Dadel-Kokossnoep Gluten- en Suikervrij

Deze lekkernij is al bij ons sinds het begin der dieet. Al snel ontdekten we een variatie op het Noot&Dadel thema (waar mijn moeder nog altijd met succes leuke workshops over geeft!) die zo lekker, zo smeuig, zo eenvoudig en toch zo gezond was, dat we het zelf eigenlijk niet geloofden. Eigenlijk heb je maar vier dingen nodig, waarvan er eentje een non-food item is.

Dadel-Kokossnoep
1 pakje santen
10 – 15 dadels
1 el kokosolie
Keukenmachine met de messen er in.

Doe de santen in de keukenmachine en laat het even draaien totdat er geen grote brokken meer zijn. Ontpit de dadels en voeg die ook toe. Laat het geheel een minuut ofzo draaien tot er een mooie bal ontstaat. Ik voeg er ook nog wat kokosolie aan toe om het iets zachter te maken. Dit kan je achterwege laten, maar vanwege de goeie vetten, is het toch een aanrader!

Nou kun je hier natuurlijk hele mooie balletjes van draaien, maar ik doe niet zo moeilijk. Als ik dit maak is de zoetbehoefte zeer accuut en moet Direct aangepakt worden. Bewaar het wel in de koelkast in een afsluitbaar bakje zodat het geen geuren overneemt. Dit is heel lang houdbaar, maar hou je niet in, van deze snoep kun je onbeperkt genieten!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

11 reacties

  1. ptermeulen schreef:

    Ik heb dit zojuist gemaakt. Net als bij Bella is het bij mij ook erg nat geworden. Is dit omdat ik de santen te lang heb laten draaien in de keukenmachine?
    De smaak is heerlijk overigens.

    1. Gea Slager schreef:

      Hallo Heleen,
      Wat een fantastische site, met zoveel heerlijke recepten. Heel erg welkom als je “anders” gaat eten. En ook fijn; recepten om wat te snoepen, heerlijk!
      En ook veel info, ik heb al veel gelezen op je site. Ben er op gewezen door mijn therapeut.
      Je hebt er een volger bij, veel succes!

  2. Nelleke schreef:

    Hoeveel is 1 pakje? Ik heb nu een doosje met 3 zakjes van 50 gram. Is 1 zakje dan genoeg of heb je ze alledrie nodig?

  3. Anonymous schreef:

    Heb deze lekkernij voor de tweede keer gemaakt maar voeg er nog een schep rauwe cacaopoeder door, heerlijk!

  4. Hoi Heleen,
    Ik heb dit vanavond gemaakt en inderdaad erg lekker snoep.
    Alleen kwam er heel veel olie vrij. Zoveel dat ik het zelfs zonde vond om weg te doen, dus heb het afgegoten en bewaard voor een lekkere shake morgen. Ik heb je recept precies opgevolgd. Op jouw foto ziet het er veel droger uit. Heb je enig idee wat ik anders kan hebben gedaan?

  5. Anonymous schreef:

    Als ik dadels heb gegeten wordt ik misselijk en krijg ik erge maagpijn en diaree. Heb je dit wel eens meer gehoord of kan het een wisselwerking zijn met ander eten?
    Volgens de arts heb ik last van een spastische darm, maar heb eigelijk nooit echt een dieet gehouden/gevolgd. Naar aanleiding van deze site aan dadels begonnen, maar helaas. Heb je suggesties?

  6. Anonymous schreef:

    Wat is/zijn eigenlijk santen? En waar kan ik dat krijgen/kopen?

    1. Santen is vaste kokoscreme en is te krijgen bij elke supermarkt op de Oosterse afdeling. Het merk dat je bijvoorbeeld bij Jumbo kan krijgen is Toko Lien en dit bevalt mij heel goed. Het is niet duur, ongeveer een euro per pakje.

      Groeten
      Heleen

    2. Anonymous schreef:

      Ik heb de Santen gevonden in de C1000! Wel ander merk, Dhillon.
      Maar hoe lang en waar kan ik deze dadel/kokossnoepjes het beste bewaren? In of buiten de koelkast? En hoeveel dagen/weken/maanden? 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Paté in een kom
Recepten

Paté Zelf Maken

Zelfgemaakte Paté met Cranberrysaus – Een Feestelijke Klassieker Voor mij is kerst pas compleet als er een rijke, romige paté op tafel staat, gecombineerd met de frisse zoetheid van cranberrysaus. Die mix van hartig en zoet voelt ultiem feestelijk! Dit jaar ga ik een stap verder door zelf paté te

Lees verder »
Pompoensoep met Venkel
Recepten

Pompoensoep met Venkel

Pompoensoep met Venkel Afgelopen vrijdag kreeg ik van mijn moeder weer een pompoen toegeschoven. Hoewel je misschien denkt dat pompoen uit het seizoen is, blijkt dat gelukkig niet zo te zijn! Daarnaast had ik een prachtige biologische venkelknol op de markt gekocht. Vorige week proefde ik een eenvoudige venkelsoep die

Lees verder »
Chocolade Amandel Koekjes
Koek en gebak

Chocolade Amandel Koekjes

Ben je op zoek naar een gezonder alternatief voor gewone koekjes? Zoek niet verder! Ik ben al een tijd fan van amandelmeel en gebruik het vaak in mijn recepten. Het is niet alleen voedzaam, maar ook heel makkelijk te gebruiken. Vandaag besloot ik het te verwerken in een koekjesrecept, en

Lees verder »