Augustus voor mij staat altijd in het teken van perziken en abrikozen. Evengoed kwam ik er laatst achter dat ik helemaal geen recept heb op de blog met deze vruchten! Gauw verandering in aanbrengen, dus!
Verse abrikozen zijn nu op hun zoetst en niet duur. Op de markt of bij de supermarkt kun je voor weinig geld een lekkere doos vol op de kop tikken. Uiteraard eet je er eerst een paar zo op, thuis aangekomen, maar ze zijn ook erg lekker in combinatie met amandel.
Zelf ben ik gek op tarte tatin. Ze zijn supersimpel om te maken en het fruit op de bodem zorgt voor een smeuïge cake en op het moment dat je de cake omdraait, ook voor een een heerlijke saus. Je kunt er veel verschillende soorten fruit voor gebruiken en vandaag gebruik ik dus abrikozen.
Abrikozen Tarte Tatin - Glutenvrij
Ingrediënten
- 6 abrikozen gehalveerd en pit verwijderd
- 150 gram amandelmeel
- 2 eieren
- 100 ml honing
- 2 el amandelmelk of andere melk
- 80 ml zeer milde olijfolie
- ¼ tl kaneelpoeder
- ½ tl bakpoeder
- ½ tl bicarbonaat
- ½ tl vanille extract
- Mespunt nootmuskaat
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Vet een bakblik van 23 cm doorsnee/ in 't vierkant in.
- Verdeel de abrikozen op de bodem en zet even apart.
- Meng in een kom de overige ingrediënten.
- Stort het beslag op de abrikozen en zet de cake in de oven.
- Bak de cake in 30 minuten gaar en goudbruin. Een tandenstoker moet er schoon uit komen.
- Laat de cake iets afkoelen, plaats een bord op de bakvorm en draai het geheel om zodat de cake op de kop op het bord valt.
- Serveer met dikke slagroom of een lepel dikke kokosmelk.
Laat een reactie achter