Chocolade Cupcakes van Kokosmeel – Mislukt en Succes!

Wat een leuke middag! Ik ben al een tijdje op zoek naar een alternatief voor amandelmeel na wat opmerkingen van lezers op Facebook. Vandaag weer in het bezit van kokosrasp, dus direct de keuken ingedoken! Want, ik zag dit recept op de website van Elana’s Pantry. Ontzettend lekker zag het er uit en nog Paleo ook! Ik blij, lezers blij…. zag het helemaal zitten.

Vol goede moed begonnen met het malen van de kokosrasp. Kokosrasp is namelijk geen kokosmeel. Daar schijnt dus het vette van afgehaald te zijn. Balen, want kokosrasp is relatief eenvoudig te verkrijgen en ik had gehoopt dat door pulseren met de keukenmachine een mooi meel zou ontstaan, perfect voor al mijn baksels (heb ik al eens opgemerkt dat mijn optimisme werkelijk geen grenzen kent?).

Dit is het recept:

Chocolade Kokosmeel Cupcakes
12 cupcakes

40 gram kokosmeel (kokosrasp gemalen en toen afgewogen)
20 gram cacaopoeder
Snuf zout en bicarbonaat
4 eieren
1 el appelcider azijn
80 ml honing
60 ml kokosolie

Doe dit dus niet! Want dit is het resultaat:

Klef van onderen, korrelig van smaak en ingezakt in plaats van gerezen. Geen succes dus!

Totdat Barbara van Barbara Eet mij te hulp schoot. Zij had alle ingrediënten in huis en zou hetzelfde recept maken. En een half uur later kon ze mij de ogen uitsteken met prachtige cupcakes! Super!

Nee, ik ga hier geen foto’s laten zien, ik stel voor dat jullie vanavond lekker een kijkje gaan nemen op haar website en het recept uitproberen. Er is toch niks voor op TV en met een beetje geluk kun je heerlijke glutenvrije, suikervrije en nootvrije cupcakes zitten eten! Ik weet waar ik voor kies!

Kokosmeel is o.a. van Aman Prana te krijgen, maar ook bij de Toko kun je het vinden. Ik weet zo verder niet waar het nog meer te krijgen is, als je nog andere plekken weet, laat het dan weten! Dank je wel!

Met dank aan Barbara Langendoen voor de mooie foto!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

sojasaus in een bakje
Gezond eten

Sojasaus gezond of ongezond? De feiten op een rij

Sojasaus is voor veel mensen niet meer weg te denken uit de keuken. Een scheutje over rijst of door een wokgerecht geeft direct een heerlijke umamismaak. Maar als je bewust met je gezondheid bezig bent, vraag je je misschien af: is sojasaus eigenlijk wel zo gezond? In dit artikel leg

Lees verder »
voedingsmiddelen met veel Verzadigd vet
Gezondheid Algemeen

Verzadigd vet: wat zijn de voordelen en nadelen?

Vetten hebben vaak een slechte naam, vooral verzadigde vetten. Maar zijn die zorgen wel helemaal terecht? Zoals je weet, heeft je lichaam vet nodig om goed te kunnen functioneren. Ook verzadigd vet speelt daarin een rol. Toch hoor je vaak dat je er niet te veel van moet eten. Hoe

Lees verder »
heel veel spelt
Gezond eten

Hoe gezond is spelt?

Spelt is de laatste jaren weer helemaal terug van weggeweest. Je ziet het steeds vaker terug in broden, crackers, pasta’s en ontbijtgranen. Veel mensen kiezen voor spelt, omdat ze denken dat dit gezonder is dan gewone tarwe. Maar klopt dat eigenlijk wel? In dit artikel lees je wat spelt precies

Lees verder »