Wat kun je doen met Nectarines?

Zoals ik gisteren al vertelde, heb ik een halve kist nectarines gekocht op de markt, afgelopen donderdag. Mijn moeder stond me op te jutten en de marktkoopman keek diep in mijn ziel en toen wist ik het: deze nectarines zijn van mij, hoe dan ook!

Maar nu zit ik er mee! Hoewel… Het is gewoon een uitdaging om lekkere dingen te verzinnen met deze zoete mini-appeltjes (zoals ik ze aan de kinderen probeer te verkopen) en zo elk beetje zoetheid te bewaren.

Mijn eerste bevinding is een cocktail! Geen alcoholvrije deze keer, hoewel ik denk dat dat wel mogelijk zou moeten zijn.

Men neme:
1 nectarine, ontpit
1 glas witte wijn
IJsklontjes naar behoefte

Pureer de nectarine fijn, voeg de wijn toe en mix dit alles nog even goed. Schenk over in een glas en voeg ijsblokjes naar smaak toe. Klaar!

Een tweede recept is de gepocheerde nectarine:

Neem 1 nectarine, door de helft met de pit verwijderd, doe deze in een pannetje en voeg hier of een glas rode wijn of een glas druivensap met een vanillepeul, 1 el agavenectar en 1 kardamompeul (of een 1/4 tl kardamompoeder) aan toe. Laat dit vijf minuten zachtjes koken. Je kunt de schil er nu zo vanaf wrijven. Serveer direct, eventueel met wat zure room of yoghurt.

Wat natuurlijk ook heel goed kan, is de nectarines ontpitten en dan pureren. Klein beetje citroensap erbij om al te snel bruin worden te voorkomen. Lekker over rijstpudding of gewoon zo!

En kijk ook een bij mijn Nectarine Tarte Tatin!

Dus hup allemaal, gauw naar de groenteboer!

Wat doen jullie met nectarines, behalve zo opeten? Bijzondere recepten graag!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Gezondheid Algemeen

Voordelen van rauwe geitenmelk

Rauwe geitenmelk is melk die direct van de geit komt en niet is gepasteuriseerd of op een andere manier verhit. Dit betekent dat alle natuurlijke enzymen, bacteriën en voedingsstoffen behouden blijven. Voorstanders van rauwe geitenmelk wijzen op verschillende potentiële voordelen ten opzichte van gepasteuriseerde melk. Voedingswaarde van rauwe geitenmelk Rauwe

Lees verder »
Stevia
Natuurlijke Verzorging

Wat is stevia? Gezond alternatief voor suiker

Stevia is een natuurlijke zoetstof die wordt gewonnen uit de bladeren van de Stevia rebaudiana plant, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika. De bladeren bevatten steviolglycosiden, stoffen die verantwoordelijk zijn voor de zoete smaak. Stevia is 200 tot 300 keer zoeter dan gewone suiker, maar bevat geen calorieën. Dit maakt het een

Lees verder »