Bananenijs!

Ik had zin in ijs. Ja het is koud buiten, ja ze voorspellen sneeuw en vrieskou. Kammeniksscheluh, ik had zin in ijs! Nu had ik een paar weken terug een paar bruine bananen in de vriezer gelegd.

Het is moeilijk schillen, een bevroren banaan! Ik adviseer een mesje en veel geduld. Maar het is me
gelukt! In de keukenmachine met twee eidooiers en lekker even laten draaien.

Het werd wat korrelig, dus heb ik er wat kokosmelk bij gedaan terwijl het draaide. Dit leverde een mooie ijssubstantie op!

Bananenijs

Het smaakt zoals het er uit ziet!

Gea van Fit door gezond eten vertelde me dat ze een Versapers gekocht had. Dit is echt een super juicer! Prijzig, maar zijn geld zeker waard. Op de therapeutenbeurs twee weken terug sprak ik de man achter Versapers en die vertelde me dat hij zijn bevroren bananen door de juicer drukt. Hierdoor krijg je een nog fijnere consistentie. En hij voegde er verder niks aan toe. Helemaal goed dus!

Gea, tip voor jou? 😉

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

15 reacties

  1. Anonymous schreef:

    Ik ben dol op bevroren fruit zodat je het (h)eerlijkste ijs maakt voor de kids en jezelf!!! En niets verloren laten gaan. Dus wellicht werkt dit ook voor jullie! http://cleananddelicious.com/2012/07/25/video-how-to-freeze-bananas/

  2. Wegenwacht schreef:

    Ik doe de banaan in plakjes in de vriezer en daarna is het makkelijk in de keukenmachine te verwerken.

  3. Anonymous schreef:

    Of gewoon hele bananen in de vriezer. Ik vond dat het allerlekkerste ‘ijsje’ vroeger en mijn zoon nu ook!

  4. Mieke. schreef:

    Vervolg…Natuurlijk wel even in de keuekmachine /staafmixer. 😀

  5. Mieke. schreef:

    Ik pel en halveer de bananen en doe ze in een druk-en-sluit-zakje en dan in de vriezer.
    Dan maak ik wat amandelmelk en doe daar de bevroren banaan bij. Dit ziet er ook uit als ijs en is overheerlijk.

  6. Anonymous schreef:

    Ik schil ze inderdaad ook voor die tijd EN ik snij ze alvast in stukjes. Dat gaat dan in grote getale in de vriezer. Makkelijk portioneren zo.

  7. Supersimpel: Ik meng cacaopoeder met agavesiroop (of vloeibare honing, maar agave is neutraler van smaak), verhouding 2:1. Smullen maar!

    1. Bedankt! Klinkt erg goed zeg! Als ik weer ijs maak, zal ik er deze keer ook saus bij maken, want dat is natuurlijk nog lekkerder!

  8. Die “korreligheid” van de bananen verdwijnt vanzelf als je de keukenmachine maar lang genoeg laat draaien is mijn ervaring. Hier wordt iedereen gelukkig van dit bananen’soft’ijs. Zeker met een topping van rauwe cacaosaus.

  9. Ja dat is heel georganiseerd, voor de tijd schillen. Wat een tip! Je zal ze dan wel ergens in moeten bewaren, plastic folie oid. Ik heb vandaag een beetje rauwe cacaopoeder van mn moeder gekregen om te proberen. Zal ik morgenochtend eens uit gaan proberen.

    En bedankt voor je link! Erg interessant en veel overeenkomsten! Succes er mee!

  10. Rozemarijn schreef:

    En om het lastige schillen te voorkomen; schil ze voordat je ze in de vriezer legt! Ook heerlijk met wat cocoa-poeder/bonen en kaneel erbij 😉 Ik ben zelf ook op jacht naar de beste alternatieven voor suiker, zie www.roosgoesgreen.nl! Groetjes Rozemarijn

  11. Hoi Heleen, geweldige tip die bevroren bananen in de Versapers, ga ik zeker proberen! Vinden de kinderen vast ook erg lekker. Groetjes, Gea

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

file americain op toast
Recepten

Zelf filet américain maken? Zo doe je dat!

Filet Américain is een heerlijk smeerbaar broodbeleg dat geliefd is in veel huishoudens. Zoals je misschien weet, staat het bekend om zijn romige structuur en hartige smaak. Hoewel het gemakkelijk te koop is in de winkel, raad ik je aan om het zelf te maken. Het is niet alleen verser,

Lees verder »
heel veel kersen
Gezond eten

Zijn kersen gezond? Ontdek alle voordelen hier

Kersen zijn niet alleen een heerlijke traktatie, maar ook een voedzame toevoeging aan je dieet. Maar hoe gezond zijn kersen eigenlijk? In dit artikel ontdek je alles over de gezondheidsvoordelen van kersen en hoe je ze kunt integreren in je dagelijkse voeding. Wat maakt kersen gezond? Kersen zijn rijk aan

Lees verder »
gember en geneden gember op een tafel
Gezond eten

Is gember gezond? Ontdek de voordelen!

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang een plek heeft in zowel de keuken als de geneeskunde. Maar is gember het echt zo gezond als vaak wordt beweerd? Laten we samen ontdekken wat gember voor jou kan betekenen. Wat is gember? Zoals je misschien weet, is gember de wortelstok

Lees verder »