Ben je op zoek naar een gezond alternatief voor je ontbijt of tussendoortje? Deze amandel brownie zijn niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam. Ze bevatten weinig koolhydraten en zijn een goede bron van gezonde vetten en eiwitten, waardoor je energiek de dag kunt beginnen.
Wat heb je nodig voor de amandel brownie?
- 200 gram amandelmeel
- 100 gram gesmolten kokosolie of roomboter
- 3 eetlepels rauwe cacao
- 2 eetlepels honing of ahornsiroop
- 3 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- Snufje zeezout
- 1/2 theelepel bakpoeder
Hoe maak je de amandel brownie?
- Verwarm de oven voor
Verwarm de oven voor op 175°C en vet een bakvorm in met boter of bekleed deze met bakpapier. - Meng de droge ingrediënten
In een grote kom meng je het amandelmeel, rauwe cacao, bakpoeder en een snufje zeezout. - Voeg de natte ingrediënten toe
Smelt de kokosolie of boter en voeg dit samen met de honing (of ahornsiroop) en het vanille-extract toe aan het droge mengsel. Klop de eieren los en voeg ze ook toe. - Roer goed door
Meng alles goed door elkaar tot je een dik beslag krijgt. Het moet een stevige consistentie hebben, maar niet te droog zijn. - Bakken maar!
Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en bak de brownies 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt. - Afkoelen en snijden
Laat de brownies afkoelen in de bakvorm en snijd ze daarna in stukjes. Serveer ze als ontbijt, tussendoortje of zelfs als traktatie bij de koffie!
Waarom amandel brownie maken?
Amandel brownie is ideaal voor een gezond ontbijt. Ze bevatten weinig suiker en zijn vol gezonde vetten uit amandelmeel en kokosolie. Bovendien is het recept snel en makkelijk te maken. Je hebt geen ingewikkelde ingrediënten nodig, en de brownies kunnen ook goed van tevoren worden bereid, zodat je ze ’s ochtends snel kunt pakken.
Gezonde start van de dag
Deze amandel brownie is een perfecte manier om de dag te beginnen zonder je schuldig te voelen over suiker en koolhydraten. Ze geven je voldoende energie voor de ochtend en helpen je de bloedsuikerspiegel stabiel te houden.
16 reacties
Boekweitpannenkoekjes:
1 kopje boekweikmeel
1 kopje rijstmelk (zonder calcium)
1 ei
Snufje zout
Beetje kaneel
Voor het bakken wel even 10 minuten laten staan.
Geweldig blog, ga zeker een paar recepten proberen aangezien ik mij etensstijl aan het veranderen ben.
Zoals Rose de Jonk eerder vroeg, kan iemand het recept van de amandel gember brownies geven?
grt
2 eieren klutsen, 1 banaan prakken en pannekoekjes van bakken.
uitsmijter van Katenspek, eieren en geraspte kaas.
Griekse yoghurt gezoet met wat stevia, gebroken lijnzaad en handjevoel eigengemaakte muesli van noten erbij. of zonder de muesli maar met bosbessen.
warme pap van haverzemelen (ong. 25 ml. amandelmelk en 3 el haverzemelen, doe er soms 1 el havermout erbij.
Pannenkoek van haverzemelen (1,5 eetlepel haverzemelen, 1,5 eetlepel yoghurt of magere kwark erbij en een ei)ook lekker met zalm.
eiermuffins
Gember amandelbrownies wat is het recept daarvan? lijkt me lekker!
amandelpannekoek,
30g amandelmeel
1 ei
2 el room
snuifje zout
evt kaneel en lijnzaad
goed mengen en bakken
goed gevuld zeker tot de lunch!
smakelijk!
nou, heleen, ik zie jou levenswijze betreft eten helemaal zitten! Manlief eet enorm veel 10sneden volkoren,granen(brood) en zijn bmi is perfect! maar altijd honger…mijn zoon is druk en ben inmiddels erachter dat suikers toch echt de oorzaak hiervan is. Maar ik werk zelf meer dan de halve week van. Manlief zit in de ploegen en de kinderen (2x) gaan naar school en kinderdagverblijf. ik sta al om 6.00 uur op om de BV gladjes te laten verlopen maar als ik jou recepten zie, voelt het als niet haalbaar…vooral het ontbijt. Ben ik hier de enige in? of is iedereen op deze site zo relaxed. is er geen makkelijk alternatief voor brood wat bv in het weekend gemaakt kan worden?
