Avocado ‘Cheesecake’ – Raw, Vegan en Paleo!

Prachtig groen!

Heerlijk hoor, avocado’s. Alleen vind ik ze zo niet echt lekker. Wil er toch altijd wel graag wat mee doen. Alleen valt het me erg op/ tegen dat wanneer je zoet op vegan of paleo avocado, je dan 9 van de 10 keer een chocoladetaart ziet. Lekker, maar een beetje hetzelfde. Plus, je hebt niet altijd zin in chocola (of zeg ik nu iets heel raars?). Daarom ben ik zelf maar aan het experimenteren geslagen! En het resultaat is verrassend en bijzonder lekker om mijn liefhebbende echtgenoot maar eens te citeren. Reden  genoeg om hier het recept te delen!

Deze taart is belachelijk eenvoudig om te maken. De meeste tijd zit hem in het wachten tot hij opgestijfd is in de koelkast. Dit proces kun je versnellen door hem in de vriezer te zetten of het direct zo op te eten, uit het bakblik. Zorg in dat geval dat je alleen thuis bent, want het is groen en zacht. Geheid dat het op je gezicht terecht komt, of erger, niemand die dat een charmante look vindt. Zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb!

Los daarvan is dit ook een gezonde taart vanwege de goede vetten van de avocado en kokosolie. Dus ja, wij hebben dit als ontbijt gegeten. Om Jean-Jacques Rousseau te citeren: Let them eat cake (want nee, dit is nooit door de koningin gezegd!) 😉

Avocado Cheesecake – Glutenvrij, suikervrij, lactosevrij
8 porties, afhankelijk van de grootte van je bakblik

Iets te zacht laten worden, maar nog altijd heerlijk!

Voor de bodem
200 gram pecannoten
6 ontpitte Medjool dadels
2 el gesmolten kokosolie

Voor de vulling
2 rijpe avocado’s, ontdaan van schil en pit
100 ml kokosmelk
8 ontpitte dadels
Zaadjes van 1 vanilleboon
Snuf zout

Bodem

  1. Meng de pecannoten met de dadels en de kokosolie tot er een haast samenhangend deeg ontstaat.
  2. Neem een springvorm van ongeveer 23 cm met een vel bakpapier erin en druk hier het deeg in plat.
  3. Zet dit in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Vulling

  1. Spoel je keukenmachine om en doe hier alle ingrediënten voor de vulling in.
  2. Maal goed tot er niks van de dadels te zien is behalve donkere puntjes.
  3. Schenk de vulling op de bodem en zet weer terug in de koelkast.
  4. Na 2 uur is het redelijk opgestijfd en kun je het serveren.
  5. Serveer met geroosterde kokosrasp, mangopuree of iets ingekookt rood fruit.

Tip: In de koelkast is het een dag houdbaar. Je kan deze taart ook invriezen om op een later moment een heerlijk puntje groene cheesecake te hebben. 

Oordeel van Simon: Hij verwachtte een ‘groene’ smaak, maar vond de combinatie van pecannoten en een zoete, romige vulling erg lekker. De vulling was zoet genoeg om de avocadosmaak te compenseren, maar niet zodanig dat het irriteert in de keel. (En hij vond zijn mening van dusdanig belang dat het in dit artikel vermeldt moest worden, de schat)

Wil je meer heerlijke Paleo Recepten? Klik dan hier!

24 reacties

  1. natasja schreef:

    Zou ik ook i.p.v avocado, mango kunnen gebruiken als vulling ?

  2. adrielle schreef:

    ik heb hem weer gemaakt, voor de 20e keer denk ik. Hij is zoooooo lekker!!! Ik kijk ’s avonds al uit naar het ontbijt!

  3. Anonymous schreef:

    Wow, dit lijkt me errug lekker! Heeft iemand ervaring wat de kleur van de avocado’s is als de taart uit de vriezer komt? Blijft het zo mooi groen of wordt het bruinig?

    Groetjes,
    Rose

  4. Anonymous schreef:

    gedaan, en erg lekker. beestje geraspte kokos erover en een sausje van gepureerde banaan/kokosmelk…. jammie….

    gr, maria uit zaandam

  5. Anonymous schreef:

    ik heb gisteren het recept gemaakt van simon, maar ik vind het niet heul lekker, erg zoet. ik ga het gebruiken als taartbodem voor deze taart 🙂

    gr, maria uit zaandam

  6. Had gisteravond zin in iets bij de thee. Dus dit gemaakt… maar wachten tot ie ‘stijf’ is? Hmmm… heb het moeten doen met het aflikken van het gebruikte gereedschap. En de verwachting werd alleen maar hoger!

