Chai Masala Thee – Lactosevrij

Masala Chai: Gekruide Thee. Zwarte thee met melk, gekookt met verschillende specerijen, suiker en melk. Chai betekent dus ’thee’ en niet ‘gekruid’. Ik moet daarom ook erg lachen om ‘chai thee’. In feite zeg je dus ’thee thee’. 😉

Deze thee is een heerlijk alternatief voor het kopje koffie of thee na de maaltijd of ’s ochtends als het koud en grijs is buiten. Ik drink zelf graag koffie, thee doet het niet echt voor mij, maar deze warme, kruidige drank ga ik zeker veel vaker maken! Ik miste mijn koffie totaal niet toen ik dit gemaakt had in grote hoeveelheden! Dus probeer het eens uit en laat je verrassen door de krachtige smaak. Heel wat anders dan de kinderachtige Smooth Chai van Pickwick, dat kan ik je garanderen 😉

Chai Masala Thee – Lactosevrij

8 porties

1 liter water
1 liter kokosmelk
2 eetlepels kokosolie
8 zakjes thee, zwarte thee of kruidenthee
6 kaneelstokjes
8 dunne plakjes verse gember
8 – 10 kruidnagels
2 kardemompeulen (optioneel, maar erg lekker)
1 tl vanille extract
2 tl kokosbloesemsuiker of gedroogde steviablaadjes als je die hebt
Optioneel: 1 el kamillebloemen en 1 tl gedroogde venkelzaadjes

  1. Doe allereerst de losse kruiden en specerijen in een theezakje of stukje kaasdoek dat je dichtknoopt. Werkt veel handiger!
  2. Neem een ruime pan en doe hier alle ingrediënten in.
  3. Breng aan de kook en zet de pan daarna op je kleinste pitje en draai dit zo laag mogelijk.
  4. Laat de Chai 2 tot 2,5 uur heel zacht koken om zo de smaak van de specerijen zoveel mogelijk aan te nemen.
  5. Als de Chai klaar is, schenk je het door een zeef over in een schone pan.
  6. Serveer direct gewoon zo of met een flinke hoeveelheid echte slagroom of een eetlepel dikke kokosroom (het vaste gedeelte uit een blikje kokosmelk). Koud ook erg lekker met wat ijsblokjes!

Tip: Laat deze thee afkoelen en doe hem in een ijsmachine voor heerlijke, kruidige ijs!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

cranberrysap
Gezond eten

Cranberrysap: gezond of niet?

Cranberrysap staat al jarenlang bekend als een drankje dat goed zou zijn voor je blaas. Maar hoe gezond is cranberrysap nu écht? Als voedingsdeskundige krijg ik deze vraag regelmatig. In dit artikel leg ik je uit wat cranberrysap is, welke voedingsstoffen erin zitten, en of het een verstandige keuze is

Lees verder »
Slimme keuken
Een Natuurlijk Schone Keuken

Hoe een slimme keuken je helpt om gezonder te eten

Een gezonde leefstijl begint niet alleen bij wat je in je boodschappenmand stopt, maar vooral bij de plek waar je je voeding bereidt: je keuken. Een slimme, overzichtelijke keuken kan het verschil maken tussen snel iets ongezonds grijpen of met plezier een voedzame maaltijd bereiden. Namens Reddy Keukens delen we graag

Lees verder »
Gezond eten uit eigen tuin
Gezondheid Algemeen

Gezond eten uit eigen tuin: zo begin je vandaag nog

Droom je ervan om je eigen groente en fruit te kweken in je tuin of op je balkon? Het is makkelijker dan je misschien denkt. Met een paar bakken, een stukje grond en de juiste zaden kun je het hele jaar door genieten van verse, smaakvolle en onbespoten oogst. Bovendien

Lees verder »