Voordat ik verder ga met het artikel van vandaag heb ik eerst een mededeling: De vorige winnaar van de Kitchen & More Give-Away heeft zich niet gemeld. Daarom is er een nieuwe winnaar getrokken namelijk:
‘Anonymous7 October 2013 13:25
Wow wat een mooie messen! Ik doe graag mee met deze give away!
Groetjes, Simone’
Gefeliciteerd! Neem zo gauw mogelijk contact met me op via het Contactformulier om je gegevens door te geven zodat Kitchen & More je de Keramische Messenset zo snel mogelijk toe kan sturen.
En hebben jullie ook al de Give-Away van deze week gezien? Boerenkaasonline laat 1 winnaar een heerlijk boerenkaas pakket t.w.v. à €40,-/ à €45,- zelf uitkiezen! Dus als je nog niet gereageerd hebt, doe dat dan alsnog!
Daarom vandaag ook een heerlijk en budgetvriendelijk recept waarbij kaas een grote rol speelt. De afgelopen paar dagen hebben wij mijn schoonouders op bezoek gehad. Heel gezellig en lekker ontspannen. En iets dat ik dan graag doe, is zorgen dat er ruim voldoende te eten is en dat het iedereen goed smaakt! Mijn geheim? Eenvoudige recepten, grote smaken.
Ik had voor gisteren boeuf bourgignon uit de slowcooker gemaakt en wilde daar nog extra groenten bij serveren. En aangezien je met een slowcooker tijd overhoudt 😉 leek het me een lekker idee om wat groenten te gratineren. Uiteindelijk is het dit geworden…
Broccoli met Walnoot uit de Oven
6 porties
800 gram broccoli, in roosjes
50 gram boter
30 gram kokosmeel
500 ml melk naar keuze
150 gram belegen of oude kaas, geraspt
1 teentje knoflook, uitgeperst
2 tl grove mosterd
Zeezout en peper naar smaak
100 gram walnoten, grof gehakt
- Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch)
- Doe de broccoli in een pan met ruim kokend water en kook de groente ongeveer 10 minuten.
- Giet af en doe de groenten in een ingevette ovenschaal.
- Warm de melk op (ik gebruik de groentenpan), maar breng het niet aan de kook.
- Smelt ondertussen de boter in een steelpannetje en roer hier de kokosmeel in tot er een dikke pasta ontstaat.
- Schenk nu in kleine beetjes de warme melk erbij met het vuur onder de pan, totdat je een dikke, witte saus hebt.
- Voeg hier de kaas, knoflook en mosterd aan toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schenk de saus over de groenten en strooi de walnoten erover.
- Bestrooi eventueel met extra geraspte kaas.
- Bak het geheel in ongeveer 30 minuten goudbruin.
- Serveer direct.
Erg lekker bij stoofschotel, maar ook erg lekker met aardappelpuree als hoofdgerecht.
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.
5 reacties
Hallo!
Kan je de kokosmeel en boter vervangen door amandelmeel en kokosolie?
Hmmm, wat een verrassend en lekker recept! Dit recept ga ik maar eens maken deze herfstvakantie. Wat leuk dat je kokosmeel gebruikt in het recept. Ik gebruik het ook vaak in cakes of taarten. Het heeft een fijne tekstuur en het geeft een lekker smaak accent aan het gerecht. Groetjes,
Marike
Lijkt me heerlijk, ga het gauw eens proberen.
Groetjes Lianne
Hallo Heleen, dat ziet er weer heerlijk uit! Kan ik ipv kokosmeel ook gewoon speltmeel gebruiken?
Groetjes Sylvia
Hoi Sylvia,
Jazeker. Gebruik dan 50 gram bloem. Je kan het overigens ook met maïzena doen.
Groetjes
Heleen