Avocado Smoothies

Voor mij is avocado een groente/vrucht waar ik een haat-liefde mee heb. Net zoiets als levertraan, haring en rode bessen. Erg gezond, goed voor me en ik zal er zeker niet slechter van worden, maar zeker niet mijn meest favoriete eten. Toch probeer ik wekelijks avocado en haring te eten. De laatste met veel rauwe ui en wat citroensap, de eerste op zo veel mogelijk verschillende wijze. Wat wel erg goed werkt bij mij is het feit dat de avocado een prachtige groene kleur heeft. Heel dramatisch met andere kleuren en daarom een lust voor het oog! Een haring heeft dat toch minder… 😉 Afgelopen donderdag kreeg een zak met avocado’s mee van iemand en ik vond dat het tijd was om maar weer eens wat meer te experimenteren hiermee. Bij deze de resultaten!

Avocado-Choco smoothie
Voor 4 porties

2 rijpe Hass avocado’s
200 ml kokoswater of kokosmelk
1 el rauwe honing of ahornsiroop
1 tl vanille extract

Voor de rauwe chocoladesiroop:
2 el rauwe cacaopoeder
1 tl vanille extract
1 el rauwe honing of ahornsiroop
1 el water

  1. Meng alle ingrediënten voor de smoothie met een staafmixer tot het de gewenste consistentie heeft.
  2. Meng alle ingrediënten voor de chocoladesiroop in een glazen pot.
  3. Als het wat te dik blijft, voeg je wat meer water toe. 
  4. Laat de siroop langs de zijkant van de glazen lopen en lepel vervolgens de smoothie in het glas. 
  5. Direct serveren.

Avocado-Lava Smoothie
Voor 4 porties

2 rijpe Hass avocado’s
200 ml ananassap
2 el kokosolie
250 ml melk naar keuze (kokosmelk, amandelmelk of anders)
1 el rauwe honing of ahornsiroop
8 grote aardbeien

  1. Pureer eerst de aardbeien en verdeel dit over vier glazen.
  2. Pureer vervolgens de overige ingrediënten voor de smoothie tot het de gewenste consistentie heeft en verdeel dit ook over de glazen.
  3. Neem een lange lepel en trek als het ware de aardbeien puree omhoog voor een dramatisch lava effect.
  4. Serveer direct.

Mango Grapefruit – Avocado smoothie
Voor 4 porties

2 rijpe Hass avocado’s
1 rijpe mango, in stukjes gesneden
2 grapefruits, 1 geperst, 1 in parten

  1. Pureer de avocado’s, mango en het grapefruitsap tot de gewenste dikte.
  2. Verdeel de helft van de grapefruit stukjes over de glazen en schenk hier de smoothie op.
  3. Maak af door de overige grapefruit stukjes daarover te verdelen.
  4. Serveer direct.

Tip 1: Als je ijsvormpjes hebt, kun je dit alles net zo doen maar dan om ijsjes te maken. Ziet er erg mooi uit en is nog lekker ook!
Tip 2: Als je net als ik idioot veel avocado’s hebt gekocht of gekregen, is het een idee om ze in te vriezen. Maak een puree en verdeel dit in porties in bakjes of zakjes in de vriezer. Blokjes of partjes werkt niet, want die ontdooien niet goed en lijkt dan net snot. Vraag me niet waarom, maar met puree is dat niet het geval.

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

wijn dat in een glas word geschonken
Review

3 manieren om wijn binnen no-time koud te krijgen

Komt er visite en ben je vergeten wijn te kopen? Haast je dan naar de supermarkt of slijterij om nog snel even wat in huis te halen. Rode wijn kun je vaak prima drinken op kamertemperatuur, maar dit geldt niet voor witte wijn, mousserende wijn en rosé. Laatstgenoemde wijnen serveer

Lees verder »
kimchi in een pan
Gezond eten

Is kimchi gezond?

Kimchi is een traditioneel Koreaans gerecht dat bestaat uit gefermenteerde groenten, meestal Chinese kool en radijs, gemengd met specerijen zoals knoflook, gember, chilipeper en vissaus. Het fermentatieproces zorgt niet alleen voor een pittige, unieke smaak, maar ook voor een hoop gezondheidsvoordelen. Maar is kimchi echt zo gezond? En hoeveel kun

Lees verder »
onverzadigd vet
Gezondheid Algemeen

Onverzadigd vet vs verzadigd vet: het verschil uitgelegd

Onverzadigde vetten staan bekend als de ‘gezonde vetten’. Ze ondersteunen je hart, je hersenen en je hormoonbalans. Maar wat zijn het precies? En hoe zorg je ervoor dat je er genoeg van binnenkrijgt, zonder te overdrijven? In dit artikel leg ik je alles uit over onverzadigde vetten, zodat je weet

Lees verder »