Als er één ding is waar ik Marjanne van ons blij mee maak, dan is het pannenkoeken! En om heel eerlijk te zijn, maak ik mezelf daar ook heel blij mee 😉 Gewoon lekker een stapel dunne pannenkoeken bakken en dan serveren met honing, jam, plakjes kaas of gewoon zo. Heerlijk!
Boekweitpannenkoeken
Dit recept is ontzettend eenvoudig en is in feite een recept voor Bretonse Galettes. Crèpes dus. Niks nieuwerwets aan, gewoon een prima traditioneel recept op basis van boekweitmeel, water en een ei. That’s it. Geen getover met drie verschillende soorten meel, dure plantaardige melk en mega-veel eieren (vanwege de kokosmeel). Gewoon een simpel beslag en een half uurtje van je tijd.
De truc is om de pan niet te heet te laten worden. Door de boekweitpannenkoeken langzaam te laten garen, breken ze niet wanneer je ze omkeert. En maak flensjes, geen Amerikaanse pannenkoekjes. Omdat ze dun zijn, garen ze evengoed snel.
Boekweitpannenkoeken - Glutenvrij, Lactosevrij
Ingrediënten
- 150 gram boekweitmeel
- 1 ei
- 400 ml water
- snuf zout
- kokosolie om in te bakken
Instructies
- Kluts alle ingrediënten behalve de kokosolie door elkaar. Het beslag moet echt op pannenkoekenbeslag lijken.
- Verhit een klontje kokosolie in een koekenpan en schenk met een soeplepel wat beslag in de pan. Laat het uitlopen door de pan wat te draaien.
- Zodra de pannenkoek droog is aan de bovenkant draai je hem - voorzichtig - om. Bak nog even kort aan de andere kant.
- Herhaal stap 2 en 3 totdat het beslag op is.
- Serveer direct. Koud zijn deze pannenkoeken wat taai.