Amandelmeel Biscuitdeeg – Glutenvrij

Amandelmeel Biscuitdeeg Glutenvrij

Biscuitdeeg is geen koekjes deeg. Biscuitdeeg wordt gebruikt in taart en tiramisu en is luchtig en wat droog van structuur. Perfect dus als taartbodem of om een heerlijke likeur in weg te laten smelten. Ik kreeg dit recept van een lezeres die er een aardbeien tiramisu van maakte. Ik probeerde het biscuit recept uit en ben nog verbaasd over het feit dat het echt iedere keer lukt. Echt een super-basis-recept dus.

Amandelmeel Biscuitdeeg

30 cm doorsnee, 2,5 cm dik
4 eieren, gesplitst
100 gram amandelmeel
Snufje zout
1 el vanille extract
2 el zoet naar keuze
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (elektrisch).
  2. Klop de eiwitten stijf totdat je de kom op de kop kunt houden.
  3. Klop in een schenkkom het eigeel met het zoet en vanille mooi romig, totdat het lichtgeel van kleur is.
  4. Voeg het amandelmeel toe en roer nog even om.
  5. Klop snel het zout er door en spatel het eigeel mengsel door de eiwitten.
  6. Blijf spatelen tot je geen witte wolkjes meer ziet.
  7. Stort het beslag in een ronde bakvorm van 30cm doorsnee, of een bakplaat van 30 x 20 cm.
  8. Bak de cake in 20 minuten gaar of tot de bovenkant goudbruin is en terugveert als je er op drukt.
  9. Laat een half uur afkoelen en haal de cake uit de vorm.
  10. Serveer met Rode Vruchtensaus, slagroom, roomkaas of wat je zelf het lekkerst vindt.
Tip: deze cake blijft ongeveer 2 dagen vers. Daarna wordt hij vrij snel droog. Als je dit gebeurt, kun je de cake eerst besprenkelen met wat likeur, vruchtensap of sterke koffie en kun je hem gebruiken als basis voor tiramisu of trifle (cake met custard, slagroom en fruit).

© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

zwarte peper in een bowl
Gezond eten

Is zwarte peper gezond? Ontdek de voordelen

Zwarte peper ken je vast als een standaard smaakmaker in de keuken. Maar wist je dat het ook invloed kan hebben op je gezondheid? Als voedingsdeskundige zie ik vaak dat kleine ingrediënten, zoals peper, verrassend veel effect hebben. In dit artikel leg ik je uit wat zwarte peper is, welke

Lees verder »
olie dat word geschonken in een pan
Gezondheid Algemeen

Wat is de gezondste olie om in te bakken?

Als je graag gezond wilt koken, heb je je dit vast al eens afgevraagd: welke olie is nu eigenlijk het beste om in te bakken? Er zijn tientallen soorten oliën te koop, van zonnebloem- tot kokosolie en van avocado- tot olijfolie. Maar niet elke olie is even geschikt om te

Lees verder »
percolator koffie
Gezondheid Algemeen

Is percolator koffie ongezond?

Koffie blijft een populair onderwerp in de gezondheidswereld, en de manier waarop je het bereidt speelt daarin een grote rol. Percolator koffie – ook wel mokapot-koffie genoemd – is geliefd om zijn volle smaak en stevige aroma. Maar is deze manier van koffiezetten eigenlijk wel gezond? In dit artikel leg

Lees verder »