Spinazietaart – Glutenvrij

Spinazietaart - Glutenvrij

Wij zijn niet zulke spinazie-eters. De kinderen vinden het te bitter, Echtgenoot vindt het niet vullen en ik vind het gevoel achteraf dat het op je tanden geeft onaangenaam. Maar ik weet hoe goed het voor je is en ik ben op een missie om vaker spinazie te eten. Van de zomer verstopte ik het vaak in salade en dat ging altijd goed, het zal het kookproces zijn dat de typische smaak naar boven brengt. Maar met dit herfstweer hebben we geen zin meer in salades. De kost moet ons verwarmen.

Vandaar dit idee voor een spinazietaart. Spinazie wordt veel gebruikt in quiche en souffles, maar vaak wordt er dan bloem of deeg gebruikt om het een vorm en bepaalde smaak te geven. Maar behalve voor de esthetiek hebben we dit niet nodig. Wat we wel nodig hebben zijn eieren en veel, heel veel knoflook!

Spinazietaart – Glutenvrij

1 zak spinazie, gewassen
3 el olijfolie
4 tenen knoflook, uitgeperst
1 zakje pijnboompitten
2 eieren
Keltisch zeezout

  • Neem een ruime pan met een dikke bodem en laat hier de spinazie in slinken.
  • Doe het vervolgens in een keukenmachine met messen en maal het tot een grofgehakte structuur. Bewaar dit.
  • Verhit in dezelfde pan de olijfolie en doe hier de pijnboompitten bij.
  • Bak ze tot ze bijna goudbruin zijn.
  • Voeg de knoflook toe en bak tot deze geurig is.
  • Neem een kom en kluts hier de eieren in.
  • Voeg het pijnboompitmengsel toe. 
  • Roer hier de spinazie doorheen en gebruik zout naar smaak. 
  • Stort het mengsel in een ingevette ovenschaal en bak op 180 graden in 40 minuten gaar.
  • Serveer direct met tartaar of een gepocheerd ei. 
  • Vergeet niet je vitamine C in te nemen om het ijzer optimaal op te kunnen nemen!
Wat doen jullie met spinazie? Wie heeft er nog meer glutenvrije recepten om spinazie op te leuken?

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

5 reacties

  1. Anonymous schreef:

    Wij hebben vandaag deze taart gemaakt maar ipv. zout hebben we 150 g. gerookte zalmsnippers toegevoegd, grof gemalen peper en 2 eieren extra (we zijn met 5 personen) het was een heerlijke taart die helemaal past in onze paleo leefstijl! Super recept dat vaker kan!
    Dank, Zus.

  2. Linde Assems schreef:

    Ik vul een omelet met geroerbakte spinazie waar ik marscapone,uitgebakken spekjes en geroosterde pijnboompitjes door heb gedaan. daarbij een frisse komkommer of tomatensalade en smullen maar..

  3. Anonymous schreef:

    Ik vind spinazie heerlijk maar als jij dat niet vindt, doe dan een handvol door je groene smoothie. Succes verzekerd want je proeft het niet.
    Mijn favoriet is banaan, avocado, appel, spinazie, eetlepel Keltisch zout (niet puur hoor maar in water opgelost!), eetlepel chiazaad en nog een lekkere klodder cocosolie of (als je dat makkelijker vindt) een beetje cocosmeel.

    Je kunt hiermee natuurlijk eindeloos mee variëren.

  4. wendela schreef:

    ik maakte vandaag met dit recept als inspiratie een versie van biologische diepvries spinazie (1 pak á 450 gram). eerst heb ik een uitje gefruit, terwijl ik in een andere pan de spinazie opwarmde en er daarna het vocht uitdrukte in een zeef. toen de ui bij de spinazie, en een eiermengsel maken van 2 eieren, wat zout, peper, een scheut goeie slagroom en een bergje geraspte kaas. alles door elkaar gemengd en in de ingevette ovenschaal.

    na bijna een half uur konden we aan tafel. lekker!

  5. Ok tegen bitere spinazie helpt wittesaus:) heel envoudig en meteen heel erg lekker;)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

kombucha in een glazen pot
Gezond eten

Kombucha Gezond of Hype?

Kombucha – je hebt er vast al eens van gehoord. Deze frisse, gefermenteerde, gezonde theedrank wordt vaak neergezet als een wondermiddel. Maar laten we eerlijk zijn: is het echt zo gezond? Tijd om samen de feiten te bekijken. Wat is kombucha? Kombucha is simpel gezegd gefermenteerde thee. Je maakt het

Lees verder »
dopererwten in een bowl
Gezond eten

Zijn doperwten gezond? Ontdek het hier!

Doperwten, die frisse, groene pareltjes, zijn niet alleen lekker maar ook hartstikke gezond. Onderzoek gepubliceerd in de ‘Journal of Nutrition’ benadrukt  dat peulvruchten zoals doperwten bijdragen aan een verlaagd risico op hartziekten en obesitas. Zoals je misschien weet, behoren ze tot de peulvruchtenfamilie. Maar wat maakt doperwten zo bijzonder voor

Lees verder »
Bananenbrood met Havermeel
Recepten

Bananenbrood met Havermeel | Heerlijk Recept

Bananenbrood met havermeel Dit bananenbrood met havermeel is een perfecte manier om op een gezonde manier te genieten van een heerlijk tussendoortje of ontbijt. Havermeel geeft het brood een zachte textuur en een licht nootachtige smaak. Omdat er geen suiker aan wordt toegevoegd, is het ook nog eens verantwoord. De

Lees verder »