Boekweitpannenkoeken – Glutenvrij, Lactosevrij

boekweitpannenkoeken
boekweitpannenkoeken

Als er één ding is waar ik Marjanne van ons blij mee maak, dan is het pannenkoeken! En om heel eerlijk te zijn, maak ik mezelf daar ook heel blij mee 😉 Gewoon lekker een stapel dunne pannenkoeken bakken en dan serveren met honing, jam, plakjes kaas of gewoon zo. Heerlijk!

Boekweitpannenkoeken

Dit recept is ontzettend eenvoudig en is in feite een recept voor Bretonse Galettes. Crèpes dus. Niks nieuwerwets aan, gewoon een prima traditioneel recept op basis van boekweitmeel, water en een ei. That’s it. Geen getover met drie verschillende soorten meel, dure plantaardige melk en mega-veel eieren (vanwege de kokosmeel). Gewoon een simpel beslag en een half uurtje van je tijd.

De truc is om de pan niet te heet te laten worden. Door de boekweitpannenkoeken langzaam te laten garen, breken ze niet wanneer je ze omkeert. En maak flensjes, geen Amerikaanse pannenkoekjes. Omdat ze dun zijn, garen ze evengoed snel.

boekweitpannenkoeken

Boekweitpannenkoeken - Glutenvrij, Lactosevrij

Maak deze glutenvrije boekweitpannenkoeken als een voedzaam ontbijt of een lekkere lunch. Je kan ze vullen alsof het een tortilla is of gewoon lekker met (appel-)stroop serveren!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 10 pannenkoeken

Ingrediënten
  

  • 150 gram boekweitmeel
  • 1 ei
  • 400 ml water
  • snuf zout
  • kokosolie om in te bakken

Instructies
 

  • Kluts alle ingrediënten behalve de kokosolie door elkaar. Het beslag moet echt op pannenkoekenbeslag lijken.
  • Verhit een klontje kokosolie in een koekenpan en schenk met een soeplepel wat beslag in de pan. Laat het uitlopen door de pan wat te draaien.
  • Zodra de pannenkoek droog is aan de bovenkant draai je hem - voorzichtig - om. Bak nog even kort aan de andere kant.
  • Herhaal stap 2 en 3 totdat het beslag op is.
  • Serveer direct. Koud zijn deze pannenkoeken wat taai.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

file americain op toast
Recepten

Zelf filet américain maken? Zo doe je dat!

Filet Américain is een heerlijk smeerbaar broodbeleg dat geliefd is in veel huishoudens. Zoals je misschien weet, staat het bekend om zijn romige structuur en hartige smaak. Hoewel het gemakkelijk te koop is in de winkel, raad ik je aan om het zelf te maken. Het is niet alleen verser,

Lees verder »
heel veel kersen
Gezond eten

Zijn kersen gezond? Ontdek alle voordelen hier

Kersen zijn niet alleen een heerlijke traktatie, maar ook een voedzame toevoeging aan je dieet. Maar hoe gezond zijn kersen eigenlijk? In dit artikel ontdek je alles over de gezondheidsvoordelen van kersen en hoe je ze kunt integreren in je dagelijkse voeding. Wat maakt kersen gezond? Kersen zijn rijk aan

Lees verder »
gember en geneden gember op een tafel
Gezond eten

Is gember gezond? Ontdek de voordelen!

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang een plek heeft in zowel de keuken als de geneeskunde. Maar is gember het echt zo gezond als vaak wordt beweerd? Laten we samen ontdekken wat gember voor jou kan betekenen. Wat is gember? Zoals je misschien weet, is gember de wortelstok

Lees verder »