Amandelmeel Biscuitdeeg – Glutenvrij

Amandelmeel Biscuitdeeg Glutenvrij

Biscuitdeeg is geen koekjes deeg. Biscuitdeeg wordt gebruikt in taart en tiramisu en is luchtig en wat droog van structuur. Perfect dus als taartbodem of om een heerlijke likeur in weg te laten smelten. Ik kreeg dit recept van een lezeres die er een aardbeien tiramisu van maakte. Ik probeerde het biscuit recept uit en ben nog verbaasd over het feit dat het echt iedere keer lukt. Echt een super-basis-recept dus.

Amandelmeel Biscuitdeeg

30 cm doorsnee, 2,5 cm dik
4 eieren, gesplitst
100 gram amandelmeel
Snufje zout
1 el vanille extract
2 el zoet naar keuze
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (elektrisch).
  2. Klop de eiwitten stijf totdat je de kom op de kop kunt houden.
  3. Klop in een schenkkom het eigeel met het zoet en vanille mooi romig, totdat het lichtgeel van kleur is.
  4. Voeg het amandelmeel toe en roer nog even om.
  5. Klop snel het zout er door en spatel het eigeel mengsel door de eiwitten.
  6. Blijf spatelen tot je geen witte wolkjes meer ziet.
  7. Stort het beslag in een ronde bakvorm van 30cm doorsnee, of een bakplaat van 30 x 20 cm.
  8. Bak de cake in 20 minuten gaar of tot de bovenkant goudbruin is en terugveert als je er op drukt.
  9. Laat een half uur afkoelen en haal de cake uit de vorm.
  10. Serveer met Rode Vruchtensaus, slagroom, roomkaas of wat je zelf het lekkerst vindt.
Tip: deze cake blijft ongeveer 2 dagen vers. Daarna wordt hij vrij snel droog. Als je dit gebeurt, kun je de cake eerst besprenkelen met wat likeur, vruchtensap of sterke koffie en kun je hem gebruiken als basis voor tiramisu of trifle (cake met custard, slagroom en fruit).

© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

voedingsstoffen
Gezondheid Algemeen

Wat zijn voedingsstoffen? Uitleg en tips

Voedingsstoffen zijn de basis van een gezond lichaam. Ze bepalen hoe je je voelt, hoe goed je herstelt, en zelfs hoe scherp je geest is. Toch hoor ik regelmatig dat mensen niet precies weten welke voedingsstoffen ze écht nodig hebben. Daarom leg ik het je graag uit. Kort, duidelijk en

Lees verder »
karnemelk en melk in glazen
Gezond eten

Karnemelk of melk: wat is gezonder?

Melk of karnemelk? Je hebt het vast wel eens in de supermarkt overwogen. Beide lijken gezond, maar ze verschillen behoorlijk. Niet alleen qua smaak, maar ook in voedingswaarde en hoe je lichaam erop reageert. Ik help je vandaag op weg om een goede keuze te maken. Wat is het verschil

Lees verder »