Geweldige Vegan en Rauwe Brownies

Rauwe vegan browniesHeerlijke, kleverige brownies die niet gebakken hoeven te worden. Een perfecte snack als je zin hebt in brownies maar geen zin hebt in rommel. Brownies zijn mijn zwakke plek. De intense chocolade smaak. Die ietwat kleverige structuur… Verrukkelijk! Maar helaas zijn brownies veelal gemaakt met wit meel, suiker en als je echt pech hebt, margarine. Zoooo jammer! De oplossing is dus om zelf te maken! Af en toe bak ik een schaal brownies op basis van amandelmeel of volkoren speltmeel, maar deze variant hieronder brownies zijn ongebakken. Rauw dus. Ja ja, helemaal trendy!

Ik en trendy. Zullen we even een moment nemen om smakelijk te lachen? 😉

Hoe dan ook, als je dadels en walnoten en cacao poeder in huis hebt, kun je vrijwel direct aan de slag. En als je ze ’s avonds maakt en in de koelkast zet, zijn ze morgen nog lekkerder.

Rauwe vegan brownies

Geweldige Vegan en Rauwe Brownies

Heleen Quantrill
Heerlijke, luxueuze brownies die volledig rauw en vegan zijn. Erg lekker als je ze een dag in de koelkast laat staan zodat de smaken net wat beter uitkomen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Gebak
Porties 16

Ingrediënten
  

  • 100 gram dadels ontpit (weeg zonder pit)
  • 2 el gesmolten kokosolie
  • 125 gram walnoten
  • 6 el cacaopoeder
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 2 el water
  • Snuf zeezout

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten behalve het water in een keukenmachine met messen en pureer tot je een deeg hebt.
  • Als het toch wat droog lijkt, doe er dan steeds een eetlepel water bij tot je een mooi glanzend deeg hebt. Ik had twee eetlepels water extra nodig.
  • Druk dit deeg in een vierkant bakblik van ongeveer 24 x 24 cm. Tip: gebruik de achterkant van een natte lepel.
  • Zet in de koelkast om op te stijven.
  • Snijd er 16 vierkantjes uit en bewaar in de koelkast.

Walnoten en dadels zijn een erg lekkere combinatie. Maar als je geen walnoten in huis hebt, zijn pecannoten of hazelnoten ook perfect!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

verschilende soorten rijst
Gezond eten

Wat is de gezondste rijst?

Rijst is een basisproduct dat wereldwijd wordt gegeten, maar niet alle rijstsoorten zijn even gezond. Als je bewuster wilt eten, vraag je je misschien af: welke rijst is nu eigenlijk het gezondst? In dit artikel leg ik je alles uit over de verschillende soorten rijst, hun voedingswaarde, gezondheidsvoordelen én waar

Lees verder »
Review

Cadeaus die vreugde brengen aan de familietafel

De eettafel is veel meer dan een plek waar we ons eten nuttigen. Het is een ontmoetingspunt, een podium voor gesprekken, en een plek waar gezinnen zich opnieuw verbinden na een lange dag. Of het nu gaat om het ontbijt op zondagochtend of het avondeten doordeweeks, het samen aan tafel

Lees verder »
plantaardige melk
Gezond eten

Wat is de gezondste plantaardige melk?

Plantaardige melk is populairder dan ooit. Steeds meer mensen kiezen voor alternatieven van dierlijke melk, of dat nu is vanwege een lactose-intolerantie, een veganistische levensstijl of simpelweg omdat ze op zoek zijn naar een gezonder alternatief. Maar met zoveel soorten op de markt – van amandelmelk tot haver- en sojamelk

Lees verder »