ChoccyWoccyDooda

Nee, dit is niet het toetje van gisteravond, dit is ook niet de 10-uur snack voordat ik naar bed ga. Nee, de oplettende lezers onder jullie zullen gezien hebben dat dit hoogstwaarschijnlijk ochtendlicht is in welke deze foto gemaakt is. Dit, lieve mensen, is mijn ontbijt! Het is zoet en romig, suikervrij en tjokvol anti-oxidanten! En zo dik dat ik het met een lepel moet eten.

Zo maak je het:
1 rijpe banaan
1/2 blikje kokosmelk
2 tl rauwe cacaopoeder
Evt. een beetje water als het wel erg dik is
Staafmixer

  • Doe alle ingrediënten in een hoge kom en leef je uit met de staafmixer. 
  • Klaar!
Hier kan ik de hele ochtend mee toe, zozeer vult het. Beats de boterham iedere keer weer, hoor! 😉
Hele fijne dag en wat vinden jullie van mijn nieuwe kiddie-proof tafelkleed? 
En ik word net opgebeld door mijn moepien dat ze me op komt halen om lekker even te winkelen in Emmeloord. Vandaag heb ik geen auto, en zij moet er voor omrijden. Hoe lief is dat? Deze dag kan niet meer stuk, mensen!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

22 reacties

  1. Suikervrij schreef:

    Heerlijk! Ik heb voor mijn jongste een druppel stevia er in gedaan, maar zelf zonder. En wat ook heerlijk is wat kokossnippers er op doen. Dank.

  2. Alieke Speelman schreef:

    Kan je in plaats van rauwe cacao ook gewone cacao gebruiken?

  3. jenlon schreef:

    Net ontdekt en gemaakt en lekkerrrr! Maar reuze vloeibaar, komt vast ook door de kleinere banaan (75 gram). Het is de eerste keer dat ik rauwe chocoladepoeder gebruikt maar ik vind het eigenlijk helemaal niet zo anders smaken of ruiken. Ik heb die van Mattisson.

  4. Natasja schreef:

    zo’n zin in chcolade dus dacht maak je choccywoccydooda, had nog net een beetje kokosmelk staan. Wat gebeurd er…. de messen in de blender zaten niet goed het liep er zo aan de onderkant uit……
    Dus nu een variatie, heb ipv kokosmelk amandelmelk gebruikt en dit werkt ook 😉

  5. Hoi Heleen,
    Je ChoccyWoccyDooda made my day. Erg slecht geslapen vannacht en dan vrolijkt de ChoccyWoccaDooda mij helemaal op! Ik heb het in een beker gegoten voor op mijn werk, maar het restje dat niet meer in de beker pastte heb ik door mijn havermoutpap van vanochtend geroerd. Oei, dat was lekker. 🙂

  6. Anonymous schreef:

    Hmm, heb het ook gemaakt, smaakte erg goed! Alleen die van mij was drinkbaar en niet eetbaar met een lepel?

  7. Mieke. schreef:

    Misschien kan dit ook gemaakt worden met bevroren banaan? Dan heb je ijs!

    1. Precies wat ik ook dacht haha. Lijkt me erg lekker!

      1. Senne Van Looy schreef:

        Hahahaha Gerta toch je bent me er eentje.

  8. Anonymous schreef:

    Hier ben ik ook wel benieuwd naar. Hoeveel ml. kokosmelk heb je voor dit recept gebruikt? Ik heb hier een blikje van 400 ml. kokosmelk staan… Een half blikje is dan misschien wat te veel?

  9. Anonymous schreef:

    Gebruik je een groot blik kokos of een klein blikje? We gaan het dan uitproberen. Bedankt voor de leuke recepten. Gr. Eva

  10. Hey Petroucka,

    Wat leuk om te horen! Ik ben zelf ook heel blij met de dadelsnoepjes, een redder in moeilijke momenten! En het vult ook best, dus met een kop koffie heb je zo het gevoel weer toe te kunnen een tijdje!

  11. Petrouchka schreef:

    Toen ik het hier vroeg kreeg ik de opmerking ..wij doen niet aan RawFood …dus idd leve internet!
    Ik ga het morgen ochtend uitproberen .
    Hab vandaag jouw dadel-kokos-snoepjes gemaakt …en gesmuld ! Eenvoudig te maken en echt heerlijk ..

  12. Ik haal rauwe cacao gewoon bij de natuurvoedingswinkel, je kan het ook bij www.mattisson.nl bestellen vanaf 31 januari. Die hebben een webshop met allerlei superfoods en daar staan alle vormen van rauwe cacao en cacaoboter ook tussen.

  13. Floriene schreef:

    Het ziet er heel aantrekkelijk uit, dus ik ga het zeker eens proberen.

  14. Daar word je wel Happy van ja! Wat is jouw adresje voor rauwe cacao?

  15. Corina schreef:

    Dank je wel voor dit recept, ik heb het vandaag gelijk uitgeprobeerd, het smaakt verrassend en vult inderdaad heel goed.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

heel veel kersen
Gezond eten

Zijn kersen gezond? Ontdek alle voordelen hier

Kersen zijn niet alleen een heerlijke traktatie, maar ook een voedzame toevoeging aan je dieet. Maar hoe gezond zijn kersen eigenlijk? In dit artikel ontdek je alles over de gezondheidsvoordelen van kersen en hoe je ze kunt integreren in je dagelijkse voeding. Wat maakt kersen gezond? Kersen zijn rijk aan

Lees verder »
gember en geneden gember op een tafel
Gezond eten

Is gember gezond? Ontdek de voordelen!

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang een plek heeft in zowel de keuken als de geneeskunde. Maar is gember het echt zo gezond als vaak wordt beweerd? Laten we samen ontdekken wat gember voor jou kan betekenen. Wat is gember? Zoals je misschien weet, is gember de wortelstok

Lees verder »
Gezondheid Algemeen

De voordelen van een kok aan huis

Je kent het wel: je hebt mensen thuis uitgenodigd om te komen eten of om samen een verjaardag te vieren, maar je bent vervolgens de hele avond het eten aan het verzorgen. Het lukt je niet om iedereen te spreken en ook dieetwensen kunnen soms erg lastig zijn. Geen stress

Lees verder »