Bespaar op je Boodschappen Dag #17: Bananen Walnoot IJs

Vandaag een gast-recept van Linda van Lekker Eten met Linda. Zij maakte dit heerlijke en simpele dessert met overgebleven bananen!

Ken je dat van die rijpe bananen op je fruitschaal waar je niks meer mee kan? Niet (meer) weggooien, maar invriezen voor zelfgemaakt ijs.  Je hebt er geen ijsmachine nodig en het is zo gepiept. Het eten van deze lekkere gele vriend wordt vaak afgeraden vanwege de hoeveelheid calorieën. Daar let ik niet op, voor mij is het van belang om je lijf te voeden met voedzame producten.

Wist je trouwens dat een banaan voor 3/4 uit water bestaat? De natuurlijke suikers worden snel opgenomen door je lichaam. Handig voor het sporten of als je een energie boost kan gebruiken. De vezels zorgen voor een lekker voldaan gevoel. En ook nog eens boordevol  vitamines (B, C & A) en mineralen (magnesium, mangaan en kalium).

Banaan en noten, een perfecte combinatie. De stukjes walnoot zorgen voor een lekkere bite. De topping van kokos en pure chocolade maakt dit ijsje extra feestelijk. Kortom, een ijsje waar je blij van wordt!

Bananen Walnoot IJs
Ingrediënten voor 2 porties:

2 (zeer) rijpe bananen, hoe rijper hoe zoeter het ijs
klein handje walnoten (ongebrand & ongezouten)
1 theelepel geraspte kokos
optioneel: pure chocolade (minimaal 70%)

Bereiding:

  1. Snijd de bananen in plakken en vries ongeveer 4 uur in.
  2. Haal de bevroren banaan 5 minuten voor gebruik uit de vriezer.
  3. Mix de banaan 3 minuten in een staafmixer of keukenmachine tot een zachte crème. Niet te lang doordraaien, dan smelt het ijs te snel. Zet het dan even terug in de vriezer.
  4. Hak de walnoten in grove stukken en voeg toe.
  5. Strooi de kokos erover en maak eventueel af met geraspte pure chocolade.
  6. Direct opeten of invriezen voor later gebruik.

Tip: het eten van walnoten maakt je gelukkig! Deze noot bevordert de productie van het geluks hormoon (serotonine) in je hersenen.

Tip: houd je niet zo van kokos, laat dit dan achterwege

Klik hier voor het originele artikel.

Wat doen jullie met overgebleven bananen?

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

cranberrysap
Gezond eten

Cranberrysap: gezond of niet?

Cranberrysap staat al jarenlang bekend als een drankje dat goed zou zijn voor je blaas. Maar hoe gezond is cranberrysap nu écht? Als voedingsdeskundige krijg ik deze vraag regelmatig. In dit artikel leg ik je uit wat cranberrysap is, welke voedingsstoffen erin zitten, en of het een verstandige keuze is

Lees verder »
Slimme keuken
Een Natuurlijk Schone Keuken

Hoe een slimme keuken je helpt om gezonder te eten

Een gezonde leefstijl begint niet alleen bij wat je in je boodschappenmand stopt, maar vooral bij de plek waar je je voeding bereidt: je keuken. Een slimme, overzichtelijke keuken kan het verschil maken tussen snel iets ongezonds grijpen of met plezier een voedzame maaltijd bereiden. Namens Reddy Keukens delen we graag

Lees verder »
Gezond eten uit eigen tuin
Gezondheid Algemeen

Gezond eten uit eigen tuin: zo begin je vandaag nog

Droom je ervan om je eigen groente en fruit te kweken in je tuin of op je balkon? Het is makkelijker dan je misschien denkt. Met een paar bakken, een stukje grond en de juiste zaden kun je het hele jaar door genieten van verse, smaakvolle en onbespoten oogst. Bovendien

Lees verder »