Amandel Brownie

Ben je op zoek naar een gezond alternatief voor je ontbijt of tussendoortje? Deze amandel brownie zijn niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam. Ze bevatten weinig koolhydraten en zijn een goede bron van gezonde vetten en eiwitten, waardoor je energiek de dag kunt beginnen.

Wat heb je nodig voor de amandel brownie?

  • 200 gram amandelmeel
  • 100 gram gesmolten kokosolie of roomboter
  • 3 eetlepels rauwe cacao
  • 2 eetlepels honing of ahornsiroop
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zeezout
  • 1/2 theelepel bakpoeder

Hoe maak je de amandel brownie?

  1. Verwarm de oven voor
    Verwarm de oven voor op 175°C en vet een bakvorm in met boter of bekleed deze met bakpapier.
  2. Meng de droge ingrediënten
    In een grote kom meng je het amandelmeel, rauwe cacao, bakpoeder en een snufje zeezout.
  3. Voeg de natte ingrediënten toe
    Smelt de kokosolie of boter en voeg dit samen met de honing (of ahornsiroop) en het vanille-extract toe aan het droge mengsel. Klop de eieren los en voeg ze ook toe.
  4. Roer goed door
    Meng alles goed door elkaar tot je een dik beslag krijgt. Het moet een stevige consistentie hebben, maar niet te droog zijn.
  5. Bakken maar!
    Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en bak de brownies 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.
  6. Afkoelen en snijden
    Laat de brownies afkoelen in de bakvorm en snijd ze daarna in stukjes. Serveer ze als ontbijt, tussendoortje of zelfs als traktatie bij de koffie!

Waarom amandel brownie maken?

Amandel brownie is ideaal voor een gezond ontbijt. Ze bevatten weinig suiker en zijn vol gezonde vetten uit amandelmeel en kokosolie. Bovendien is het recept snel en makkelijk te maken. Je hebt geen ingewikkelde ingrediënten nodig, en de brownies kunnen ook goed van tevoren worden bereid, zodat je ze ’s ochtends snel kunt pakken.

Gezonde start van de dag

Deze amandel brownie is een perfecte manier om de dag te beginnen zonder je schuldig te voelen over suiker en koolhydraten. Ze geven je voldoende energie voor de ochtend en helpen je de bloedsuikerspiegel stabiel te houden.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

sojasaus in een bakje
Gezond eten

Sojasaus gezond of ongezond? De feiten op een rij

Sojasaus is voor veel mensen niet meer weg te denken uit de keuken. Een scheutje over rijst of door een wokgerecht geeft direct een heerlijke umamismaak. Maar als je bewust met je gezondheid bezig bent, vraag je je misschien af: is sojasaus eigenlijk wel zo gezond? In dit artikel leg

Lees verder »
voedingsmiddelen met veel Verzadigd vet
Gezondheid Algemeen

Verzadigd vet: wat zijn de voordelen en nadelen?

Vetten hebben vaak een slechte naam, vooral verzadigde vetten. Maar zijn die zorgen wel helemaal terecht? Zoals je weet, heeft je lichaam vet nodig om goed te kunnen functioneren. Ook verzadigd vet speelt daarin een rol. Toch hoor je vaak dat je er niet te veel van moet eten. Hoe

Lees verder »
heel veel spelt
Gezond eten

Hoe gezond is spelt?

Spelt is de laatste jaren weer helemaal terug van weggeweest. Je ziet het steeds vaker terug in broden, crackers, pasta’s en ontbijtgranen. Veel mensen kiezen voor spelt, omdat ze denken dat dit gezonder is dan gewone tarwe. Maar klopt dat eigenlijk wel? In dit artikel lees je wat spelt precies

Lees verder »