Ik hou van herfst en winter. De scherpe lucht, prachtige kleuren en bijtende kou. Om dan natuurlijk thuis te komen in een heerlijk warm huis (wij hebben een houtkachel die haast dagelijks brand). Door de kou is het ook niet erg dat het fornuis en de oven flink gebruikt worden. De geuren en warme daarvan draagt bij aan het wintergevoel!
En bij dit seizoen hoort stevige, verwarmende kost. Kost die je niet alleen voedt, maar ook verwarmd en energie geeft om warm te blijven. En energie om te schaatsen, hout te verzamelen, te wandelen in een bevroren wereld en je huis winterklaar te maken (zal Simon de goot in sturen, hoognodig!) 😉
Aardappelpuree hoort daar een beetje bij, vind ik. Helaas verdraag ik aardappels niet zo goed. Ik word er misselijk van en heb nooit het idee genoeg gegeten te hebben als ik aardappels eet. Dus toen mijn ouders afgelopen week kwamen eten en Simon wel om aardappelpuree vroeg, wilde ik een alternatief maken. Ik had een knolselderij en een biologisch bloemkooltje in de koelkast liggen. Die smeekten me om er iets lekkers van te maken en zo is dit recept ontstaan.
Wederom erg eenvoudig, maar ontzettend lekker. Ook nog de dag erna, toen ik het met kipgehakt en zuurkool weer opwarmde. Maken dus! En geef die ondergewaardeerde knolselderij zijn moment.
Knolselderij & Bloemkoolpuree
Meer dan genoeg voor 6 personen
1 kleine knolselderij, of een halve grote
1 bloemkool
300 ml melk of groentebouillon
Zout, peper, nootmuskaat
- Schil en snijd de knolselderij in grove stukken. Bloemkool ook.
- Doe ze in een middelgrote pan met de melk en een snuf zout (zout achterwege laten als je gezouten bouillon gebruikt).
- Kook het tot de groente net gaar is en stamp het fijn in het kookvocht of de melk.
- Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en serveer direct.
Erg lekker bij een stukje wild en rode kool.
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.