Dit dessert is zo simpel om te maken en zo verschrikkelijk lekker, dat je zou denken dat je zit te zondigen. Maar het recept bestaat uit vier ingrediënten, bevat geen toegevoegde suikers of e-nummers dus eigenlijk kan je er zat zonder schuldgevoel heerlijk van genieten. Dus nog geen inspiratie voor vanavond en zou je eigenlijk wel eens een lekker toetje op tafel willen zetten? Kijk dan gauw in de voorraadkast en leef je uit!
Warme Dadels in Sinaasappel-Botersaus
2 porties
6 medjoul dadels, ontpit
2 el boter
Sap van 1 sinaasappel of 2 mandarijnen
Optioneel: rum, whisky of sinaasappellikeur om te flamberen
2 el Ricotta
- Doe de boter in een koekenpan en laat het smelten op middelhoog vuur.
- Doe de dadels in de boter en roer even om.
- Voeg nu het sap toe en breng aan de kook.
- Optioneel: Doe 2 el sterke drank in de pan en flambeer.
- Serveer de warme dadels met een flink eetlepel ricotta.
© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.
Jeltje De Wit-Toering zegt
Het is echt een verrukkelijk nagerecht !
Bedankt voor het delen.
Liefs jeltje.
Heleen Quantrill zegt
graag gedaan!
Aukje Weerstand zegt
Vandaag voor het eerst dit recept uitgeprobeerd, en het was verrukkelijk 🙂
Thanks Heleen!
Anonymous zegt
Lijkt me heerlijk! Van de week bij de lidl een kilo medjoel dadels gehaald in de aanbieding! Ga dit zeker proberen!!
henrike zegt
ik heb meestal die halfverse dadels (bij de toko), die zijn al lekker zacht en vind ik lekkerder dan de gedroogde,
zijn die ook geschikt?
want met de meeste recepten gebruik ik deze namelijk, maar weet niet eens of dat wel kan
Heleen Quantrill zegt
Jazeker, dat maakt niet uit. Als jij ze lekker zacht vindt, zijn ze perfect geschikt in plaats van medjoul dadels.
Laura zegt
Wauw, lijikt me super lekker!
Maar zit er in sinaasappellikeur geen suiker? Ik heb echt geen idee hoe ik moet flamberen en wat voor ‘smaak’ dat dan aan het gerecht geeft 🙂
Heleen Quantrill zegt
De likeur is ook optioneel, je kan ook wodka of whisky gebruiken en die is suikervrij. Maar ik maak dit ook wel voor de kids en dan laat ik het achterwege. Smaakt net zo lekker!
juf Meghan zegt
Ohhh, dit klinkt weer heerlijk, met kwark zal het ook wel lekker smaken, ricotta is hier niet zo’n favoriet! In het weekend uitproberen…….