Biscuitdeeg is geen koekjes deeg. Biscuitdeeg wordt gebruikt in taart en tiramisu en is luchtig en wat droog van structuur. Perfect dus als taartbodem of om een heerlijke likeur in weg te laten smelten. Ik kreeg dit recept van een lezeres die er een aardbeien tiramisu van maakte. Ik probeerde het biscuit recept uit en ben nog verbaasd over het feit dat het echt iedere keer lukt. Echt een super-basis-recept dus.
Amandelmeel Biscuitdeeg
- Verwarm de oven voor op 170 graden (elektrisch).
- Klop de eiwitten stijf totdat je de kom op de kop kunt houden.
- Klop in een schenkkom het eigeel met het zoet en vanille mooi romig, totdat het lichtgeel van kleur is.
- Voeg het amandelmeel toe en roer nog even om.
- Klop snel het zout er door en spatel het eigeel mengsel door de eiwitten.
- Blijf spatelen tot je geen witte wolkjes meer ziet.
- Stort het beslag in een ronde bakvorm van 30cm doorsnee, of een bakplaat van 30 x 20 cm.
- Bak de cake in 20 minuten gaar of tot de bovenkant goudbruin is en terugveert als je er op drukt.
- Laat een half uur afkoelen en haal de cake uit de vorm.
- Serveer met Rode Vruchtensaus, slagroom, roomkaas of wat je zelf het lekkerst vindt.
© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.