Quinoa Salade met Verse Kruiden

Quinoa SaladeSimon eet twee dagen per week niet mee. Hij vast dan. Om gezondheidsredenen en dit doet hij nu al twee jaar. Maar dit artikel gaat daar niet over. Waar het wel over gaat is dat op de dagen dat hij dus niet mee-eet, ik de kasten naloop om te zien wat ik heb dat op kan.

Afgelopen vrijdag was het weer zo’n dag. Ik trok de koelkast open en zag vrij weinig inspirerende dingen. Sla. Kaas. Koude kalkoen. Quinoa. Die had ik de dag ervoor gekookt voor een ander recept, maar dat recept ging niet door. Koude quinoa dus. Wat ik ook vond was knoflook, bosuitjes en dille.

Verse Kruiden!

Ik ben gek op dille. Naast dat het mij aan Ikea doet denken (vraag me niet waarom) en dat Ikea bij mij Happy Memories is, vind ik de smaak heerlijk. Fris en groen en dropachtig. Lekker bij vis uiteraard, maar ook erg lekker in de sla. Ik eet dille dan ook wel zo. Net als koriander.

Korianderliefhebbers of -haters hier?

Hoe dan ook. In de tuin groeit de bieslook en munt tot in de tuin van de buren en die moet ik dan ook regelmatig snoeien. En zo ontstond het idee voor een heerlijke, zomerse salade op basis van quinoa en verse kruiden.

Hoewel er in het hele recept maar 1 teentje knoflook zit, is de smaak best overheersend. Rauwe knoflook doet dat. Uiteraard is knoflook erg gezond. Bloeddruk enzo. Maar ik kan me voorstellen dat de smaak iets te heftig is…

Nou nee, eigenlijk kan ik dat niet 😉 Knoflook is net als koriander voor mij. Kan er niet genoeg van krijgen! Ik moet me altijd inhouden, maar als ik de enige ben die eet, staat er knoflook op het menu. Met eieren, een stukje vlees of door de salade. Knoflook is de hoofdsmaak! Als jij je daar nou ook helemaal in kan vinden, zijn we vanaf nu beste vriendinnen!

Quinoa SaladeQuinoa Salade

De quinoa geeft een heerlijke bite en een nootachtige smaak. Ook quinoa is erg gezond en levert B-vitaminen, ijzer en plantaardige eiwitten. De verse kruiden maken het geheel dus af. Ik heb wel drie keer van deze salade gegeten, het vult aardig!

Quinoa Salade

Quinoa Salade met Verse Kruiden

Heleen Quantrill
Maak eens iets bijzonders met quinoa door het te combineren met verse kruiden en citroen. De volgende dag is deze salade nog lekkerder!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Salade
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 100 gram quinoa schoongespoeld (voor NL quinoa, klik hier)
  • 2 el bielsook
  • 2 el dille
  • 2 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • Verse munt naar eigen smaak
  • Sap van 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • Zout en peper

Instructies
 

  • Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
  • Zodra de quinoa gaar is, zet je deze apart en laat je het afkoelen.
  • Snij de kruiden fijn, snipper de bosuitjes en knijp het teentje knoflook uit.
  • Roer dit door de quinoa.
  • Schenk het citroensap en de olijfolie er overheen en roer goed door.
  • Breng op smaak met zeezout en peper.
  • De salade is de volgende dag nog lekkerder!

Wat doe jij met quinoa?

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

darmgezondheid
Gezondheid Algemeen

De rol van darmgezondheid in je energie en humeur

De laatste jaren hoor je steeds vaker dat onze darmen een veel grotere rol spelen in onze gezondheid dan we dachten. Niet alleen voor de spijsvertering, maar ook voor hoe energiek we ons voelen en zelfs hoe we ons mentaal voelen. Je darmen worden niet voor niets ook wel je

Lees verder »
carpaccio op een bord
Gezond eten

Is carpaccio gezond? Alles over deze populaire klassieker

Carpaccio is een van de meest geliefde voorgerechten in Nederland. Dun gesneden rundvlees, vaak geserveerd met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en truffelmayonaise, het klinkt heerlijk, maar is het ook gezond? In dit uitgebreid artikel lees je alles over de voedingswaarde, gezondheidsvoordelen en aandachtspunten van carpaccio. Wat is carpaccio precies? Carpaccio

Lees verder »
Duurzaam en gezond koken
Gezond eten

Duurzaam en gezond koken met professionele horeca-apparatuur

Gezond eten begint bij de juiste ingrediënten, maar ook de manier waarop je kookt speelt een grote rol. Of je nu thuis graag experimenteert met nieuwe recepten of in een professionele keuken werkt: goede apparatuur maakt het verschil. Steeds meer mensen ontdekken dat koken met kwalitatieve horeca-apparatuur niet alleen sneller

Lees verder »