Suikervrije zelfgemaakte Nutella

Nutella, mijn …. vierde grote liefde. Voordat ik wist hoe slecht het voor je is Toen ik bewust slechte dingen ging vermijden, was Nutella de eerste die ik vermeed. Maar de chocola- noot combinatie blijft me achtervolgen. Zeker nu de kinderen wel eens iets anders op brood willen dan kaas, jam of notenpasta. En hoe eenvoudig wil je het hebben? Dit is op basis van notenpasta plus wat extra. Goed mengen, olie toevoegen om het nog wat smeuïger te maken en klaar! Kinderen vinden het heerlijk en de reden waarom er een theelepel op de foto staat, is omdat ik dit bekertje net heb leeggegeten 😉 En ik kan het zonder schuldgevoel doen, want het is in essentie een prima vervanging van het origineel!

Dit heb je nodig:
200 gram hazelnootpasta (te verkrijgen bij reformwinkels, je kunt ook kiezen voor hazelnoot- amandelpasta)
75 gram cacaopoeder
5 el agavenectar
1 el vanille extract
1 el hazelnootolie
Snufje zeezout

Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine met de messen en meng het tot het een mooi geheel is. Zoals dit er uit komt, is het vrij stevig. Als je een iets dunnere substantie wilt, voeg je iets meer olie toe.

Het smaakt niet direct net als Nutella, maar het is wel erg lekker en voedzaam! Twee weken terug had ik bij de natuurvoedingswinkel een meevaller toen de eigenaresse drie zuurdesembroden uit de vriezer haalde en deze tegen hele fijne prijsjes wilde verkopen. Erg makkelijk voor mij, omdat dit prima meekan in de lunchtrommeltjes van de kids. Helaas kwam het nog wel eens terug als er appelstroop of kaas op zat en dat vind ik toch zonde. Hopelijk dat het hiermee wel op gaat!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

leverworst gezond
Gezond eten

Leverworst gezond of ongezond? Uitleg + tips

Leverworst: je vindt het in veel Nederlandse keukens. Een smeuïg broodbeleg met een kenmerkende smaak. Maar is leverworst eigenlijk wel gezond? Als voedingsdeskundige krijg ik deze vraag vaker dan je denkt. In dit artikel vertel ik je precies wat leverworst is, wat erin zit, en of je het gerust op

Lees verder »
Tips voor koken met vleesvervangers die wel lekker zijn
Review

Tips voor koken met vleesvervangers die wel lekker zijn

Vleesvervangers zijn allang geen nicheproduct meer voor vegetariërs. Steeds meer mensen kiezen regelmatig voor een dag zonder vlees, of stappen zelfs volledig over. Toch blijft het voor veel thuiskoks een uitdaging om iets écht smakelijks op tafel te zetten. Gelukkig zijn er genoeg tips en trucs waarmee je ook zonder

Lees verder »