Amandelmeel Pruimentaart – Glutenvrij

Amandelmeel Pruimentaart - Glutenvrij

Het is pruimentijd! Als je ze niet wil plukken, hoeft niet, ze vallen vanzelf uit de boom. En wat zijn ze lekker. Net kleine appeltjes, alleen dan zoeter en sappiger en frisser en lekkerder en… Nou ja, jullie snappen me wel. Nadat ik vorige week door een juf van school benaderd werd met de vraag of ik wilde komen plukken bij hun op het erf, moest ik gaan beslissen wat ik met al die pruimen zou gaan doen. Want ja, als je ergens gaat plukken, kom je altijd met veel meer thuis dan dat je gepland had!

Eén van de dingen die ik wilde maken, was pruimentaart. Eentje voor onszelf en eentje voor de juffen. Voor wat hoort wat, immers? En gebruik makend van het Amandelmeel Biscuitdeeg, maakte ik deze heerlijke nazomertaart. Wederom glutenvrij en minimaal toegevoegd zoet. Perfect!

Amandelmeel Pruimentaart – Glutenvrij

12 porties

1 recept Amandelmeel Biscuitdeeg
5 – 6 pruimen, ontpit en in parten gesneden
Amandelschaafsel

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (elektrisch).
  2. Maak het beslag voor het biscuitdeeg zoals aangegeven wordt op het recept.
  3. Voordat je het in de oven doet, stort je het beslag in een taartvorm van ongeveer 24 cm doorsnee.
  4. Verdeel de pruimen parten in een mooi patroon op het beslag.
  5. Bestrooi het geheel met amandelschaafsel en zet in de oven.
  6. Bak de taart in 50 – 60 minuten gaar.
  7. Laat minstens 30 minuten afkoelen voordat je de taart uit de vorm haalt.
  8. Serveer met creme fraiche, slagroom of gewoon zo 😉

Optioneel: Roer 1 tl citroenrasp door het beslag voor een extra ‘kick’. De rasp versterkt het zure van de pruimen, dus als je daar erg van houdt, moet je deze combi zeker proberen!

© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

16 reacties

  1. Corine schreef:

    Goed gelukt en erg lekker!
    Heb je misschien ook ervaring met andere fruitsoorten die meegebakken kunnen worden?

    1. Yay! Mijn ervaring is dat elke harde fruitsoort hier heel goed in werkt. Peren, appels, perziken en zelfs ananas gaan allemaal prima. Dus keuze genoeg 😉

      Groetjes!

  2. Goedemorgen.

    Ik wil deze taart gaan maken, maar heb een heteluchtoven.
    Op welke temperatuur moet ik dan bakken?
    Ik heb geen idee of en hoeveel verschil het maakt met het bakken.

    Bedankt voor uw reactie.

    1. Probeer de baktijd eerst iets korter te doen. Als ik het me goed herinner is een elektrische oven trager in bakken dan een heteluchtoven. Dus als iets een half uur in de oven moet, check in uw geval na 20 minuten al of het gaar is.

      Groeten,
      Heleen

  3. Hilde Beckers schreef:

    kun je het ook maken met geweekte droge pruimen?
    De pruimen die je nu kunt krijgen zijn niet echt geschikt denk ik?

    1. Met gedroogde pruimen wordt de smaak en structuur van de cake wel anders, omdat verse pruimen ook vocht inbrengen. Pruimen die je nu kunt krijgen smaken nog niet echt geweldig, maar je zou het wel kunnen proberen omdat ze door het bakken wel lekker zacht worden.

      Groetjes!

  4. Henriet schreef:

    Vandaag gemaakt, goed gelukt en erg lekker! Ga ‘m vaker maken, ook eens met ander fruit!

  5. Geproefd en hij is verrukkelijk! En hij is gemakkelijk te maken; super dank je wel voor dit recept!

  6. Jolanda schreef:

    Helaas heb ik geen pruimenboom in mijn tuin. En groeien ze hier ook nergens in de buurt. Wel heel veel bramen. Ben al druk aan het plukken geweest. Wachtte ook met smart voor een heerlijk recept. Weet iemand een bramenijs recept bij voorkeur zuivel en suikervrij?

  7. ikkenormaal schreef:

    Dit weekend ga ik (toevallig hoor) op bezoek bij een tante met een pruimboom.Als ik er wat mee krijg ga ik deze taart proberen te bakken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

file americain op toast
Recepten

Zelf filet américain maken? Zo doe je dat!

Filet Américain is een heerlijk smeerbaar broodbeleg dat geliefd is in veel huishoudens. Zoals je misschien weet, staat het bekend om zijn romige structuur en hartige smaak. Hoewel het gemakkelijk te koop is in de winkel, raad ik je aan om het zelf te maken. Het is niet alleen verser,

Lees verder »
heel veel kersen
Gezond eten

Zijn kersen gezond? Ontdek alle voordelen hier

Kersen zijn niet alleen een heerlijke traktatie, maar ook een voedzame toevoeging aan je dieet. Maar hoe gezond zijn kersen eigenlijk? In dit artikel ontdek je alles over de gezondheidsvoordelen van kersen en hoe je ze kunt integreren in je dagelijkse voeding. Wat maakt kersen gezond? Kersen zijn rijk aan

Lees verder »
gember en geneden gember op een tafel
Gezond eten

Is gember gezond? Ontdek de voordelen!

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang een plek heeft in zowel de keuken als de geneeskunde. Maar is gember het echt zo gezond als vaak wordt beweerd? Laten we samen ontdekken wat gember voor jou kan betekenen. Wat is gember? Zoals je misschien weet, is gember de wortelstok

Lees verder »