Wat denk je van je eigen muesli samenstellen van verschillende granenvlokken (kan ook glutenvrij door voor boekweit- en rijstvlokken te kiezen), gedroogd fruit en noten. Mengen in een grote pot en ’s ochtends serveren met dikke yoghurt of een smoothie.
De dingen voor de smoothie leg ik altijd de avond ervoor al klaar: staafmixer, fruit, snijplank en mes. ’s Ochtends alleen even grof snijden, pureren en schenken. Erg snel en erg lekker. Ik voeg altijd kokosmelk toe voor extra voedingswaarde en een langer vol gevoel.
Succes!
Heleen
Kan ik me goed voorstellen. Ik eet ’s ochtends nooit direct omdat ik niet meteen behoefte heb. Maar als alles op school zit en onder controle is, maak ik regelmatig een smoothie! Heerlijk en zo makkelijk. En je kan er inderdaad alles in doen wat je wilt! Ik had laatst een smoothie van dikke yoghurt met boekweithoning en wat fruit. Vrukkluk! 😉
mijn ontbijt bestaat tegenwoordig uit een basis van banaan, appel, sinaasappel en halve citroen (uitgeperst) en dit vul ik aan met allerlei fruit dat voorhanden is. Bijvoorbeeld een handje rood fruit of een avocado – het maakt niet uit, wat je maar lekker vind. Dan voeg ik er een eetlepel havervlokken, een eetlepel gebroken lijnzaad, een theelepel ‘active-greens’. Alles in de blender en smullen maar. Ik eet rond 8.30 uur en heb tot een uur of 12 echt geen behoefte aan snaaien of eten!
Die notenpasta-hazelnootpasta combi zie ik ook wel zitten! Weer ers wat anders, ook voor john garret naar school.
mijn ontbijt bestaat tegenwoordig uit, een gekookt ei en fruit, of bio soyamelk met fruit.
Een eiwit smooty met fruit of lekker de boekwijt pannenkoekjes, heb ik laatst ook met vijgen gemaakt, errug lekker!!
En als ik zin heb in iets zoets maak ik een bio rijstewafel en doe daar wat noten pasta en cereal hazelnoot pasta op, ook erg lekker.
Maar vooral de bio eitjes gaan er bij ons veel doorheen.
En verder een lekkere pot thee erbij.
Mijn favoriete ontbijt is;
1 el havermout (of andere vlokken) met 1 el gedroogd fruit net onder water, 2,5 minuten in de magnetron. Daarna lijnzaadolie, gemengde gemalen pitten, evt vers fruit,evt amandelmeel of kokosrasp en zoveel (soja- of geiten)yoghurt als je lekker vindt. Eventueel wat kaneel. Ik zoet het nooit.
Mijn favoriete ontbijt is;
1 el havermout (of andere vlokken) met 1 el gedroogd fruit net onder water, 2,5 minuten in de magnetron. Daarna lijnzaadolie, gemengde gemalen pitten, evt vers fruit,evt amandelmeel of kokosrasp en zoveel (soja- of geiten)yoghurt als je lekker vindt. Eventueel wat kaneel. Ik zoet het nooit.
Mijn favoriete ontbijt is;
1 el havermout (of andere vlokken) met 1 el gedroogd fruit net onder water, 2,5 minuten in de magnetron. Daarna lijnzaadolie, gemengde gemalen pitten, evt vers fruit,evt amandelmeel of kokosrasp en zoveel (soja- of geiten)yoghurt als je lekker vindt. Eventueel wat kaneel. Ik zoet het nooit.
havermout )of andere vlokken, 1 el met 1 el gedroogd fruit, net onder water, 2,5 min in magnetron. Daarna vers fruit en/of kokosrasp en/of amandelmeel, 1 el gemalen zaden, en zoveel yoghurt als je lekker vindt. Kaneel kan erbij, ik gebruik geen zoetmiddel.