Ik had zin in ijs. Ja het is koud buiten, ja ze voorspellen sneeuw en vrieskou. Kammeniksscheluh, ik had zin in ijs! Nu had ik een paar weken terug een paar bruine bananen in de vriezer gelegd.
Het is moeilijk schillen, een bevroren banaan! Ik adviseer een mesje en veel geduld. Maar het is me
gelukt! In de keukenmachine met twee eidooiers en lekker even laten draaien.
Het werd wat korrelig, dus heb ik er wat kokosmelk bij gedaan terwijl het draaide. Dit leverde een mooie ijssubstantie op!
Het smaakt zoals het er uit ziet!
Gea van Fit door gezond eten vertelde me dat ze een Versapers gekocht had. Dit is echt een super juicer! Prijzig, maar zijn geld zeker waard. Op de therapeutenbeurs twee weken terug sprak ik de man achter Versapers en die vertelde me dat hij zijn bevroren bananen door de juicer drukt. Hierdoor krijg je een nog fijnere consistentie. En hij voegde er verder niks aan toe. Helemaal goed dus!
Gea, tip voor jou? 😉
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.
15 reacties
Ik ben dol op bevroren fruit zodat je het (h)eerlijkste ijs maakt voor de kids en jezelf!!! En niets verloren laten gaan. Dus wellicht werkt dit ook voor jullie! http://cleananddelicious.com/2012/07/25/video-how-to-freeze-bananas/
Ik doe de banaan in plakjes in de vriezer en daarna is het makkelijk in de keukenmachine te verwerken.
wat een simpele heerlijkheid! mjummie!
Of gewoon hele bananen in de vriezer. Ik vond dat het allerlekkerste ‘ijsje’ vroeger en mijn zoon nu ook!
Vervolg…Natuurlijk wel even in de keuekmachine /staafmixer. 😀
Ik pel en halveer de bananen en doe ze in een druk-en-sluit-zakje en dan in de vriezer.
Dan maak ik wat amandelmelk en doe daar de bevroren banaan bij. Dit ziet er ook uit als ijs en is overheerlijk.
Ik schil ze inderdaad ook voor die tijd EN ik snij ze alvast in stukjes. Dat gaat dan in grote getale in de vriezer. Makkelijk portioneren zo.
Supersimpel: Ik meng cacaopoeder met agavesiroop (of vloeibare honing, maar agave is neutraler van smaak), verhouding 2:1. Smullen maar!
Bedankt! Klinkt erg goed zeg! Als ik weer ijs maak, zal ik er deze keer ook saus bij maken, want dat is natuurlijk nog lekkerder!
Die “korreligheid” van de bananen verdwijnt vanzelf als je de keukenmachine maar lang genoeg laat draaien is mijn ervaring. Hier wordt iedereen gelukkig van dit bananen’soft’ijs. Zeker met een topping van rauwe cacaosaus.
Bedankt voor de tip, Carin! En hoe maak jij die rauwe cacaosaus??? Recept! 😉
Ja dat is heel georganiseerd, voor de tijd schillen. Wat een tip! Je zal ze dan wel ergens in moeten bewaren, plastic folie oid. Ik heb vandaag een beetje rauwe cacaopoeder van mn moeder gekregen om te proberen. Zal ik morgenochtend eens uit gaan proberen.
En bedankt voor je link! Erg interessant en veel overeenkomsten! Succes er mee!
En om het lastige schillen te voorkomen; schil ze voordat je ze in de vriezer legt! Ook heerlijk met wat cocoa-poeder/bonen en kaneel erbij 😉 Ik ben zelf ook op jacht naar de beste alternatieven voor suiker, zie http://www.roosgoesgreen.nl! Groetjes Rozemarijn
Hoi Heleen, geweldige tip die bevroren bananen in de Versapers, ga ik zeker proberen! Vinden de kinderen vast ook erg lekker. Groetjes, Gea