Aardbeitaartje voor 1 – Glutenvrij

Heerlijke Hollandse Aardbeien. Een traktatie, een must, zoet, sappig, schuldgevoelvrij, bomvol antioxidanten en zoveel meer! Over het algemeen eet ik aardbeien zo uit de doos, direct na aankoop, maar afgelopen donderdag kon ik twee grote dozen B-kwaliteit aardbeien kopen. Ja, ze zien er niet mooi symmetrisch uit en je moet een beetje kritisch zijn met welke goed zijn en welke niet. Maar uiteindelijk heb je nog altijd een flinke hoeveelheid verrukkelijke aardbeien voor bijna geen geld! Probeer het maar eens! De ene helft maak je mooi schoon en druk je in de vriezer voor wanneer aardbeien niet meer in seizoen zijn en de andere helft eet je zsm op en gebruik je om een heerlijk aardbeitaartje mee te maken….

Aardbeitaartje voor 1

150 gram amandelmeel
1/4 tl zeezout
3 el kokosolie of boter
1 ei
2 el zoet zoals honing of ahornsiroop
1 tl vers geperst citroensap
2 el aardbeienjam van St. Dalfour of Fior di Frutta, deze zijn geheel suikervrij!

Zo maak je dit aarbeitaartje:

Meng eerst de droge ingrediënten en meng deze goed door elkaar. Voeg vervolgens de olie, het ei, het zoet en de citroensap toe. Roer dit goed tot er een mooie samenhangende massa ontstaat. Roer vervolgens met de losse pols de aardbeienjam erdoor. Je wilt een mooi gemarmerd effect.
Neem twee lepels en schep mooie rondjes op een bakplaat met bakpapier. Bak deze op 175 graden in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin. Een tandenstoker moet er schoon uitkomen.

Als deze af staan te koelen, neem je twee handenvol aardbeien en verwijder de kroontjes. Klop slagroom naar keuze lobbig. Je kunt hiervoor sojaroom, slagroom of zelfs zure room voor gebruiken. Mijn moeder zou mascarpone suggereren (of niet, soms?). Laat dit volledig afhangen van je allergie en voorkeur.

Nu ga je samenstellen. Neem een aardbeitaartje en lepel een laagje room erop, drapeer hier vervolgens de aardbeien op en eet het direct op…

Sorry, nee natuurlijk niet. Serveer het op een mooi bordje met een schattig servetje en een kop bloementhee erbij. Zoals hier bijvoorbeeld. Leuk, Thessa! Bedankt voor de link.

Fijne moederdag!

4 reacties

  1. Thessa schreef:

    Heleen, hij was héérlijk!Hier een fotootje hoe het geworden is:Groetjes Thessa

  2. Thessa schreef:

    Ik zeg net tegen mijn man, ik heb zin om iets lekkers te koken, en toen zag ik je recept verschijnen, 2 keer raden wat ik zo ga maken 😉

    Groetjes Thessa

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

gember en geneden gember op een tafel
Gezond eten

Is gember gezond? Ontdek de voordelen!

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang een plek heeft in zowel de keuken als de geneeskunde. Maar is gember het echt zo gezond als vaak wordt beweerd? Laten we samen ontdekken wat gember voor jou kan betekenen. Wat is gember? Zoals je misschien weet, is gember de wortelstok

Lees verder »
Gezondheid Algemeen

De voordelen van een kok aan huis

Je kent het wel: je hebt mensen thuis uitgenodigd om te komen eten of om samen een verjaardag te vieren, maar je bent vervolgens de hele avond het eten aan het verzorgen. Het lukt je niet om iedereen te spreken en ook dieetwensen kunnen soms erg lastig zijn. Geen stress

Lees verder »
Gietijzeren Braadpan1
Een Natuurlijk Schone Keuken

Review Gietijzeren Braadpan

Ahh, de braadpan. Een trouwe kameraad in de keuken. Hij bakt, suddert en stooft en bewaart van tijd tot tijd de uien als er even geen ruimte in de kelderkast is. Dit is een van de meest essentiele onderdelen van een goed doordachte keuken. Als je er nog niet eentje

Lees verder »