Egg nog – Traditioneel en Vegan

Dit jaar heb ik EggNog ontdekt. Een heerlijk, fluweelzacht drankje met of zonder alcohol dat perfect past bij alle feestelijkheden die er aankomen! Normaal gesproken wordt egg nog gemaakt met suiker, maar het kan ook prima met agave, honing of ahorn siroop waardoor dit feestdrankje eigenlijk helemaal niet zo slecht is voor je!

Gebruik het liefst zo veel mogelijk biologische ingrediënten om de voedingswaarde van jou egg nog een extra boost te geven. En wil je je kinderen mee laten genieten? Dat kan! Laat de alcohol achterwege (of voeg na uitdelen zelf toe) en ook zij kunnen genieten van alle voordelen van boter en eieren!

Ben je op zoek naar een veganistische optie, scroll dan door naar beneden!

Traditionele EggNog – Suikervrij
2 Biologische eidooiers
500 ml volle (geiten-)melk. Kies voor rauw als je die mogelijkheid hebt.
250 ml verse room
1 el vanille extract
2 el agave, ahorn of honing (gebruik Stevia als je hier toch last van krijgt)
Nootmuskaat
50 ml rum (optioneel)

  • Neem een steelpan en doe hier de melk, room, eidooiers en de vanille in.
  • Breng zachtjes aan de kook en kluts ondertussen de eidooiers goed los. 
  • Zodra het kookt, draai je het vuur helemaal laag en blijf je nog even doorklutsen.
  • Voeg het zoet naar keuze toe. 
  • Zodra de eggnog dikker begint te worden, draai je het vuur uit. 
  • Roer een snuf nootmuskaat door de eggnog.
  • Serveer direct of laat het afkoelen en serveer het koud. 
  • Voeg rum toe als dit gewenst is (om wat voor reden dan ook)

Vegan Eggnog
750 ml Amandelmelk
1 el vanille extract
2 el agave, honing of ahornsiroop
2 el gemalen nootmuskaat
1/4 tl gemalen kaneel
Snufje gemalen kruidnagel

  • Maak amandelmelk volgens dit recept.
  • Schenk 750 ml amandelmelk in een glazen fles en voeg de overige ingrediënten toe.
  • Goed schudden. 
  • Zet het in de koelkast tot het goed koel is en serveer. 

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

gezondste granola
Gezond eten

De gezondste granola kies je zo

Granola lijkt gezond, maar schijn bedriegt soms. Veel mensen denken dat alle granola goed voor je is, omdat het haver en noten bevat. Maar als je goed kijkt, zit er vaak veel toegevoegde suiker, siroop of olie in. Daarom is het belangrijk om te weten waar je op moet letten.

Lees verder »
Gezond eten

Venkel: gezond of niet?

Venkel is zo’n groente waar je niet direct aan denkt, maar zodra je het probeert, ben je verkocht. Het heeft een frisse, licht anijsachtige smaak die verrassend goed past in zowel salades als warme gerechten. Maar hoe gezond is venkel eigenlijk? Wat is venkel precies? Venkel is een knolgroente die

Lees verder »
leverworst gezond
Gezond eten

Leverworst gezond of ongezond? Uitleg + tips

Leverworst: je vindt het in veel Nederlandse keukens. Een smeuïg broodbeleg met een kenmerkende smaak. Maar is leverworst eigenlijk wel gezond? Als voedingsdeskundige krijg ik deze vraag vaker dan je denkt. In dit artikel vertel ik je precies wat leverworst is, wat erin zit, en of je het gerust op

Lees verder »