Dadel-Kokossnoep Gluten- en Suikervrij

Deze lekkernij is al bij ons sinds het begin der dieet. Al snel ontdekten we een variatie op het Noot&Dadel thema (waar mijn moeder nog altijd met succes leuke workshops over geeft!) die zo lekker, zo smeuig, zo eenvoudig en toch zo gezond was, dat we het zelf eigenlijk niet geloofden. Eigenlijk heb je maar vier dingen nodig, waarvan er eentje een non-food item is.

Dadel-Kokossnoep
1 pakje santen
10 – 15 dadels
1 el kokosolie
Keukenmachine met de messen er in.

Doe de santen in de keukenmachine en laat het even draaien totdat er geen grote brokken meer zijn. Ontpit de dadels en voeg die ook toe. Laat het geheel een minuut ofzo draaien tot er een mooie bal ontstaat. Ik voeg er ook nog wat kokosolie aan toe om het iets zachter te maken. Dit kan je achterwege laten, maar vanwege de goeie vetten, is het toch een aanrader!

Nou kun je hier natuurlijk hele mooie balletjes van draaien, maar ik doe niet zo moeilijk. Als ik dit maak is de zoetbehoefte zeer accuut en moet Direct aangepakt worden. Bewaar het wel in de koelkast in een afsluitbaar bakje zodat het geen geuren overneemt. Dit is heel lang houdbaar, maar hou je niet in, van deze snoep kun je onbeperkt genieten!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

darmgezondheid
Gezondheid Algemeen

De rol van darmgezondheid in je energie en humeur

De laatste jaren hoor je steeds vaker dat onze darmen een veel grotere rol spelen in onze gezondheid dan we dachten. Niet alleen voor de spijsvertering, maar ook voor hoe energiek we ons voelen en zelfs hoe we ons mentaal voelen. Je darmen worden niet voor niets ook wel je

Lees verder »
carpaccio op een bord
Gezond eten

Is carpaccio gezond? Alles over deze populaire klassieker

Carpaccio is een van de meest geliefde voorgerechten in Nederland. Dun gesneden rundvlees, vaak geserveerd met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en truffelmayonaise, het klinkt heerlijk, maar is het ook gezond? In dit uitgebreid artikel lees je alles over de voedingswaarde, gezondheidsvoordelen en aandachtspunten van carpaccio. Wat is carpaccio precies? Carpaccio

Lees verder »
Duurzaam en gezond koken
Gezond eten

Duurzaam en gezond koken met professionele horeca-apparatuur

Gezond eten begint bij de juiste ingrediënten, maar ook de manier waarop je kookt speelt een grote rol. Of je nu thuis graag experimenteert met nieuwe recepten of in een professionele keuken werkt: goede apparatuur maakt het verschil. Steeds meer mensen ontdekken dat koken met kwalitatieve horeca-apparatuur niet alleen sneller

Lees verder »