    Net dus als brunch met een kopje thee gegeten. Kan mij alleen maar aansluiten bij de rest; Heerlijk! En dit voor iemand die niet zo van gebak houdt 😉

    Bedankt weer voor de inspiratie

  7. Anonymous schreef:

    Ik was helemaal enthousiast om dit weekend deze taart te maken…
    Is er nergens een advocado te verkrijgen. Is de oogst mislukt of zou er wat anders aan de hand zijn waarom ze al een tijdje moeilijk te verkrijgen zijn?

    Ans

  8. Anonymous schreef:

    Suuuperlekker issie, heb het vandaag gemaakt! Mnommie!!

  9. Klinkt erg lekker en ik wil hem graag maken voor sinterklaas avond als ik met mijn familie ben.
    Maar even voor de zekerheid: je bedoelt gedroogde dadels? En kan ik de medjool dadels ook vervangen voor ‘ normale’ ik kan ze hier in de buurt namelijk niet (biologisch) vinden.

  10. Anonymous schreef:

    Hij staat in de koelkast, ontbijt voor morgen. Alleen is die van mij niet zo mooi groen als die van jou. Maar we gaan natuurlijk voor de smaak. Ook de vijgen cupcakes van Barbara eet staan af te koelen. Verheug me alweer op het ontbijt. Gr adrielle

    1. Bij Turkse winkels, bij de C1000, sommige boerderijwinkels, natuurvoedingswinkels en wellicht ook op de markt bij de notenkraam.

      Groeten
      Heleen

  11. Natascha schreef:

    Hij is heerlijk!
    Ik hou normaal ook niet zo van avocado maar op deze manier is het echt heel lekker en niet te vergeten erg gezond.
    Ik heb er wel een zoete topping op gedaan ( fijngemalen abrikozen met wat water).
    De fudgeachtige chocoladecake heb ik nu ook op een aantal manieren gemaakt. (met noten en gedroogd fruit erdoor of juist met fijngemalen kokos).
    Bedankt voor het delen van al je recepten.
    Groetjes Natascha

  12. Natascha schreef:

    Ik heb hem net gemaakt,hij staat op te stijven in de koelkast. Zo benieuwd!

  13. Melanie schreef:

    Ik ga hem zeker een keer proberen! En dan kijken of de kids hem als ontbijt willen…

  14. Willemijn schreef:

    dit ga ik zeker proberen. Ik zeg: Shrek taart, wie zou dat nou niet lusten!

  15. Anonymous schreef:

    Ik opende net de website en zag de groene avocado cheesecake en dacht gelijk: wow, dit lijkt mij lekker! Erg leuk zo’n nieuw recept, ik ga hem zeker maken aankomend weekend! Groetjes Rosalie
    P.S. Het oordeel van Simon zal ik zeker laten lezen aan mijn vriend want die zal gelijk gaan stijgeren als ik vertel dat er avocado’s in de taart zitten 😉

  16. Anonymous schreef:

    Ziet er weer heerlijk en voedingstechnisch slim uit!! ;-D
    Ga ik snel proberen!

    Groetjes,
    Laura

  17. Anonymous schreef:

    Hier liggen 2 avocado’s te wachten. ‘k weet nu wat ik er het best mee kan doen!
    Emmy

  18. Hm, zeker het proberen waard! Ik hou niet van advocado’s, maar weet hoe goed ze voor je zijn en wil ze daarom toch graag eten. Dit klinkt als een goede manier op dat te doen! Ga het van het weekend maar eens proberen..

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

file americain op toast
Recepten

Zelf filet américain maken? Zo doe je dat!

Filet Américain is een heerlijk smeerbaar broodbeleg dat geliefd is in veel huishoudens. Zoals je misschien weet, staat het bekend om zijn romige structuur en hartige smaak. Hoewel het gemakkelijk te koop is in de winkel, raad ik je aan om het zelf te maken. Het is niet alleen verser,

Lees verder »
heel veel kersen
Gezond eten

Zijn kersen gezond? Ontdek alle voordelen hier

Kersen zijn niet alleen een heerlijke traktatie, maar ook een voedzame toevoeging aan je dieet. Maar hoe gezond zijn kersen eigenlijk? In dit artikel ontdek je alles over de gezondheidsvoordelen van kersen en hoe je ze kunt integreren in je dagelijkse voeding. Wat maakt kersen gezond? Kersen zijn rijk aan

Lees verder »
gember en geneden gember op een tafel
Gezond eten

Is gember gezond? Ontdek de voordelen!

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang een plek heeft in zowel de keuken als de geneeskunde. Maar is gember het echt zo gezond als vaak wordt beweerd? Laten we samen ontdekken wat gember voor jou kan betekenen. Wat is gember? Zoals je misschien weet, is gember de wortelstok

Lees verder »