Amandel Brownie

Ben je op zoek naar een gezond alternatief voor je ontbijt of tussendoortje? Deze amandel brownie zijn niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam. Ze bevatten weinig koolhydraten en zijn een goede bron van gezonde vetten en eiwitten, waardoor je energiek de dag kunt beginnen.

Wat heb je nodig voor de amandel brownie?

  • 200 gram amandelmeel
  • 100 gram gesmolten kokosolie of roomboter
  • 3 eetlepels rauwe cacao
  • 2 eetlepels honing of ahornsiroop
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zeezout
  • 1/2 theelepel bakpoeder

Hoe maak je de amandel brownie?

  1. Verwarm de oven voor
    Verwarm de oven voor op 175°C en vet een bakvorm in met boter of bekleed deze met bakpapier.
  2. Meng de droge ingrediënten
    In een grote kom meng je het amandelmeel, rauwe cacao, bakpoeder en een snufje zeezout.
  3. Voeg de natte ingrediënten toe
    Smelt de kokosolie of boter en voeg dit samen met de honing (of ahornsiroop) en het vanille-extract toe aan het droge mengsel. Klop de eieren los en voeg ze ook toe.
  4. Roer goed door
    Meng alles goed door elkaar tot je een dik beslag krijgt. Het moet een stevige consistentie hebben, maar niet te droog zijn.
  5. Bakken maar!
    Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en bak de brownies 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.
  6. Afkoelen en snijden
    Laat de brownies afkoelen in de bakvorm en snijd ze daarna in stukjes. Serveer ze als ontbijt, tussendoortje of zelfs als traktatie bij de koffie!

Waarom amandel brownie maken?

Amandel brownie is ideaal voor een gezond ontbijt. Ze bevatten weinig suiker en zijn vol gezonde vetten uit amandelmeel en kokosolie. Bovendien is het recept snel en makkelijk te maken. Je hebt geen ingewikkelde ingrediënten nodig, en de brownies kunnen ook goed van tevoren worden bereid, zodat je ze ’s ochtends snel kunt pakken.

Gezonde start van de dag

Deze amandel brownie is een perfecte manier om de dag te beginnen zonder je schuldig te voelen over suiker en koolhydraten. Ze geven je voldoende energie voor de ochtend en helpen je de bloedsuikerspiegel stabiel te houden.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

raapzaadolie in een bowl
Gezond eten

Is raapzaadolie ongezond?

Raapzaadolie is zo’n product waar veel discussie over bestaat. De één prijst het vanwege de gezonde vetzuren, de ander vermijdt het vanwege de bewerking. Maar wat klopt er nu echt? Is raapzaadolie ongezond, of past het juist prima in een gebalanceerd dieet? Laten we het samen uitzoeken. Wat is raapzaadolie?

Lees verder »
veel verschillende ongezouten noten
Gezond eten

Wat is de gezondste snack?

We snacken allemaal wel eens. Even snel iets tussendoor, of gewoon uit trek. Maar zoals je weet, zijn lang niet alle snacks even goed voor je. De supermarkt ligt vol met verleidingen: van chips tot energierepen. De vraag is dan ook: wat is nou écht de gezondste snack? Wat maakt

Lees verder »
heel veel galia meloenen
Gezond eten

Is Galia meloen gezond?

Galia meloen is een zoete, sappige vrucht die vaak wordt gegeten als tussendoortje of in fruit- en zomersalades. Maar is deze meloensoort ook gezond? Als voedingsdeskundige kan ik je zeggen: ja, Galia meloen is een uitstekende keuze binnen een gebalanceerd voedingspatroon. In dit artikel leg ik uit waarom, wat de

Lees verder »