Kenwood Chef keukenmachine review

kenwood chef2Eigenlijk onmisbaar in elke keuken, een goede keukenmachine! Zelf een brood maken of pizzadeeg met de deeghaak, beslag maken om een lekkere taart te bakken en zelfs smoothies met de bijgeleverde blender. Kenwood staat bekend om zijn solide keukenmachines dus laten we deze eens gaan testen. Deze keukenmachine wordt geleverd met deeghaak, klopper, garde, blender, spatel en anti spatdeksel. Helaas geen worstenmaker/vleesmolen, maar die is wel los verkrijgbaar.

kenwood chef2

Stokbrood met zonnebloempitten

Heleen Quantrill
Het lekkerste stokbrood maak je zelf. En je maakt het jezelf nog makkelijker door deze Kenwood keukenmachine te gebruiken!
Voorbereidingstijd 3 uur
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 3 uur 30 minuten
Gang Brood
Porties 14

Ingrediënten
  

  • 500 gram bloem
  • 5 gram gist
  • 10 gram zout
  • 1 Ei
  • 300 ml water
  • Zonnebloempitten
  • Pepita pitjes

Instructies
 

  • Doe 2 eetlepels lauw warm water in een kommetje en meng dit met de gist. Enkele minuten laten staan.
  • Doe hierna de bloem, gist, 1 ei , zout en het lauw warm water in een kom en meng alles goed door elkaar. Even met de hand kneden en daarna in de keukenmachine.
  • Zet de keukenmachine op de laagste stand en klik de deeghaak erin (gaat erg gemakkelijk bij deze machine!), laat de keukenmachine 4 minuten kneden op de laagste stand.
  • Haal het deeg uit de machine en maak er een bol van, leg deze in een licht met olie ingevette schaal.
  • Dek deze af met een vochtige theedoek en laat 2 uur rijzen.
  • Na de 2 uur haal je het deeg uit de kom en druk de lucht uit het deeg, voeg daarna de pitjes en zaadjes naar wens toe.
  • Kneed het nogmaals even kort en breng het in de gewenste vorm. Ik heb er een vlecht van gemaakt, maar je kunt er natuurlijk ook kleine bolletjes van maken, stokbrood of iets dergelijks.
  • Laat nu het brood nogmaals ca. een uurtje rijzen (wederom met een vochtig theedoek erover).
  • Verwarm de oven voor op 230 graden, doe na 10 minuten het brood in de oven en laat het ca. 30 minuten bakken op 200 graden.

Uiteraard ben ik gelijk op zoek gegaan naar een recept voor een lekker zelfgemaakt brood. Ik heb er voor gekozen om een lekker stokbrood te gaan maken in de vorm van een vlecht. Wij zijn echt gek op brood met pitjes en zaadjes, dus hebben pepita zaadjes en zonnebloempitten gebruikt.

kenwood chef3

Voila, een heerlijk zelfgemaakt brood!

kenwood chef4Na het maken van het deeg was ik al helemaal blij met deze machine. Werkt prettig, gemakkelijk te bedienen en de haken zijn gemakkelijk te vervangen. De RVS mengkom is goed schoon te maken. Ook is deze machine vrij stil, ik heb de hoogste stand nog niet gebruikt, maar dit geluidsniveau was prettig.

kenwood chef5Het oog wil ook wat natuurlijk! Gelukkig ziet deze keukenmachine er zeer stijlvol uit en is het een pronkstuk in de keuken. Strak design in neutrale zilver kleur met een mooier RVS mengkom. Een mooi exemplaar!

Specificaties:
– De behuizing is van gegoten metaal
– Mengkom is van RVS en heeft een inhoud van 4,6 liter
– De mengkom accessoires zijn van aluminium met anti kleeflaag
– De blender is van plastic en heeft een inhoud van 1,5 liter
– Vermogen motor: 1000 watt
– Afmeting: 28 x 38 cm en 30 cm hoog
– Kleur: Zilver
– Gewicht: 7,3 kg
– Capaciteit:
* Deeg:  2,72 kg
* Cake: 2,18 kg
* Eiwitten: 12 maximaal
* Bloem voor gebak: 680 gram

Conclusie


Het oordeel is positief! Een solide keukenmachine met meer voor- dan nadelen.


Pluspunten:
– Krachtige motor
– Mooi design
– Gemakkelijk te bedienen
– Gemakkelijk schoon te maken
– Aandrijfsysteem met 3 aandrijfpunten voor verschillende accessoires, je kunt hier op een vleesmolen aansluiten, een pastamaker of sapcentrifuge
– Gemaakt van duurzame materialen

Minpunten:
– Neemt veel ruimte in beslag, ondanks dat dit een compacte keukenmachine is neemt het toch veel plek in de keuken in beslag. Dit is natuurlijk geen nadeel van deze specifieke machine maar een algemeen nadeel.
– Er wordt geen vleesmolen en pastamaker bij deze machine geleverd, deze moeten nog apart gekocht worden.

En jullie? Gebruiken jullie een keukenmachine? Wat is jouw favoriet? En heb jij nog tips? Deel ze hieronder!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Gezondheid Algemeen

Voordelen van rauwe geitenmelk

Rauwe geitenmelk is melk die direct van de geit komt en niet is gepasteuriseerd of op een andere manier verhit. Dit betekent dat alle natuurlijke enzymen, bacteriën en voedingsstoffen behouden blijven. Voorstanders van rauwe geitenmelk wijzen op verschillende potentiële voordelen ten opzichte van gepasteuriseerde melk. Voedingswaarde van rauwe geitenmelk Rauwe

Lees verder »
Stevia
Natuurlijke Verzorging

Wat is stevia? Gezond alternatief voor suiker

Stevia is een natuurlijke zoetstof die wordt gewonnen uit de bladeren van de Stevia rebaudiana plant, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika. De bladeren bevatten steviolglycosiden, stoffen die verantwoordelijk zijn voor de zoete smaak. Stevia is 200 tot 300 keer zoeter dan gewone suiker, maar bevat geen calorieën. Dit maakt het een

Lees verder »