Echtgenoot is vandaag nog afwezig, dus dan eten de kindjes en ik lekker rundvlees. Voor vandaag heb ik Echt Lekkere hamburgers op het menu gezet. Bij de natuurwinkel heb ik een half pond biologisch rundergehakt gehaald. Hier roer ik een bio eitje, tapenade van olijven en zongedroogde tomaten, boekweitvlokken, zeezout, peper en extra knoflook (geperst en in stukken) door. Deze bak ik in de olijfolie en boter tot ze mooi bruin zijn. Serveer ze met lekkere salade, mayo, zelfgemaakte ketchup en kaas.
Heerlijke Hamburgers
Heerlijke hamburgers
Ingrediënten
- 400 gram rundergehakt
- 1 el gehaktkruiden bijvoorbeeld deze
- 1 ei
- 2 el boekweitmeel
- Zout en peper naar smaak
- Boter en olijfolie om in te bakken
Instructies
- Kneed het gehakt met alle ingrediënten tot een mooi samenhangend geheel.
- Verdeel het gehakt in vieren en maak hier ballen van die je vervolgens in hamburger vorm drukt.
- Verhit in een koekenpan de boter met de olijfolie en bak de hamburgers tot ze gaar zijn.
Hebben jullie een favoriet recept met rundvlees? Mijn moeder stooft graag. Zij haalt in Lelystad vlees van Limousin koeien. Wij eten niet vaak rundvlees omdat Echtgenoot het niet kan verdragen, dus voor die enkele keer vind ik het niet erg om meer uit te geven voor goed vlees. En je proeft het!
Fijne middag nog! Geniet van het mooie weer 🙂
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.
Kim zegt
Hamburgers eten wij met kippengehakt, ook superlekker.
Julia (NZ) zegt
Geen vlees…
Ik at laatst portobello als ‘hamburger’.
Het was echt heerlijk.
Groetjes,
NZ
izerina zegt
Ik eet maar zelden vlees. Soms krijg ik in de winter ineens behoefte aan hachee. Groeten Izerina