Appelkruimel – Glutenvrij

Heerlijke appelkruimel 100 % Glutenvrije

Soms heb je nog wat appels liggen die nét niet meer mooi genoeg zijn om zo te eten. Weggooien? Zeker niet! Maak er een smakelijke appelkruimel van. Dit eenvoudige en glutenvrije recept is perfect om restjes op te maken en je huis te vullen met die heerlijke geur van kaneel en gebakken appels. Ideaal voor bij een kop thee, of als traktatie tijdens een werkbespreking met een knipoog naar gezelligheid.

Wat heb je nodig voor appelkruimel ? (8-10 porties)

  • 5 appels, geschild en in blokjes
  • 100 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels kokosolie
  • Heel veel kaneel (hoe meer, hoe beter!)
  • 2 eetlepels honing (of agavesiroop als alternatief)
  • 1 eetlepel vanille-extract (optioneel, maar superlekker)

Bereiding van appelkruimel

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Bereid de appels: Doe de appelstukjes in een ingevet bakblik en strooi er royaal kaneel over.
  3. Maak de kruimeltopping: Meng het amandelmeel, de honing en de kokosolie tot een kruimelig geheel. Voeg eventueel vanille-extract toe voor extra smaak.
  4. Afwerken: Verdeel de kruimeltopping gelijkmatig over de appels.
  5. Bakken: Zet het bakblik in de oven en bak je appelkruimel in ongeveer 30 minuten goudbruin.


Variatie tips

Voeg stukjes pure chocolade of een handje cranberries toe aan de appels voor extra smaak.

Niet strikt glutenvrij? Vervang het amandelmeel door havermout voor een rustieke variant.

Serveer warm met een bolletje (kokos)ijs of een lepel Griekse yoghurt voor een echt verwenmoment.

Serveren

Serveer de appelkruimel warm, direct uit de oven, voor de ultieme smaakervaring. Heerlijk met een bolletje vanille-ijs, een lepel romige slagroom, of een beetje Griekse yoghurt. Liever iets eenvoudigs? Een kopje thee of koffie erbij maakt het helemaal af. Perfect voor een gezellig moment met familie of vrienden!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

darmgezondheid
Gezondheid Algemeen

De rol van darmgezondheid in je energie en humeur

De laatste jaren hoor je steeds vaker dat onze darmen een veel grotere rol spelen in onze gezondheid dan we dachten. Niet alleen voor de spijsvertering, maar ook voor hoe energiek we ons voelen en zelfs hoe we ons mentaal voelen. Je darmen worden niet voor niets ook wel je

Lees verder »
carpaccio op een bord
Gezond eten

Is carpaccio gezond? Alles over deze populaire klassieker

Carpaccio is een van de meest geliefde voorgerechten in Nederland. Dun gesneden rundvlees, vaak geserveerd met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en truffelmayonaise, het klinkt heerlijk, maar is het ook gezond? In dit uitgebreid artikel lees je alles over de voedingswaarde, gezondheidsvoordelen en aandachtspunten van carpaccio. Wat is carpaccio precies? Carpaccio

Lees verder »
Duurzaam en gezond koken
Gezond eten

Duurzaam en gezond koken met professionele horeca-apparatuur

Gezond eten begint bij de juiste ingrediënten, maar ook de manier waarop je kookt speelt een grote rol. Of je nu thuis graag experimenteert met nieuwe recepten of in een professionele keuken werkt: goede apparatuur maakt het verschil. Steeds meer mensen ontdekken dat koken met kwalitatieve horeca-apparatuur niet alleen sneller

Lees verder »