Salade met Geroosterde Pompoen, Appel en Blauwschimmelkaas

Goeiemorgen iedereen! De nieuwe werkweek is weer door midden! Woensdagen zijn voor mij een dag vol heerlijke rust na een vaak bezig weekend en druk begin van de week. Sinds we zijn verhuisd is de hoeveelheid werk die we aan het oude huis hadden, teruggebracht tot om de zoveel tijd de buitenboel lappen en her en der de afvoer van het regenwater even checken. We wonen al een poosje in een huurhuis dat bovenop een zaak zit. Dit betekent geen tuin, maar een terras, geen dakgoten om schoon te maken en vooral geen schilderwerk meer! Ja die tuin, dat mis ik enorm. Mijn fruitbomen en -struiken, de planten die in deze tijd van het jaar nog een toegift geven en straks in maart de eerste bloembollen die uitlopen. Maar daar staat tegenover dat we het echt een stuk rustiger hebben gekregen voor wat betreft onderhoud aan het huis.

Sociale Introvert

Mijn man, de ras-introvert, stelde vervolgens voor dat we ‘al die vrije tijd’ wijselijk gaan gebruiken en vaker mensen hier uitnodigen en naar mensen toe gaan. Nou, dat lukt ons aardig goed. Ik vind dit grappig omdat mijn man echt introvert is, in die zin dat ‘socialising’ met mensen hem energie kost. Meer dan twee afspraken op een dag en hij is mud om vijf uur. Echt zo moe dat hij in de stoel in slaap valt. En dan is hij degene die dus voorstelt om actiever onze vrienden en familie op te zoeken en uit te nodigen. Snap jij dat nog? En onder ‘socialising’ vallen voor hem dan ook dingen als een kletspraatje met de kassière, een belletje naar zijn vader, naar de kerk gaan of een info-avond van school bezoeken. 😀

Hoe dan ook, zelf ben ik ook niet echt extravert, dus al met al vinden wij weekenden al gauw best wel druk waar ze voor een ander wellicht nog altijd erg saai zouden kunnen lijken 🙂 Woensdagen zijn voor mij dan ook echt een rustpunt in de week. Kids naar school, Simon dus gewoon naar werk en ik achter de computer om te schrijven. Ik spreek dan ook liever niets af op de woensdag om bijvoorbeeld koffie te drinken of ergens heen te gaan. Nee, gewoon lekker saai. Klusjes doen, werk weer oppakken, bezig zijn met de baby en voor mezelf een lekkere salade klaarmaken. Dat is mijn ideale woensdag.

Salade met geroosterde pompoen, appel en Gorgonzola

Het kwam niet eerder in mij op om geroosterde pompoen, appel en blauwschimmelkaas in een salade te combineren. Ik vind dat de Gorgonzola echt een lekkere en goeie toevoeging is, dus mijn tip is om als je kan, het eens te proberen. 

Echt lekkere Gorgonzola en andere blauwschimmelkazen vind je hier!

Verder heb ik de pompoen eerst in plakken geroosterd, hier lees je hoe ik dat doe. Het enige verschil deze keer is, dat ik de pompoen niet alleen door de helft, maar ook in plakken heb gesneden. Ik denk dat ik ze al met al een half uur geroosterd heb, maar hou het in de gaten!

 

 

 

 

geroosterde pompoen, appel en blauwschimmelkaas

Salade met Geroosterde Pompoen, Appel en Blauwschimmelkaas

Smakelijke salade van geroosterde pompoen, appel en blauwschimmelkaas. Een echte herfst-lunch of een heerlijk voorgerecht als je de porties kleiner maakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
Totale tijd 12 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 klein pompoentje geroosterd en in plakken gesneden
  • 1 appel zoet-zuur van smaak, ik gebruikte een simpele Elstar
  • 1 paprika in reepjes gesneden
  • 2 handen verse spinazie schoon gewassen
  • 2 el hazelnoten
  • 50 gram blauwschimmelkaas
  • 3 el olijfolie kies een variant die lekker smaakt
  • 1 el appelcider azijn
  • zeezout en peper

Instructies
 

  • Maak de dressing door de olie en azijn met wat zout en peper in een glazen potje te doen en dit goed te schudden. Zet even apart.
  • Verhit een koekenpan op een middelhoog vuur en rooster hier de hazelnoten in. Loop er niet bij vandaan en schud de pan geregeld. Zo voorkom je verbranden.
  • Neem twee borden en verdeel hier de groenten op.
  • Schenk de dressing over de groenten en verdeel de hazelnoten er over.
  • Verkruimel de blauwschimmelkaas met een vork en laat her en der kleine brokjes kaas over de salade vallen.
  • Serveer direct en eet smakelijk!
Hoogendoorn kaas

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

darmgezondheid
Gezondheid Algemeen

De rol van darmgezondheid in je energie en humeur

De laatste jaren hoor je steeds vaker dat onze darmen een veel grotere rol spelen in onze gezondheid dan we dachten. Niet alleen voor de spijsvertering, maar ook voor hoe energiek we ons voelen en zelfs hoe we ons mentaal voelen. Je darmen worden niet voor niets ook wel je

Lees verder »
carpaccio op een bord
Gezond eten

Is carpaccio gezond? Alles over deze populaire klassieker

Carpaccio is een van de meest geliefde voorgerechten in Nederland. Dun gesneden rundvlees, vaak geserveerd met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en truffelmayonaise, het klinkt heerlijk, maar is het ook gezond? In dit uitgebreid artikel lees je alles over de voedingswaarde, gezondheidsvoordelen en aandachtspunten van carpaccio. Wat is carpaccio precies? Carpaccio

Lees verder »
Duurzaam en gezond koken
Gezond eten

Duurzaam en gezond koken met professionele horeca-apparatuur

Gezond eten begint bij de juiste ingrediënten, maar ook de manier waarop je kookt speelt een grote rol. Of je nu thuis graag experimenteert met nieuwe recepten of in een professionele keuken werkt: goede apparatuur maakt het verschil. Steeds meer mensen ontdekken dat koken met kwalitatieve horeca-apparatuur niet alleen sneller

Lees verder »