Heerlijke appelkruimel 100 % Glutenvrije
Soms heb je nog wat appels liggen die nét niet meer mooi genoeg zijn om zo te eten. Weggooien? Zeker niet! Maak er een smakelijke appelkruimel van. Dit eenvoudige en glutenvrije recept is perfect om restjes op te maken en je huis te vullen met die heerlijke geur van kaneel en gebakken appels. Ideaal voor bij een kop thee, of als traktatie tijdens een werkbespreking met een knipoog naar gezelligheid.
Wat heb je nodig voor appelkruimel ? (8-10 porties)
- 5 appels, geschild en in blokjes
- 100 gram amandelmeel
- 2 eetlepels kokosolie
- Heel veel kaneel (hoe meer, hoe beter!)
- 2 eetlepels honing (of agavesiroop als alternatief)
- 1 eetlepel vanille-extract (optioneel, maar superlekker)
Bereiding van appelkruimel
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Bereid de appels: Doe de appelstukjes in een ingevet bakblik en strooi er royaal kaneel over.
- Maak de kruimeltopping: Meng het amandelmeel, de honing en de kokosolie tot een kruimelig geheel. Voeg eventueel vanille-extract toe voor extra smaak.
- Afwerken: Verdeel de kruimeltopping gelijkmatig over de appels.
- Bakken: Zet het bakblik in de oven en bak je appelkruimel in ongeveer 30 minuten goudbruin.
Variatie tips
Voeg stukjes pure chocolade of een handje cranberries toe aan de appels voor extra smaak.
Niet strikt glutenvrij? Vervang het amandelmeel door havermout voor een rustieke variant.
Serveer warm met een bolletje (kokos)ijs of een lepel Griekse yoghurt voor een echt verwenmoment.
Serveren
Serveer de appelkruimel warm, direct uit de oven, voor de ultieme smaakervaring. Heerlijk met een bolletje vanille-ijs, een lepel romige slagroom, of een beetje Griekse yoghurt. Liever iets eenvoudigs? Een kopje thee of koffie erbij maakt het helemaal af. Perfect voor een gezellig moment met familie of vrienden!