Mini Cashew Cheese Cake – Raw, Vegan

Ik schrijf mijn blog niet per se voor een bepaald dieet of voedingspatroon. Ik pik van alle heerlijkheden die er in gezond-eten-minnend blogland wat graantjes mee, pas aan mijn eigen smaak en inzicht aan en deel het hier met jullie. Of dat nu veganistisch, paleo, glutenvrij of rauw is. Maakt mij niet uit. Als het maar gezond, voedend en vooral erg lekker en niet te ingewikkeld is. Daarom deze mini cheesecakes. Niet gemaakt met roomkaas, maar met geweekte cashewnoten. Waarom? Gewoon, omdat ik er zin aan had 😉

Door de cashewnoten eerst een nacht te laten weken, worden ze boterachtig zacht. Als je dit vervolgens pureert met of zoete of hartige ingrediënten, krijg je een soort roomkaas consistentie. Veel veganisten maken hier dankbaar gebruik van, maar ik denk dat als je ‘alleen maar’ lactose wilt vermijden, dit ook een succesnummer voor jou kan zijn. Het werkt namelijk echt heel goed.

En dit is geen ingewikkeld recept, het enige dat je nodig hebt, is een beetje geduld. Dus ik stel voor dat je je voorraadkast eens goed bekijkt en dit gewoon uit gaat proberen. Als dessert is het heel spectaculair en zelfs de kinderen vonden deze cheesecakes erg lekker. Plus, ze vullen erg goed.

Als je een notenallergie hebt, kan ik je in dit recept helaas geen alternatief aanbieden. Het enige alternatief dan, is een ‘reguliere’ cheesecake met roomkaas in plaats van cashews, maar dat is weer een heel ander recept… voor een volgende keer!

Cashew Cheese Cake 8 stuks

250 gram ongebrande cashewnoten
8 medjoul dadels, ontpit
50 gram kokosrasp
50 gram pecannoten
3 el kokosolie
sap van 1 citroen
1 tl vanille extract
50 ml honing

  1. Doe de avond ervoor de cashewnoten in een kom met ruim water en laat ze 12 uur weken. Dit zorgt ervoor dat de cashewnoten heerlijk zacht worden en goed pureren. Sla deze stap dus niet over!
  2. Neem de volgende ochtend een blender of keukenmachine met messen en doe hier de dadels, kokos en pecannoten in.
  3. Maal fijn tot een soort broodkruim consistentie.
  4. Neem een cupcake bakplaat (ik gebruikte siliconen) en doe hier een klein reepje bakpapier in zodat je later de cheesecakes makkelijk uit de vorm kan lichten.
  5. Verdeel het dadelmengsel in de vormpjes en druk plat.
  6. Spoel de cashewnoten af en doe in de afgespoelde blender of keukenmachine.
  7. Voeg de overige ingrediënten toe en maal goed door.
  8. Roer af en toe om en maal dan nog een keer. Herhaal dit totdat je een glad mengsel hebt. Er mogen geen korreltjes in zitten.
  9. Verdeel dit mengsel over de vormpjes en strijk glad.
  10. Zet de cheesecakes 1 uur in de vriezer om op te stijven en serveer met rood fruit of bewaar in de vriezer voor een later moment.

Tip: De kokosolie wordt hard als het afkoelt. Dus als het even kan, gebruik kokosolie bij de cashewnoten.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

karnemelk en melk in glazen
Gezond eten

Karnemelk of melk: wat is gezonder?

Melk of karnemelk? Je hebt het vast wel eens in de supermarkt overwogen. Beide lijken gezond, maar ze verschillen behoorlijk. Niet alleen qua smaak, maar ook in voedingswaarde en hoe je lichaam erop reageert. Ik help je vandaag op weg om een goede keuze te maken. Wat is het verschil

Lees verder »
karnemelk in een glas
Gezond eten

Karnemelk gezond bij afvallen? Ontdek de feiten

Karnemelk. Veel mensen denken er nauwelijks aan bij het afvallen. Toch is het een verrassend gezonde drank die je zou kunnen helpen bij gewichtsverlies – als je het op de juiste manier gebruikt. In dit artikel leg ik uit wat karnemelk precies is, wat de voordelen én de valkuilen zijn,

Lees verder »