Nee, dit is niet het toetje van gisteravond, dit is ook niet de 10-uur snack voordat ik naar bed ga. Nee, de oplettende lezers onder jullie zullen gezien hebben dat dit hoogstwaarschijnlijk ochtendlicht is in welke deze foto gemaakt is. Dit, lieve mensen, is mijn ontbijt! Het is zoet en romig, suikervrij en tjokvol anti-oxidanten! En zo dik dat ik het met een lepel moet eten.
Zo maak je het:
1 rijpe banaan
1/2 blikje kokosmelk
2 tl rauwe cacaopoeder
Evt. een beetje water als het wel erg dik is
Staafmixer
- Doe alle ingrediënten in een hoge kom en leef je uit met de staafmixer.
- Klaar!
Hier kan ik de hele ochtend mee toe, zozeer vult het. Beats de boterham iedere keer weer, hoor! 😉
Hele fijne dag en wat vinden jullie van mijn nieuwe kiddie-proof tafelkleed?
En ik word net opgebeld door mijn moepien dat ze me op komt halen om lekker even te winkelen in Emmeloord. Vandaag heb ik geen auto, en zij moet er voor omrijden. Hoe lief is dat? Deze dag kan niet meer stuk, mensen!
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.
22 reacties
Heerlijk! Ik heb voor mijn jongste een druppel stevia er in gedaan, maar zelf zonder. En wat ook heerlijk is wat kokossnippers er op doen. Dank.
Dit vind ik zo mooi!
Kan je de banaan vervangen voor iets anders?
Kappen nou, niet haten!
Kan je in plaats van rauwe cacao ook gewone cacao gebruiken?
Net ontdekt en gemaakt en lekkerrrr! Maar reuze vloeibaar, komt vast ook door de kleinere banaan (75 gram). Het is de eerste keer dat ik rauwe chocoladepoeder gebruikt maar ik vind het eigenlijk helemaal niet zo anders smaken of ruiken. Ik heb die van Mattisson.
This comment has been removed by the author.
zo’n zin in chcolade dus dacht maak je choccywoccydooda, had nog net een beetje kokosmelk staan. Wat gebeurd er…. de messen in de blender zaten niet goed het liep er zo aan de onderkant uit……
Dus nu een variatie, heb ipv kokosmelk amandelmelk gebruikt en dit werkt ook 😉
Hoi Heleen,
Je ChoccyWoccyDooda made my day. Erg slecht geslapen vannacht en dan vrolijkt de ChoccyWoccaDooda mij helemaal op! Ik heb het in een beker gegoten voor op mijn werk, maar het restje dat niet meer in de beker pastte heb ik door mijn havermoutpap van vanochtend geroerd. Oei, dat was lekker. 🙂
Hmm, heb het ook gemaakt, smaakte erg goed! Alleen die van mij was drinkbaar en niet eetbaar met een lepel?
Misschien kan dit ook gemaakt worden met bevroren banaan? Dan heb je ijs!
Precies wat ik ook dacht haha. Lijkt me erg lekker!
Hahahaha Gerta toch je bent me er eentje.
Hier ben ik ook wel benieuwd naar. Hoeveel ml. kokosmelk heb je voor dit recept gebruikt? Ik heb hier een blikje van 400 ml. kokosmelk staan… Een half blikje is dan misschien wat te veel?
200 ml is inderdaad wat je hiervoor kan gebruiken.
Gebruik je een groot blik kokos of een klein blikje? We gaan het dan uitproberen. Bedankt voor de leuke recepten. Gr. Eva
Hey Petroucka,
Wat leuk om te horen! Ik ben zelf ook heel blij met de dadelsnoepjes, een redder in moeilijke momenten! En het vult ook best, dus met een kop koffie heb je zo het gevoel weer toe te kunnen een tijdje!
Toen ik het hier vroeg kreeg ik de opmerking ..wij doen niet aan RawFood …dus idd leve internet!
Ik ga het morgen ochtend uitproberen .
Hab vandaag jouw dadel-kokos-snoepjes gemaakt …en gesmuld ! Eenvoudig te maken en echt heerlijk ..
Ik haal rauwe cacao gewoon bij de natuurvoedingswinkel, je kan het ook bij www.mattisson.nl bestellen vanaf 31 januari. Die hebben een webshop met allerlei superfoods en daar staan alle vormen van rauwe cacao en cacaoboter ook tussen.
Het ziet er heel aantrekkelijk uit, dus ik ga het zeker eens proberen.
Daar word je wel Happy van ja! Wat is jouw adresje voor rauwe cacao?
Dank je wel voor dit recept, ik heb het vandaag gelijk uitgeprobeerd, het smaakt verrassend en vult inderdaad heel goed.