Bananenijs!

Ik had zin in ijs. Ja het is koud buiten, ja ze voorspellen sneeuw en vrieskou. Kammeniksscheluh, ik had zin in ijs! Nu had ik een paar weken terug een paar bruine bananen in de vriezer gelegd.

Het is moeilijk schillen, een bevroren banaan! Ik adviseer een mesje en veel geduld. Maar het is me
gelukt! In de keukenmachine met twee eidooiers en lekker even laten draaien.

Het werd wat korrelig, dus heb ik er wat kokosmelk bij gedaan terwijl het draaide. Dit leverde een mooie ijssubstantie op!

Bananenijs

Het smaakt zoals het er uit ziet!

Gea van Fit door gezond eten vertelde me dat ze een Versapers gekocht had. Dit is echt een super juicer! Prijzig, maar zijn geld zeker waard. Op de therapeutenbeurs twee weken terug sprak ik de man achter Versapers en die vertelde me dat hij zijn bevroren bananen door de juicer drukt. Hierdoor krijg je een nog fijnere consistentie. En hij voegde er verder niks aan toe. Helemaal goed dus!

Gea, tip voor jou? 😉

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

15 reacties

  1. Wegenwacht schreef:

    Ik doe de banaan in plakjes in de vriezer en daarna is het makkelijk in de keukenmachine te verwerken.

  2. Anonymous schreef:

    Of gewoon hele bananen in de vriezer. Ik vond dat het allerlekkerste ‘ijsje’ vroeger en mijn zoon nu ook!

  3. Mieke. schreef:

    Vervolg…Natuurlijk wel even in de keuekmachine /staafmixer. 😀

  4. Mieke. schreef:

    Ik pel en halveer de bananen en doe ze in een druk-en-sluit-zakje en dan in de vriezer.
    Dan maak ik wat amandelmelk en doe daar de bevroren banaan bij. Dit ziet er ook uit als ijs en is overheerlijk.

  5. Anonymous schreef:

    Ik schil ze inderdaad ook voor die tijd EN ik snij ze alvast in stukjes. Dat gaat dan in grote getale in de vriezer. Makkelijk portioneren zo.

  6. Supersimpel: Ik meng cacaopoeder met agavesiroop (of vloeibare honing, maar agave is neutraler van smaak), verhouding 2:1. Smullen maar!

    1. Bedankt! Klinkt erg goed zeg! Als ik weer ijs maak, zal ik er deze keer ook saus bij maken, want dat is natuurlijk nog lekkerder!

  7. Die “korreligheid” van de bananen verdwijnt vanzelf als je de keukenmachine maar lang genoeg laat draaien is mijn ervaring. Hier wordt iedereen gelukkig van dit bananen’soft’ijs. Zeker met een topping van rauwe cacaosaus.

  8. Ja dat is heel georganiseerd, voor de tijd schillen. Wat een tip! Je zal ze dan wel ergens in moeten bewaren, plastic folie oid. Ik heb vandaag een beetje rauwe cacaopoeder van mn moeder gekregen om te proberen. Zal ik morgenochtend eens uit gaan proberen.

    En bedankt voor je link! Erg interessant en veel overeenkomsten! Succes er mee!

  9. Rozemarijn schreef:

    En om het lastige schillen te voorkomen; schil ze voordat je ze in de vriezer legt! Ook heerlijk met wat cocoa-poeder/bonen en kaneel erbij 😉 Ik ben zelf ook op jacht naar de beste alternatieven voor suiker, zie http://www.roosgoesgreen.nl! Groetjes Rozemarijn

  10. Hoi Heleen, geweldige tip die bevroren bananen in de Versapers, ga ik zeker proberen! Vinden de kinderen vast ook erg lekker. Groetjes, Gea

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

gezonde frambozen
Gezondheid Algemeen

Zijn Frambozen Gezond? Ontdek de Gezondheidsvoordelen!

Zijn frambozen gezond? Ja, frambozen zijn gezond! Ze zitten boordevol vitamine C, foliumzuur en antioxidanten zoals ellagitannines. Daarnaast bevatten ze weinig calorieën en suiker, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor een gezond dieet. Geniet van de vele gezondheidsvoordelen van frambozen!! Wat zijn frambozen? Frambozen zijn kleine, rode bessen die

Lees verder »
Zelfgemaakte ketchup
Avondeten

Zelfgemaakte ketchup

Zelfgemaakte Ketchup Zelf ketchup maken is niet alleen leuk, maar ook een gezonde en smakelijke manier om een basisproduct helemaal naar jouw wens te personaliseren. Dit recept is perfect voor wie graag experimenteert met natuurlijke smaken en fermentatie. Ingrediënten voor Zelfgemaakte Ketchup 400 gram kerstomaten (of andere tomaten) 50 ml

Lees verder »
Appelkruimel - Glutenvrij
Desserts

Appelkruimel – Glutenvrij

Heerlijke appelkruimel 100 % Glutenvrije Soms heb je nog wat appels liggen die nét niet meer mooi genoeg zijn om zo te eten. Weggooien? Zeker niet! Maak er een smakelijke appelkruimel van. Dit eenvoudige en glutenvrije recept is perfect om restjes op te maken en je huis te vullen met

Lees verder »