Karbonades met Appeltjes en Rozemarijn

Dit recept is erg smakelijk, snel op tafel te zetten en favoriet bij de kids: karbonades met appeltjes. Een klassieke combinatie! Ik koop karbonaatjes (rib of schouder) bij Beef&Steak omdat zij me duidelijke achtergrondinformatie kunnen geven over waar de varkens vandaan komen en wat hun leefomstandigheden waren.

karbonades met appeltjes

Zoetjes aan gaan we richting de herfst en deze maand kunnen we weer her en der appels plukken! Een leuke activiteit om als gezin of met vrienden te doen, echt een aanrader 🙂 En al die appels moeten dan verwerkt worden uiteraard. Een deel gaat mee naar school en werk en een deel kan prima voor appelmoes gebruikt worden. Maar in combinatie met varkensvlees zijn appels ook erg lekker in hartige gerechten.

Karbonades met Appeltjes

Karbonades met appeltjes zijn erg makkelijk en snel te bereiden en iedere keer een hit bij de kids (en m’n mannetje). Ik bewaar de karbonades in de vriezer en als ik ze ’s ochtends er uit haal, zijn ze einde middag ontdooid en binnen no-time klaar. Om het zoete van de appeltjes nog meer te benadrukken, doe ik er wat balsamico azijn bij.

Om het mezelf nog makkelijker te maken op drukke dagen, rooster ik de groenten in de oven. Broccoli is momenteel favoriet maar ook spruitjes doen het hier heel goed bij. Beiden besprenkel ik met olijfolie, balsamico azijn en peper en zout en rooster ik op 200 graden in de oven voor een half uur of tot de groenten gaar zijn. Op deze manier heb ik heel eenvoudig een lekkere en gezonde maaltijd op tafel!

karbonades met appeltjes

Karbonades met Appeltjes en Rozemarijn

Karbonades met appeltjes zijn een perfecte combinatie deze herfst en supersimpel en vlot te bereiden. Voeg een beetje balsamico azijn en rozemarijn toe voor nog meer smaak en een heerlijke saus.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 karbonades
  • 2 el boter
  • olijfolie
  • 1 tl verse rozemarijn fijn gehakt
  • 60 ml balsamico azijn
  • 2 appels geschild en in blokjes gesneden
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Neem een ruime koekenpan en verhit hier de boter met een scheut olijfolie in.
  • Dep de karbonades droog en bestrooi ze rondom met de rozemarijn, zout en peper.
  • Bak ze in de koekenpan rondom bruin.
  • Schenk de balsamico in de pan en voeg de appeltjes toe.
  • Laat kort opkoken en draai het vuur dan laag.
  • Laat de karbonades op deze manier 10 - 12 minuten zachtjes gaar worden. Schep de appeltjes af en toe even om.
  • Serveer met de geroosterde groenten.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

darmgezondheid
Gezondheid Algemeen

De rol van darmgezondheid in je energie en humeur

De laatste jaren hoor je steeds vaker dat onze darmen een veel grotere rol spelen in onze gezondheid dan we dachten. Niet alleen voor de spijsvertering, maar ook voor hoe energiek we ons voelen en zelfs hoe we ons mentaal voelen. Je darmen worden niet voor niets ook wel je

Lees verder »
carpaccio op een bord
Gezond eten

Is carpaccio gezond? Alles over deze populaire klassieker

Carpaccio is een van de meest geliefde voorgerechten in Nederland. Dun gesneden rundvlees, vaak geserveerd met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en truffelmayonaise, het klinkt heerlijk, maar is het ook gezond? In dit uitgebreid artikel lees je alles over de voedingswaarde, gezondheidsvoordelen en aandachtspunten van carpaccio. Wat is carpaccio precies? Carpaccio

Lees verder »
Duurzaam en gezond koken
Gezond eten

Duurzaam en gezond koken met professionele horeca-apparatuur

Gezond eten begint bij de juiste ingrediënten, maar ook de manier waarop je kookt speelt een grote rol. Of je nu thuis graag experimenteert met nieuwe recepten of in een professionele keuken werkt: goede apparatuur maakt het verschil. Steeds meer mensen ontdekken dat koken met kwalitatieve horeca-apparatuur niet alleen sneller

Lees verder »