Het is pruimentijd! Als je ze niet wil plukken, hoeft niet, ze vallen vanzelf uit de boom. En wat zijn ze lekker. Net kleine appeltjes, alleen dan zoeter en sappiger en frisser en lekkerder en… Nou ja, jullie snappen me wel. Nadat ik vorige week door een juf van school benaderd werd met de vraag of ik wilde komen plukken bij hun op het erf, moest ik gaan beslissen wat ik met al die pruimen zou gaan doen. Want ja, als je ergens gaat plukken, kom je altijd met veel meer thuis dan dat je gepland had!
Eén van de dingen die ik wilde maken, was pruimentaart. Eentje voor onszelf en eentje voor de juffen. Voor wat hoort wat, immers? En gebruik makend van het Amandelmeel Biscuitdeeg, maakte ik deze heerlijke nazomertaart. Wederom glutenvrij en minimaal toegevoegd zoet. Perfect!
Amandelmeel Pruimentaart – Glutenvrij
12 porties
1 recept Amandelmeel Biscuitdeeg
5 – 6 pruimen, ontpit en in parten gesneden
Amandelschaafsel
- Verwarm de oven voor op 160 graden (elektrisch).
- Maak het beslag voor het biscuitdeeg zoals aangegeven wordt op het recept.
- Voordat je het in de oven doet, stort je het beslag in een taartvorm van ongeveer 24 cm doorsnee.
- Verdeel de pruimen parten in een mooi patroon op het beslag.
- Bestrooi het geheel met amandelschaafsel en zet in de oven.
- Bak de taart in 50 – 60 minuten gaar.
- Laat minstens 30 minuten afkoelen voordat je de taart uit de vorm haalt.
- Serveer met creme fraiche, slagroom of gewoon zo 😉
Optioneel: Roer 1 tl citroenrasp door het beslag voor een extra ‘kick’. De rasp versterkt het zure van de pruimen, dus als je daar erg van houdt, moet je deze combi zeker proberen!
© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.