Avocado ‘Cheesecake’ – Raw, Vegan en Paleo!

Prachtig groen!

Heerlijk hoor, avocado’s. Alleen vind ik ze zo niet echt lekker. Wil er toch altijd wel graag wat mee doen. Alleen valt het me erg op/ tegen dat wanneer je zoet op vegan of paleo avocado, je dan 9 van de 10 keer een chocoladetaart ziet. Lekker, maar een beetje hetzelfde. Plus, je hebt niet altijd zin in chocola (of zeg ik nu iets heel raars?). Daarom ben ik zelf maar aan het experimenteren geslagen! En het resultaat is verrassend en bijzonder lekker om mijn liefhebbende echtgenoot maar eens te citeren. Reden  genoeg om hier het recept te delen!

Deze taart is belachelijk eenvoudig om te maken. De meeste tijd zit hem in het wachten tot hij opgestijfd is in de koelkast. Dit proces kun je versnellen door hem in de vriezer te zetten of het direct zo op te eten, uit het bakblik. Zorg in dat geval dat je alleen thuis bent, want het is groen en zacht. Geheid dat het op je gezicht terecht komt, of erger, niemand die dat een charmante look vindt. Zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb!

Los daarvan is dit ook een gezonde taart vanwege de goede vetten van de avocado en kokosolie. Dus ja, wij hebben dit als ontbijt gegeten. Om Jean-Jacques Rousseau te citeren: Let them eat cake (want nee, dit is nooit door de koningin gezegd!) 😉

Avocado Cheesecake – Glutenvrij, suikervrij, lactosevrij
8 porties, afhankelijk van de grootte van je bakblik

Iets te zacht laten worden, maar nog altijd heerlijk!

Voor de bodem
200 gram pecannoten
6 ontpitte Medjool dadels
2 el gesmolten kokosolie

Voor de vulling
2 rijpe avocado’s, ontdaan van schil en pit
100 ml kokosmelk
8 ontpitte dadels
Zaadjes van 1 vanilleboon
Snuf zout

Bodem

  1. Meng de pecannoten met de dadels en de kokosolie tot er een haast samenhangend deeg ontstaat.
  2. Neem een springvorm van ongeveer 23 cm met een vel bakpapier erin en druk hier het deeg in plat.
  3. Zet dit in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Vulling

  1. Spoel je keukenmachine om en doe hier alle ingrediënten voor de vulling in.
  2. Maal goed tot er niks van de dadels te zien is behalve donkere puntjes.
  3. Schenk de vulling op de bodem en zet weer terug in de koelkast.
  4. Na 2 uur is het redelijk opgestijfd en kun je het serveren.
  5. Serveer met geroosterde kokosrasp, mangopuree of iets ingekookt rood fruit.

Tip: In de koelkast is het een dag houdbaar. Je kan deze taart ook invriezen om op een later moment een heerlijk puntje groene cheesecake te hebben. 

Oordeel van Simon: Hij verwachtte een ‘groene’ smaak, maar vond de combinatie van pecannoten en een zoete, romige vulling erg lekker. De vulling was zoet genoeg om de avocadosmaak te compenseren, maar niet zodanig dat het irriteert in de keel. (En hij vond zijn mening van dusdanig belang dat het in dit artikel vermeldt moest worden, de schat)

Wil je meer heerlijke Paleo Recepten? Klik dan hier!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

karnemelk en melk in glazen
Gezond eten

Karnemelk of melk: wat is gezonder?

Melk of karnemelk? Je hebt het vast wel eens in de supermarkt overwogen. Beide lijken gezond, maar ze verschillen behoorlijk. Niet alleen qua smaak, maar ook in voedingswaarde en hoe je lichaam erop reageert. Ik help je vandaag op weg om een goede keuze te maken. Wat is het verschil

Lees verder »
karnemelk in een glas
Gezond eten

Karnemelk gezond bij afvallen? Ontdek de feiten

Karnemelk. Veel mensen denken er nauwelijks aan bij het afvallen. Toch is het een verrassend gezonde drank die je zou kunnen helpen bij gewichtsverlies – als je het op de juiste manier gebruikt. In dit artikel leg ik uit wat karnemelk precies is, wat de voordelen én de valkuilen zijn,

Lees verder »