Als je graag Indiaas eet, dan weet je hoe lekker hun groentecurry’s zijn. Als je niet zo bekend bent met Indiaas eten en het toch graag eens uit zou willen proberen, dan is dit de perfecte groentecurry om mee te beginnen. Erg eenvoudig om te maken en toch ontzettend veel smaak!
Een groentecurry is voor mij de perfecte manier om veel verschillende groentes op te maken die nog in de koelkast liggen. Simon vast op woensdag, dus dat is mijn dag om de koelkast door te spitten en met name de overgebleven groenten op te maken. Soms verwerk ik ze tot soep, een andere keer tot saus, maar groentecurry is ook erg populair. Bijkomend voordeel: Het vriest erg goed in en is erg lekker om mee te nemen naar werk!
Eigenlijk past elke soort groente hier wel in, kool, paddestoelen of wortels, het maakt niet uit. Net wat je in je koelkast hebt liggen. Ook qua specerijen is het niet al te ingewikkeld. De basis combi van korianderzaad, komijn, kurkuma en chili gecombineerd met verse gember, ui en knoflook is al voldoende om zo’n heerlijk geurige curry te maken. Als je niet al te vaak curry maakt, adviseer ik je om gewoon een paar kleine potjes te kopen.
De Beste Groentecurry Ooit!
Heleen QuantrillIngrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 ui fijn gesneden
- 4 teentjes knoflook uitgeperst
- 1 el verse gember geraspt
- 1 el gemalen korianderzaad
- 1-1/2 tl gemalen komijn
- 3/4 tl kurkuma
- 1/2 tl cayennepeper
- 1 el tomatenpuree
- 500 ml groentebouillon
- 200 ml kokosmelk
- Zout en peper
- 200 gram gemengde groenten per persoon.
- 1 limoen rasp en sap
- 2 el verse koriander grof gesneden
- Rijst om te serveren
Instructies
- Neem een pan met een dikke bodem en verhit hierin de olijfolie.
- Fruit de ui tot deze glazig wordt en voeg dan de gember en knoflook toe.
- Bak kort tot de knoflook begint te geuren.
- Voeg nu alle specerijen toe en roer kort om.
- Doe de tomatenpuree erbij en roer ook even om.
- Schenk nu de groentebouillon en kokosmelk erbij en breng aan de kook.
- Snijd ondertussen je groenten in ongeveer even grote stukken, zo groot als jij lekker vindt.
- Voeg de groenten toe en roer ze om in de saus.
- Draai het vuur laag en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
- Kook ondertussen de rijst.
- Maak de curry af door hem op smaak te brengen met zout en peper en de limoenrasp- en sap er doorheen te roeren.
- Serveer de curry met rijst en koriander.
Notities
Eet Smakelijk!