Chai Masala Thee – Lactosevrij

Masala Chai: Gekruide Thee. Zwarte thee met melk, gekookt met verschillende specerijen, suiker en melk. Chai betekent dus ’thee’ en niet ‘gekruid’. Ik moet daarom ook erg lachen om ‘chai thee’. In feite zeg je dus ’thee thee’. 😉

Deze thee is een heerlijk alternatief voor het kopje koffie of thee na de maaltijd of ’s ochtends als het koud en grijs is buiten. Ik drink zelf graag koffie, thee doet het niet echt voor mij, maar deze warme, kruidige drank ga ik zeker veel vaker maken! Ik miste mijn koffie totaal niet toen ik dit gemaakt had in grote hoeveelheden! Dus probeer het eens uit en laat je verrassen door de krachtige smaak. Heel wat anders dan de kinderachtige Smooth Chai van Pickwick, dat kan ik je garanderen 😉

Chai Masala Thee – Lactosevrij

8 porties

1 liter water
1 liter kokosmelk
2 eetlepels kokosolie
8 zakjes thee, zwarte thee of kruidenthee
6 kaneelstokjes
8 dunne plakjes verse gember
8 – 10 kruidnagels
2 kardemompeulen (optioneel, maar erg lekker)
1 tl vanille extract
2 tl kokosbloesemsuiker of gedroogde steviablaadjes als je die hebt
Optioneel: 1 el kamillebloemen en 1 tl gedroogde venkelzaadjes

  1. Doe allereerst de losse kruiden en specerijen in een theezakje of stukje kaasdoek dat je dichtknoopt. Werkt veel handiger!
  2. Neem een ruime pan en doe hier alle ingrediënten in.
  3. Breng aan de kook en zet de pan daarna op je kleinste pitje en draai dit zo laag mogelijk.
  4. Laat de Chai 2 tot 2,5 uur heel zacht koken om zo de smaak van de specerijen zoveel mogelijk aan te nemen.
  5. Als de Chai klaar is, schenk je het door een zeef over in een schone pan.
  6. Serveer direct gewoon zo of met een flinke hoeveelheid echte slagroom of een eetlepel dikke kokosroom (het vaste gedeelte uit een blikje kokosmelk). Koud ook erg lekker met wat ijsblokjes!

Tip: Laat deze thee afkoelen en doe hem in een ijsmachine voor heerlijke, kruidige ijs!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

wijn dat in een glas word geschonken
Review

3 manieren om wijn binnen no-time koud te krijgen

Komt er visite en ben je vergeten wijn te kopen? Haast je dan naar de supermarkt of slijterij om nog snel even wat in huis te halen. Rode wijn kun je vaak prima drinken op kamertemperatuur, maar dit geldt niet voor witte wijn, mousserende wijn en rosé. Laatstgenoemde wijnen serveer

Lees verder »
kimchi in een pan
Gezond eten

Is kimchi gezond?

Kimchi is een traditioneel Koreaans gerecht dat bestaat uit gefermenteerde groenten, meestal Chinese kool en radijs, gemengd met specerijen zoals knoflook, gember, chilipeper en vissaus. Het fermentatieproces zorgt niet alleen voor een pittige, unieke smaak, maar ook voor een hoop gezondheidsvoordelen. Maar is kimchi echt zo gezond? En hoeveel kun

Lees verder »
onverzadigd vet
Gezondheid Algemeen

Onverzadigd vet vs verzadigd vet: het verschil uitgelegd

Onverzadigde vetten staan bekend als de ‘gezonde vetten’. Ze ondersteunen je hart, je hersenen en je hormoonbalans. Maar wat zijn het precies? En hoe zorg je ervoor dat je er genoeg van binnenkrijgt, zonder te overdrijven? In dit artikel leg ik je alles uit over onverzadigde vetten, zodat je weet

Lees verder »