Eerste bericht van mijn blog: Notenpasta Brownies

Notenpasta Blondies
Morgen begint school, gaat Echtgenoot weer naar werk en begint voor mij de dagelijkse sleur regelmaat ook weer. Om dit alles goed te beginnen heb ik met wat ik nog in de kast vond een snack gemaakt die zowel in kinder- als grote mensen lunchbox goed ontvangen zal worden. Ik ben weer begonnen met experimenteren met ingrediënten ook met het oog op mijn aankomende workshop ‘Moe, mag ik wat lekkers’ op 8 september. Want wat geef je je kroost dat zowel lekker als goed is (geen referentie naar koekjesreclame)? Dus er zullen nog wel andere baksels hier gepubliceerd worden in de nabije toekomst!

150 gram notenpasta
1 ei
50 gram honing of agavenectar
50 gram santen
2 el boekweitmeel

Meng alles in de blender tot het een mooi geheel is. Stort het in een laag bakblik en spreid uit. Bak het op 160/ 170 graden in een halfuurtje mooi goudbruin. Mijn resultaat was smeuïg en knapperig. Lekker met een banaan erbij lijkt mij.

Leuk weetje: Dit is het allereerste bericht van mijn blog, vandaag precies 1 jaar terug! Een heel jaar van bloggen, mensen leren kennen, ervaringen opdoen en onderuit gaan. En waarschijnlijk zit ik op dit moment ergens in de bergen, op vakantie. Dit bericht heb ik namelijk al een aantal weken terug opgezocht en ingesteld dat het op 22 augustus wederom gepubliceerd zou worden. 

Maar via deze weg wil ik toch al mijn lezers laten weten dat ik het een heel bijzonder jaar vond, maar dat het niet mogelijk was zonder jullie. Als ik geen berichtjes zou krijgen, vragen en bemoedigingen, had ik er allang de brui aan gegeven. Ik ken mijzelf. Maar de vele lieve, grappige en kritische opmerkingen zorgden ervoor dat ik doorging en vooral heel veel plezier heb gehad!

Dus heel erg bedankt lieve allemaal en op naar het volgende jaar saampjes! 😉

Liefs, 
Heleen

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

3 reacties

  1. vlasje schreef:

    Gefeliciteerd! Nog steeds informatief! Leer soms echt wat.

  2. Ik ontdek je blog nog maar net, maar ik vind ‘m nu al erg leuk! Lekker informatief en je schrijft heel erg fijn. Succes nog!

  3. Leuk idee, je eerste berichtje nogmaals posten na een jaar! Ga zo door, zou ‘k zo zeggen en nog een fijne vakantie!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

kombucha in een glazen pot
Gezond eten

Kombucha Gezond of Hype?

Kombucha – je hebt er vast al eens van gehoord. Deze frisse, gefermenteerde, gezonde theedrank wordt vaak neergezet als een wondermiddel. Maar laten we eerlijk zijn: is het echt zo gezond? Tijd om samen de feiten te bekijken. Wat is kombucha? Kombucha is simpel gezegd gefermenteerde thee. Je maakt het

Lees verder »
dopererwten in een bowl
Gezond eten

Zijn doperwten gezond? Ontdek het hier!

Doperwten, die frisse, groene pareltjes, zijn niet alleen lekker maar ook hartstikke gezond. Onderzoek gepubliceerd in de ‘Journal of Nutrition’ benadrukt  dat peulvruchten zoals doperwten bijdragen aan een verlaagd risico op hartziekten en obesitas. Zoals je misschien weet, behoren ze tot de peulvruchtenfamilie. Maar wat maakt doperwten zo bijzonder voor

Lees verder »
Bananenbrood met Havermeel
Recepten

Bananenbrood met Havermeel | Heerlijk Recept

Bananenbrood met havermeel Dit bananenbrood met havermeel is een perfecte manier om op een gezonde manier te genieten van een heerlijk tussendoortje of ontbijt. Havermeel geeft het brood een zachte textuur en een licht nootachtige smaak. Omdat er geen suiker aan wordt toegevoegd, is het ook nog eens verantwoord. De

Lees verder »