Appelkruimel – Glutenvrij

Heerlijke appelkruimel 100 % Glutenvrije

Soms heb je nog wat appels liggen die nét niet meer mooi genoeg zijn om zo te eten. Weggooien? Zeker niet! Maak er een smakelijke appelkruimel van. Dit eenvoudige en glutenvrije recept is perfect om restjes op te maken en je huis te vullen met die heerlijke geur van kaneel en gebakken appels. Ideaal voor bij een kop thee, of als traktatie tijdens een werkbespreking met een knipoog naar gezelligheid.

Wat heb je nodig voor appelkruimel ? (8-10 porties)

  • 5 appels, geschild en in blokjes
  • 100 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels kokosolie
  • Heel veel kaneel (hoe meer, hoe beter!)
  • 2 eetlepels honing (of agavesiroop als alternatief)
  • 1 eetlepel vanille-extract (optioneel, maar superlekker)

Bereiding van appelkruimel

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Bereid de appels: Doe de appelstukjes in een ingevet bakblik en strooi er royaal kaneel over.
  3. Maak de kruimeltopping: Meng het amandelmeel, de honing en de kokosolie tot een kruimelig geheel. Voeg eventueel vanille-extract toe voor extra smaak.
  4. Afwerken: Verdeel de kruimeltopping gelijkmatig over de appels.
  5. Bakken: Zet het bakblik in de oven en bak je appelkruimel in ongeveer 30 minuten goudbruin.


Variatie tips

Voeg stukjes pure chocolade of een handje cranberries toe aan de appels voor extra smaak.

Niet strikt glutenvrij? Vervang het amandelmeel door havermout voor een rustieke variant.

Serveer warm met een bolletje (kokos)ijs of een lepel Griekse yoghurt voor een echt verwenmoment.

Serveren

Serveer de appelkruimel warm, direct uit de oven, voor de ultieme smaakervaring. Heerlijk met een bolletje vanille-ijs, een lepel romige slagroom, of een beetje Griekse yoghurt. Liever iets eenvoudigs? Een kopje thee of koffie erbij maakt het helemaal af. Perfect voor een gezellig moment met familie of vrienden!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

wijn dat in een glas word geschonken
Review

3 manieren om wijn binnen no-time koud te krijgen

Komt er visite en ben je vergeten wijn te kopen? Haast je dan naar de supermarkt of slijterij om nog snel even wat in huis te halen. Rode wijn kun je vaak prima drinken op kamertemperatuur, maar dit geldt niet voor witte wijn, mousserende wijn en rosé. Laatstgenoemde wijnen serveer

Lees verder »
kimchi in een pan
Gezond eten

Is kimchi gezond?

Kimchi is een traditioneel Koreaans gerecht dat bestaat uit gefermenteerde groenten, meestal Chinese kool en radijs, gemengd met specerijen zoals knoflook, gember, chilipeper en vissaus. Het fermentatieproces zorgt niet alleen voor een pittige, unieke smaak, maar ook voor een hoop gezondheidsvoordelen. Maar is kimchi echt zo gezond? En hoeveel kun

Lees verder »
onverzadigd vet
Gezondheid Algemeen

Onverzadigd vet vs verzadigd vet: het verschil uitgelegd

Onverzadigde vetten staan bekend als de ‘gezonde vetten’. Ze ondersteunen je hart, je hersenen en je hormoonbalans. Maar wat zijn het precies? En hoe zorg je ervoor dat je er genoeg van binnenkrijgt, zonder te overdrijven? In dit artikel leg ik je alles uit over onverzadigde vetten, zodat je weet

Lees verder »