Boekweitpannenkoeken – Glutenvrij, Lactosevrij

boekweitpannenkoeken

Als er één ding is waar ik Marjanne van ons blij mee maak, dan is het pannenkoeken! En om heel eerlijk te zijn, maak ik mezelf daar ook heel blij mee 😉 Gewoon lekker een stapel dunne pannenkoeken bakken en dan serveren met honing, jam, plakjes kaas of gewoon zo. Heerlijk!

Boekweitpannenkoeken

Dit recept is ontzettend eenvoudig en is in feite een recept voor Bretonse Galettes. Crèpes dus. Niks nieuwerwets aan, gewoon een prima traditioneel recept op basis van boekweitmeel, water en een ei. That’s it. Geen getover met drie verschillende soorten meel, dure plantaardige melk en mega-veel eieren (vanwege de kokosmeel). Gewoon een simpel beslag en een half uurtje van je tijd.

De truc is om de pan niet te heet te laten worden. Door de boekweitpannenkoeken langzaam te laten garen, breken ze niet wanneer je ze omkeert. En maak flensjes, geen Amerikaanse pannenkoekjes. Omdat ze dun zijn, garen ze evengoed snel.

boekweitpannenkoeken

Boekweitpannenkoeken - Glutenvrij, Lactosevrij

Maak deze glutenvrije boekweitpannenkoeken als een voedzaam ontbijt of een lekkere lunch. Je kan ze vullen alsof het een tortilla is of gewoon lekker met (appel-)stroop serveren!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 10 pannenkoeken

Ingrediënten
  

  • 150 gram boekweitmeel
  • 1 ei
  • 400 ml water
  • snuf zout
  • kokosolie om in te bakken

Instructies
 

  • Kluts alle ingrediënten behalve de kokosolie door elkaar. Het beslag moet echt op pannenkoekenbeslag lijken.
  • Verhit een klontje kokosolie in een koekenpan en schenk met een soeplepel wat beslag in de pan. Laat het uitlopen door de pan wat te draaien.
  • Zodra de pannenkoek droog is aan de bovenkant draai je hem - voorzichtig - om. Bak nog even kort aan de andere kant.
  • Herhaal stap 2 en 3 totdat het beslag op is.
  • Serveer direct. Koud zijn deze pannenkoeken wat taai.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

twee wraps op elkaar
Gezond eten

Wat zijn de gezondste wraps?

Wraps zijn enorm populair: makkelijk, veelzijdig en heerlijk als lunch of avondeten. Maar welke wraps kun je het best kiezen als je op je gezondheid let? Ik krijg deze vraag regelmatig. En terecht, want er zijn veel soorten wraps in de supermarkt te vinden. In dit artikel geef ik je

Lees verder »
voedingsmiddelen met veel vetten
Gezond eten

Alles over vetten en je gezondheid

Vetten hebben jarenlang een slechte naam gehad. Onterecht, als je het mij vraagt. Ik zie nog steeds mensen die bang zijn om vet te eten. Dat is zonde, want vetten zijn juist cruciaal voor een gezond lichaam. In dit artikel leg ik je op een begrijpelijke manier uit hoe het

Lees verder »
nasi op een bord
Gezond eten

Is nasi gezond of ongezond?

Nasi is een populair gerecht uit de Indonesische keuken dat inmiddels ook in Nederland niet meer weg te denken is. Maar hoe gezond is nasi eigenlijk? Als voedingsdeskundige krijg ik deze vraag vaak. Het eerlijke antwoord: het hangt volledig af van hoe je het maakt. Wat zit er in traditionele

Lees verder »