Appelkruimel – Glutenvrij

Appelkruimel - Glutenvrij

Heerlijke appelkruimel 100 % Glutenvrije

Soms heb je nog wat appels liggen die nét niet meer mooi genoeg zijn om zo te eten. Weggooien? Zeker niet! Maak er een smakelijke appelkruimel van. Dit eenvoudige en glutenvrije recept is perfect om restjes op te maken en je huis te vullen met die heerlijke geur van kaneel en gebakken appels. Ideaal voor bij een kop thee, of als traktatie tijdens een werkbespreking met een knipoog naar gezelligheid.

Wat heb je nodig voor appelkruimel ? (8-10 porties)

  • 5 appels, geschild en in blokjes
  • 100 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels kokosolie
  • Heel veel kaneel (hoe meer, hoe beter!)
  • 2 eetlepels honing (of agavesiroop als alternatief)
  • 1 eetlepel vanille-extract (optioneel, maar superlekker)

Bereiding van appelkruimel

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Bereid de appels: Doe de appelstukjes in een ingevet bakblik en strooi er royaal kaneel over.
  3. Maak de kruimeltopping: Meng het amandelmeel, de honing en de kokosolie tot een kruimelig geheel. Voeg eventueel vanille-extract toe voor extra smaak.
  4. Afwerken: Verdeel de kruimeltopping gelijkmatig over de appels.
  5. Bakken: Zet het bakblik in de oven en bak je appelkruimel in ongeveer 30 minuten goudbruin.


Variatie tips

Voeg stukjes pure chocolade of een handje cranberries toe aan de appels voor extra smaak.

Niet strikt glutenvrij? Vervang het amandelmeel door havermout voor een rustieke variant.

Serveer warm met een bolletje (kokos)ijs of een lepel Griekse yoghurt voor een echt verwenmoment.

Serveren

Serveer de appelkruimel warm, direct uit de oven, voor de ultieme smaakervaring. Heerlijk met een bolletje vanille-ijs, een lepel romige slagroom, of een beetje Griekse yoghurt. Liever iets eenvoudigs? Een kopje thee of koffie erbij maakt het helemaal af. Perfect voor een gezellig moment met familie of vrienden!

12 reacties

  1. I like what you guys are up too. Such smart work and reporting! Carry on the superb works guys I?¦ve incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my web site 🙂

  2. Rose de Jonk schreef:

    mmmmm het was echt heerlijk! alles is op! jammie

  3. Anonymous schreef:

    Hmm. Klinkt overheerlijk, temeer omdat wij ook de gewone melen laten staan. Maar dat boekweitmeel kan dan toch ook besmet zijn? gr. Karin

  4. Anonymous schreef:

    Hier ook even geprobeerd. Had nog een schaal met appels en probeer de kinderen (en ons ook natuurlijk) zoveel mogelijk glutenvrij te laten eten. Nou dit is met gejuich ontvangen en zeker voor herhaling vatbaar.

  5. Ik ga deze straks maken, we vieren vanavond onze verjaardagen. Dit komt in de plaats van de Limburgse vlaai die ik normaal altijd trakteerde. Dit is niet alleen gezond maar volgens mij ook nog eens enorm lekker!!

  6. Valhalla schreef:

    Staat hier nu in de oven, met dank voor het recept. En voor de rest van al je schrijfsels en recepten natuurlijk 🙂

  7. Anonymous schreef:

    Je hebt ook gegarandeerde glutenvrije havervlokken en meel uit Finland.

    1. Misschien een late reactie, maar waar kan je dit kopen, glutenvrije havermout?

    2. Haver is al glutenvrij, maar door verwerking kan het in contact komen met andere granen die wel gluten bevatten. 100% garanderen kunnen de producenten het dus niet. Als je echt glutenvrij moet vanwege een serieuze aandoening, zou ik het gewoon vermijden en bijvoorbeeld boekweitvlokken gebruiken.

      Groetjes
      Heleen

    3. Anonymous schreef:

      Bij Glutenvrijemarkt.com kun je wel gegarandeerde glutenvrije haver kopen. Het merk is Provena. Wel rustig introduceren omdat er heel veel vezels inzitten!

  8. Volgens mij bevat haver ook een bepaalde hoeveelheid gluten en is daarom niet glutenvrij. Heb je het over een bepaald merk of product, misschien? Ben benieuwd naar je reactie!

    Groeten
    Heleen

  9. Anonymous schreef:

    Kan ook glutenvrij met glutenvrije havermout! 😉

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

file americain op toast
Recepten

Zelf filet américain maken? Zo doe je dat!

Filet Américain is een heerlijk smeerbaar broodbeleg dat geliefd is in veel huishoudens. Zoals je misschien weet, staat het bekend om zijn romige structuur en hartige smaak. Hoewel het gemakkelijk te koop is in de winkel, raad ik je aan om het zelf te maken. Het is niet alleen verser,

Lees verder »
heel veel kersen
Gezond eten

Zijn kersen gezond? Ontdek alle voordelen hier

Kersen zijn niet alleen een heerlijke traktatie, maar ook een voedzame toevoeging aan je dieet. Maar hoe gezond zijn kersen eigenlijk? In dit artikel ontdek je alles over de gezondheidsvoordelen van kersen en hoe je ze kunt integreren in je dagelijkse voeding. Wat maakt kersen gezond? Kersen zijn rijk aan

Lees verder »
gember en geneden gember op een tafel
Gezond eten

Is gember gezond? Ontdek de voordelen!

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang een plek heeft in zowel de keuken als de geneeskunde. Maar is gember het echt zo gezond als vaak wordt beweerd? Laten we samen ontdekken wat gember voor jou kan betekenen. Wat is gember? Zoals je misschien weet, is gember de wortelstok

Lees verder »