Dit dessert is zo simpel om te maken en zo verschrikkelijk lekker, dat je zou denken dat je zit te zondigen. Maar het recept bestaat uit vier ingrediënten, bevat geen toegevoegde suikers of e-nummers dus eigenlijk kan je er zat zonder schuldgevoel heerlijk van genieten. Dus nog geen inspiratie voor vanavond en zou je eigenlijk wel eens een lekker toetje op tafel willen zetten? Kijk dan gauw in de voorraadkast en leef je uit!
Warme Dadels in Sinaasappel-Botersaus
2 porties
6 medjoul dadels, ontpit
2 el boter
Sap van 1 sinaasappel of 2 mandarijnen
Optioneel: rum, whisky of sinaasappellikeur om te flamberen
2 el Ricotta
- Doe de boter in een koekenpan en laat het smelten op middelhoog vuur.
- Doe de dadels in de boter en roer even om.
- Voeg nu het sap toe en breng aan de kook.
- Optioneel: Doe 2 el sterke drank in de pan en flambeer.
- Serveer de warme dadels met een flink eetlepel ricotta.
© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.