Perfecte Chocolademousse… VEGAN!!

Niet dat ik nou hevig ‘into’ vegan ben, maar gezien de beperkingen die ik mijzelf vrijwillig en volledig bij zinnen heb opgelegd, gebeurd het dat er regelmatig ‘vegan’ recepten voorbij komen in mijn keuken. Al dan niet zelfbedacht. Feit is, dat wanneer je koeienmelk uitsluit, honing liever niet gebruikt en te lui bent om eieren te kopen (schokkend, ik weet het), maar je toch per se, absoluut, zonder tegenspraak, overduidelijk en vastbesloten een toetje/iets zoets/ iets zondigs wilt nuttigen, je op veganistische variaties uitkomt.

En dit is zo’n moment.

Lieve lezers, I present to you….. Chocolademousse….

Zoet, chocola, romig, vet… Na een fijne man zijn dit de dingen die ik het leven wil. En een fijne man heb ik al 😉

Dit recept is trouwens ook te vinden in mijn kookboekje ‘Lekker gluten- en suikervrij’. Voor degenen die direct na dit gelezen hebbende, de keuken inrennen om het te maken en er achter komen dat hun computer zichzelf heeft uitgeschakeld wat betekent dat je dit niet meer terug kan vinden.

Handen omhoog wie dit regelmatig meemaakt… Fijn te weten dat ik niet alleen ben!

Dit gezegd hebbende. Mocht het dus zo zijn dat je computer er over tien minuten mee ophoudt en je daarom mijn blog bent kwijtgeraakt, betekent dat ook dat je dus niet in staat zult zijn om het boekje te bemachtigen, dus daarmee heb ik deze hele voorstelling ietwat belachelijk gemaakt.

Het is laat, de witte wijn was erg smakelijk en ik Moest iets schrijven. Hou dus nog even vol, recept volgt!

Ga dus naar je kast en neem er uit mee:

1 reep pure chocola, dit zal ongeveer 125 gram zijn,
1 blikje kokosmelk waar je 100ml vanaf haalt. Blikje zet je in de koelkast en maak je morgen een smoothie mee.
Twee koffie pads, decaf indien je dat beliefd,
agavenectar,
vanille extract en amandelextract (dit is optioneel).

Zet met de twee koffiepads 1 kopje sterke koffie. Precies, twee padjes erin, knopje voor 1 kopje indrukken.
Warm in een steelpannetje de kokosmelk met de chocola op, tot laatstgenoemde gesmolten is. Blijf roeren!
Haal het van het vuur en roer de agave, koffie, vanille en eventueel het amandelextract erdoor.
Schenk dit over in vier kommetjes, laat iets afkoelen en zet in de koelkast.
Na twee uur heb je perfecte chocolademousse. Perfect, niets op aan te merken.

Behalve dan dat het tamelijk machtig is, dus ik moest het met wat rood fruit eten om het lichter te maken.

Maar dat geeft niet, want het was Perfecte Chocolademousse. Ongecompliceerd, sterk, donker en zoet…

Dames, welterusten 😉

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

darmgezondheid
Gezondheid Algemeen

De rol van darmgezondheid in je energie en humeur

De laatste jaren hoor je steeds vaker dat onze darmen een veel grotere rol spelen in onze gezondheid dan we dachten. Niet alleen voor de spijsvertering, maar ook voor hoe energiek we ons voelen en zelfs hoe we ons mentaal voelen. Je darmen worden niet voor niets ook wel je

Lees verder »
carpaccio op een bord
Gezond eten

Is carpaccio gezond? Alles over deze populaire klassieker

Carpaccio is een van de meest geliefde voorgerechten in Nederland. Dun gesneden rundvlees, vaak geserveerd met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en truffelmayonaise, het klinkt heerlijk, maar is het ook gezond? In dit uitgebreid artikel lees je alles over de voedingswaarde, gezondheidsvoordelen en aandachtspunten van carpaccio. Wat is carpaccio precies? Carpaccio

Lees verder »
Duurzaam en gezond koken
Gezond eten

Duurzaam en gezond koken met professionele horeca-apparatuur

Gezond eten begint bij de juiste ingrediënten, maar ook de manier waarop je kookt speelt een grote rol. Of je nu thuis graag experimenteert met nieuwe recepten of in een professionele keuken werkt: goede apparatuur maakt het verschil. Steeds meer mensen ontdekken dat koken met kwalitatieve horeca-apparatuur niet alleen sneller

Lees verder »