Thaise Kippensoep met Pandanrijst

Thaise Kippensoep

Thaise Kippensoep met Pandanrijst

Originele Thaise kippensoep met Lassie Geurige Pandanrijst, kip, paprika, en heerlijke kruiden!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram Lassie Geurige Pandanrijst Zacht & Bloemig
  • 1 el Rode Thaise currypasta (naar smaak)
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 liter verse kippenbouillon
  • 3 cm verse gember geschild en in stukjes gesneden
  • 1 stengel sereh (citroengras) in stukken gesneden
  • 250 gram kipfilet in blokjes
  • 150 gram winterpeen
  • 2 paprika's, rood en geel
  • 3 bosuitjes gesneden
  • 1 el verse koriander
  • 1 el platte peterselie

Instructies
 

  • Allereerst kook je de pandanrijst volgens de aanwijzingen op het pakje.
  • Breng ondertussen in een soeppan de kippenbouillon (1 liter), de currypasta (wij hebben 2 eetlepels gedaan omdat we van pittig houden), de kokosmelk (200 ml), de gemberwortel (in stukjes) en de sereh (gekneusd) aan de kook. Laat het ongeveer 5 minuten trekken tot een heerlijke bouillon.
  • Er zijn 2 opties om de kip toe te voegen: eerst even bakken voor iets meer smaak, of straks de kip mee laten koken met de bouillon. Wij hebben er voor gekozen om de kip even te bakken van te voren.
  • Schil de wortel (tip: doe dit met een dunschiller) en snijdt de winterpeen daarna in dunne plakjes. Verwijder de zaadjes van de paprika en snijd deze in partjes (ongeveer 1 cm breed en halveer ze daarna.
  • Voeg alle groente toe aan de bouillon: de paprika, wortel en bosui. De kip ook, indien je deze wilt koken. Indien de kip al gebakken is voeg je deze later pas toe. Laat deze soep nog even 8-10 minuten koken op laag vuur.
  • Hak de peterselie en koriander grof.
  • Neem mooie diepe borden of wijde schalen/kommen. Neem een steekvorm en doe hier rijst in, even aandrukken voor een mooi stevig builtje rijst.
  • Haal de sereh en gemberwortel uit de soep en schenk daarna de soep om de rijst heen.
  • Voeg naar smaak verse platte peterselie en verse koriander toe (grof gehakt).
  • Eet smakelijk!

Notities

Thaise Kippensoep

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

cranberrysap
Gezond eten

Cranberrysap: gezond of niet?

Cranberrysap staat al jarenlang bekend als een drankje dat goed zou zijn voor je blaas. Maar hoe gezond is cranberrysap nu écht? Als voedingsdeskundige krijg ik deze vraag regelmatig. In dit artikel leg ik je uit wat cranberrysap is, welke voedingsstoffen erin zitten, en of het een verstandige keuze is

Lees verder »
Slimme keuken
Een Natuurlijk Schone Keuken

Hoe een slimme keuken je helpt om gezonder te eten

Een gezonde leefstijl begint niet alleen bij wat je in je boodschappenmand stopt, maar vooral bij de plek waar je je voeding bereidt: je keuken. Een slimme, overzichtelijke keuken kan het verschil maken tussen snel iets ongezonds grijpen of met plezier een voedzame maaltijd bereiden. Namens Reddy Keukens delen we graag

Lees verder »
Gezond eten uit eigen tuin
Gezondheid Algemeen

Gezond eten uit eigen tuin: zo begin je vandaag nog

Droom je ervan om je eigen groente en fruit te kweken in je tuin of op je balkon? Het is makkelijker dan je misschien denkt. Met een paar bakken, een stukje grond en de juiste zaden kun je het hele jaar door genieten van verse, smaakvolle en onbespoten oogst. Bovendien

Lees verder »