Heerlijke, kleverige brownies die niet gebakken hoeven te worden. Een perfecte snack als je zin hebt in brownies maar geen zin hebt in rommel. Brownies zijn mijn zwakke plek. De intense chocolade smaak. Die ietwat kleverige structuur… Verrukkelijk! Maar helaas zijn brownies veelal gemaakt met wit meel, suiker en als je echt pech hebt, margarine. Zoooo jammer! De oplossing is dus om zelf te maken! Af en toe bak ik een schaal brownies op basis van amandelmeel of volkoren speltmeel, maar deze variant hieronder brownies zijn ongebakken. Rauw dus. Ja ja, helemaal trendy!
Ik en trendy. Zullen we even een moment nemen om smakelijk te lachen? 😉
Hoe dan ook, als je dadels en walnoten en cacao poeder in huis hebt, kun je vrijwel direct aan de slag. En als je ze ’s avonds maakt en in de koelkast zet, zijn ze morgen nog lekkerder.
Geweldige Vegan en Rauwe Brownies
Heleen QuantrillIngrediënten
- 100 gram dadels ontpit (weeg zonder pit)
- 2 el gesmolten kokosolie
- 125 gram walnoten
- 6 el cacaopoeder
- 1/2 tl vanillepoeder
- 2 el water
- Snuf zeezout
Instructies
- Doe alle ingrediënten behalve het water in een keukenmachine met messen en pureer tot je een deeg hebt.
- Als het toch wat droog lijkt, doe er dan steeds een eetlepel water bij tot je een mooi glanzend deeg hebt. Ik had twee eetlepels water extra nodig.
- Druk dit deeg in een vierkant bakblik van ongeveer 24 x 24 cm. Tip: gebruik de achterkant van een natte lepel.
- Zet in de koelkast om op te stijven.
- Snijd er 16 vierkantjes uit en bewaar in de koelkast.
Walnoten en dadels zijn een erg lekkere combinatie. Maar als je geen walnoten in huis hebt, zijn pecannoten of hazelnoten ook perfect!
2 reacties
Heb ze zojuist voor de eerste keer gemaakt. Deeg is nu al heerlijk , maar ik bewaar ze voor morgen bij een potluck.
Heb meteen de dubbele hoeveelheid gemaakt