Bespaar op je Boodschappen Dag #17: Bananen Walnoot IJs

Vandaag een gast-recept van Linda van Lekker Eten met Linda. Zij maakte dit heerlijke en simpele dessert met overgebleven bananen!

Ken je dat van die rijpe bananen op je fruitschaal waar je niks meer mee kan? Niet (meer) weggooien, maar invriezen voor zelfgemaakt ijs.  Je hebt er geen ijsmachine nodig en het is zo gepiept. Het eten van deze lekkere gele vriend wordt vaak afgeraden vanwege de hoeveelheid calorieën. Daar let ik niet op, voor mij is het van belang om je lijf te voeden met voedzame producten.

Wist je trouwens dat een banaan voor 3/4 uit water bestaat? De natuurlijke suikers worden snel opgenomen door je lichaam. Handig voor het sporten of als je een energie boost kan gebruiken. De vezels zorgen voor een lekker voldaan gevoel. En ook nog eens boordevol  vitamines (B, C & A) en mineralen (magnesium, mangaan en kalium).

Banaan en noten, een perfecte combinatie. De stukjes walnoot zorgen voor een lekkere bite. De topping van kokos en pure chocolade maakt dit ijsje extra feestelijk. Kortom, een ijsje waar je blij van wordt!

Bananen Walnoot IJs
Ingrediënten voor 2 porties:

2 (zeer) rijpe bananen, hoe rijper hoe zoeter het ijs
klein handje walnoten (ongebrand & ongezouten)
1 theelepel geraspte kokos
optioneel: pure chocolade (minimaal 70%)

Bereiding:

  1. Snijd de bananen in plakken en vries ongeveer 4 uur in.
  2. Haal de bevroren banaan 5 minuten voor gebruik uit de vriezer.
  3. Mix de banaan 3 minuten in een staafmixer of keukenmachine tot een zachte crème. Niet te lang doordraaien, dan smelt het ijs te snel. Zet het dan even terug in de vriezer.
  4. Hak de walnoten in grove stukken en voeg toe.
  5. Strooi de kokos erover en maak eventueel af met geraspte pure chocolade.
  6. Direct opeten of invriezen voor later gebruik.

Tip: het eten van walnoten maakt je gelukkig! Deze noot bevordert de productie van het geluks hormoon (serotonine) in je hersenen.

Tip: houd je niet zo van kokos, laat dit dan achterwege

Klik hier voor het originele artikel.

Wat doen jullie met overgebleven bananen?

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

darmgezondheid
Gezondheid Algemeen

De rol van darmgezondheid in je energie en humeur

De laatste jaren hoor je steeds vaker dat onze darmen een veel grotere rol spelen in onze gezondheid dan we dachten. Niet alleen voor de spijsvertering, maar ook voor hoe energiek we ons voelen en zelfs hoe we ons mentaal voelen. Je darmen worden niet voor niets ook wel je

Lees verder »
carpaccio op een bord
Gezond eten

Is carpaccio gezond? Alles over deze populaire klassieker

Carpaccio is een van de meest geliefde voorgerechten in Nederland. Dun gesneden rundvlees, vaak geserveerd met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en truffelmayonaise, het klinkt heerlijk, maar is het ook gezond? In dit uitgebreid artikel lees je alles over de voedingswaarde, gezondheidsvoordelen en aandachtspunten van carpaccio. Wat is carpaccio precies? Carpaccio

Lees verder »
Duurzaam en gezond koken
Gezond eten

Duurzaam en gezond koken met professionele horeca-apparatuur

Gezond eten begint bij de juiste ingrediënten, maar ook de manier waarop je kookt speelt een grote rol. Of je nu thuis graag experimenteert met nieuwe recepten of in een professionele keuken werkt: goede apparatuur maakt het verschil. Steeds meer mensen ontdekken dat koken met kwalitatieve horeca-apparatuur niet alleen sneller

Lees verder »