Heerlijke hamburgers

hamburgers

Echtgenoot is vandaag nog afwezig, dus dan eten de kindjes en ik lekker rundvlees. Voor vandaag heb ik Echt Lekkere hamburgers op het menu gezet. Bij de natuurwinkel heb ik een half pond biologisch rundergehakt gehaald. Hier roer ik een bio eitje, tapenade van olijven en zongedroogde tomaten, boekweitvlokken, zeezout, peper en extra knoflook (geperst en in stukken) door. Deze bak ik in de olijfolie en boter tot ze mooi bruin zijn. Serveer ze met lekkere salade, mayo, zelfgemaakte ketchup en kaas.

Heerlijke Hamburgers

Heerlijke hamburgers

Heleen Quantrill
De lekkerste hamburgers maak je gewoon zelf met een paar simpele ingrediënten die je waarschijnlijk al in je voorraadkast hebt.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 17 minuten
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 400 gram rundergehakt
  • 1 el gehaktkruiden bijvoorbeeld deze
  • 1 ei
  • 2 el boekweitmeel
  • Zout en peper naar smaak
  • Boter en olijfolie om in te bakken

Instructies
 

  • Kneed het gehakt met alle ingrediënten tot een mooi samenhangend geheel.
  • Verdeel het gehakt in vieren en maak hier ballen van die je vervolgens in hamburger vorm drukt.
  • Verhit in een koekenpan de boter met de olijfolie en bak de hamburgers tot ze gaar zijn.

 

Hebben jullie een favoriet recept met rundvlees? Mijn moeder stooft graag. Zij haalt in Lelystad vlees van Limousin koeien. Wij eten niet vaak rundvlees omdat Echtgenoot het niet kan verdragen, dus voor die enkele keer vind ik het niet erg om meer uit te geven voor goed vlees. En je proeft het!

Fijne middag nog! Geniet van het mooie weer 🙂

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

darmgezondheid
Gezondheid Algemeen

De rol van darmgezondheid in je energie en humeur

De laatste jaren hoor je steeds vaker dat onze darmen een veel grotere rol spelen in onze gezondheid dan we dachten. Niet alleen voor de spijsvertering, maar ook voor hoe energiek we ons voelen en zelfs hoe we ons mentaal voelen. Je darmen worden niet voor niets ook wel je

Lees verder »
carpaccio op een bord
Gezond eten

Is carpaccio gezond? Alles over deze populaire klassieker

Carpaccio is een van de meest geliefde voorgerechten in Nederland. Dun gesneden rundvlees, vaak geserveerd met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en truffelmayonaise, het klinkt heerlijk, maar is het ook gezond? In dit uitgebreid artikel lees je alles over de voedingswaarde, gezondheidsvoordelen en aandachtspunten van carpaccio. Wat is carpaccio precies? Carpaccio

Lees verder »
Duurzaam en gezond koken
Gezond eten

Duurzaam en gezond koken met professionele horeca-apparatuur

Gezond eten begint bij de juiste ingrediënten, maar ook de manier waarop je kookt speelt een grote rol. Of je nu thuis graag experimenteert met nieuwe recepten of in een professionele keuken werkt: goede apparatuur maakt het verschil. Steeds meer mensen ontdekken dat koken met kwalitatieve horeca-apparatuur niet alleen sneller

Lees verder »