Bosbessencake – Glutenvrij

Bosbessencake

Dit dessert houdt het midden tussen pudding en cake. Er zitten genoeg eieren en kokosmelk in om het voor pudding door te laten gaan als het niet te lang gebakken wordt, maar door het iets langer in de oven te laten, krijg je heerlijk smeuïge cake. Ik vond het recept bij Free Coconut Recipes en heb het naar eigen inzicht en voorraad aangepast. Het resultaat was super. Een eenvoudig dessert, zonder gluten en met minimale toevoeging van zoet.

Bosbessencake

8 porties

120 ml kokosmelk
3 eieren
1 el vanille extract
2 el honing
1 el appelcider azijn
150 gram amandelmeel
1 el kokosmeel
1/4 tl zout
1/2 tl bicarbonaat
100 gram bevroren bosbessen (te vinden in het vriesvak van de supermarkt, of zelf ingevroren)

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kluts in een ruime kom de eieren met de overige natte ingrediënten.
  3. Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe en roer goed door.
  4. Roer de bosbessen hier voorzichtig door en stort het beslag in een ovenschaal of individuele vuurvaste schaaltjes.
  5. Bak in 20 – 25 minuten gaar.
  6. Serveer warm als dessert of koud als traktatie bij de thee.

© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

5 reacties

  1. Ja, tot helemaal onderaan. Ik zie wel het kopje home en subscribe to. Rarara…
    Ik gebruik een Mac, misschien dat het op meer pc’s van anderen niet te zien is. Anyway, dan ben je daarvan op de hoogte, mijn vraag is inmiddels door iemand anders beantwoord, dankjewel. 😀

  2. Heleen ik wil je graag iets vragen zonder dat hier openbaar te moeten doen, je contactformulier staat niet bij ‘contact’ en het ‘envelopje’ met email werkt niet.

    1. Hoi Karin,

      Heb je al iets naar beneden gescrold op het contact tabje? Ik zie hem er gewoon nog staan namelijk, ook in de html.

  3. Anonymous schreef:

    die gaan we vandaag maken. Vriezer moet leeg ivm nieuwe keuken en ik denk dat ik nog 4 doosjes bessen heb liggen! en het is goed weer voor warme stevige pudding. Gr. Adrielle

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

heel veel kersen
Gezond eten

Zijn kersen gezond? Ontdek alle voordelen hier

Kersen zijn niet alleen een heerlijke traktatie, maar ook een voedzame toevoeging aan je dieet. Maar hoe gezond zijn kersen eigenlijk? In dit artikel ontdek je alles over de gezondheidsvoordelen van kersen en hoe je ze kunt integreren in je dagelijkse voeding. Wat maakt kersen gezond? Kersen zijn rijk aan

Lees verder »
gember en geneden gember op een tafel
Gezond eten

Is gember gezond? Ontdek de voordelen!

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang een plek heeft in zowel de keuken als de geneeskunde. Maar is gember het echt zo gezond als vaak wordt beweerd? Laten we samen ontdekken wat gember voor jou kan betekenen. Wat is gember? Zoals je misschien weet, is gember de wortelstok

Lees verder »
Gezondheid Algemeen

De voordelen van een kok aan huis

Je kent het wel: je hebt mensen thuis uitgenodigd om te komen eten of om samen een verjaardag te vieren, maar je bent vervolgens de hele avond het eten aan het verzorgen. Het lukt je niet om iedereen te spreken en ook dieetwensen kunnen soms erg lastig zijn. Geen stress

Lees verder »