Bananenijs!

Ik had zin in ijs. Ja het is koud buiten, ja ze voorspellen sneeuw en vrieskou. Kammeniksscheluh, ik had zin in ijs! Nu had ik een paar weken terug een paar bruine bananen in de vriezer gelegd.

Het is moeilijk schillen, een bevroren banaan! Ik adviseer een mesje en veel geduld. Maar het is me
gelukt! In de keukenmachine met twee eidooiers en lekker even laten draaien.

Het werd wat korrelig, dus heb ik er wat kokosmelk bij gedaan terwijl het draaide. Dit leverde een mooie ijssubstantie op!

Bananenijs

Het smaakt zoals het er uit ziet!

Gea van Fit door gezond eten vertelde me dat ze een Versapers gekocht had. Dit is echt een super juicer! Prijzig, maar zijn geld zeker waard. Op de therapeutenbeurs twee weken terug sprak ik de man achter Versapers en die vertelde me dat hij zijn bevroren bananen door de juicer drukt. Hierdoor krijg je een nog fijnere consistentie. En hij voegde er verder niks aan toe. Helemaal goed dus!

Gea, tip voor jou? 😉

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

darmgezondheid
Gezondheid Algemeen

De rol van darmgezondheid in je energie en humeur

De laatste jaren hoor je steeds vaker dat onze darmen een veel grotere rol spelen in onze gezondheid dan we dachten. Niet alleen voor de spijsvertering, maar ook voor hoe energiek we ons voelen en zelfs hoe we ons mentaal voelen. Je darmen worden niet voor niets ook wel je

Lees verder »
carpaccio op een bord
Gezond eten

Is carpaccio gezond? Alles over deze populaire klassieker

Carpaccio is een van de meest geliefde voorgerechten in Nederland. Dun gesneden rundvlees, vaak geserveerd met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en truffelmayonaise, het klinkt heerlijk, maar is het ook gezond? In dit uitgebreid artikel lees je alles over de voedingswaarde, gezondheidsvoordelen en aandachtspunten van carpaccio. Wat is carpaccio precies? Carpaccio

Lees verder »
Duurzaam en gezond koken
Gezond eten

Duurzaam en gezond koken met professionele horeca-apparatuur

Gezond eten begint bij de juiste ingrediënten, maar ook de manier waarop je kookt speelt een grote rol. Of je nu thuis graag experimenteert met nieuwe recepten of in een professionele keuken werkt: goede apparatuur maakt het verschil. Steeds meer mensen ontdekken dat koken met kwalitatieve horeca-apparatuur niet alleen sneller

Lees verder »