Abrikozen Tarte Tatin – Glutenvrij

Abrikoos Tarte TatinAugustus voor mij staat altijd in het teken van perziken en abrikozen. Evengoed kwam ik er laatst achter dat ik helemaal geen recept heb op de blog met deze vruchten! Gauw verandering in aanbrengen, dus!

Verse abrikozen zijn nu op hun zoetst en niet duur. Op de markt of bij de supermarkt kun je voor weinig geld een lekkere doos vol op de kop tikken. Uiteraard eet je er eerst een paar zo op, thuis aangekomen, maar ze zijn ook erg lekker in combinatie met amandel.

Zelf ben ik gek op tarte tatin. Ze zijn supersimpel om te maken en het fruit op de bodem zorgt voor een smeuïge cake en op het moment dat je de cake omdraait, ook voor een een heerlijke saus. Je kunt er veel verschillende soorten fruit voor gebruiken en vandaag gebruik ik dus abrikozen.

Abrikoos Tarte Tatin

Abrikozen Tarte Tatin - Glutenvrij

Heleen Quantrill
Abrikozen en amandel smaken altijd goed samen en deze cake maak je met amandelmeel. Daarom is hij smeuïg en vol van smaak. De kaneel en nootmuskaat geven een heerlijk, zoete kruidige smaak aan de cake.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Gebak
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 6 abrikozen gehalveerd en pit verwijderd
  • 150 gram amandelmeel
  • 2 eieren
  • 100 ml honing
  • 2 el amandelmelk of andere melk
  • 80 ml zeer milde olijfolie
  • ¼ tl kaneelpoeder
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl bicarbonaat
  • ½ tl vanille extract
  • Mespunt nootmuskaat

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Vet een bakblik van 23 cm doorsnee/ in 't vierkant in.
  • Verdeel de abrikozen op de bodem en zet even apart.
  • Meng in een kom de overige ingrediënten.
  • Stort het beslag op de abrikozen en zet de cake in de oven.
  • Bak de cake in 30 minuten gaar en goudbruin. Een tandenstoker moet er schoon uit komen.
  • Laat de cake iets afkoelen, plaats een bord op de bakvorm en draai het geheel om zodat de cake op de kop op het bord valt.
  • Serveer met dikke slagroom of een lepel dikke kokosmelk.

 

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

darmgezondheid
Gezondheid Algemeen

De rol van darmgezondheid in je energie en humeur

De laatste jaren hoor je steeds vaker dat onze darmen een veel grotere rol spelen in onze gezondheid dan we dachten. Niet alleen voor de spijsvertering, maar ook voor hoe energiek we ons voelen en zelfs hoe we ons mentaal voelen. Je darmen worden niet voor niets ook wel je

Lees verder »
carpaccio op een bord
Gezond eten

Is carpaccio gezond? Alles over deze populaire klassieker

Carpaccio is een van de meest geliefde voorgerechten in Nederland. Dun gesneden rundvlees, vaak geserveerd met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en truffelmayonaise, het klinkt heerlijk, maar is het ook gezond? In dit uitgebreid artikel lees je alles over de voedingswaarde, gezondheidsvoordelen en aandachtspunten van carpaccio. Wat is carpaccio precies? Carpaccio

Lees verder »
Duurzaam en gezond koken
Gezond eten

Duurzaam en gezond koken met professionele horeca-apparatuur

Gezond eten begint bij de juiste ingrediënten, maar ook de manier waarop je kookt speelt een grote rol. Of je nu thuis graag experimenteert met nieuwe recepten of in een professionele keuken werkt: goede apparatuur maakt het verschil. Steeds meer mensen ontdekken dat koken met kwalitatieve horeca-apparatuur niet alleen sneller

Lees verder »