Diegenen die mij op Facebook volgen, zullen dit al gezien hebben. Dit is een ontzettend leuk recept om samen met je kinderen te maken. Ze kunnen de kipstukjes door de kokos rollen, de courgettespaghetti omroeren en de borden mooi opmaken! En het is zo ontzettend lekker, het is bij ons al favoriet!
Crunchy Kokoskip, witte kool en courgette
500 gram kipfilet, in reepjes gesneden
1 ei, losgeklopt
100 gram kokosrasp
1 tl kurkuma
1 tl Keltisch zeezout
1 tl kerriepoeder
1/2 witte kool, in reepjes gesneden
Olijfolie of kokosolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, uitgeperst
1 courgette, in julienne
Olijfolie of gesmolten kokosolie
1 tl kerriepoeder
Evt. zout en peper
Kokoskip:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Neem een bakplaat en leg hier een vel bakpapier op.
- Droog de stukjes kip met wat keukenpapier. Zo blijft de kokos beter plakken.
- Meng de kokosrasp met het zout en de specerijen in een kom.
- Neem een andere kom voor de ei.
- Rol de kip eerst in de kokos, dan in de ei en vervolgens nog een keer in de kokos.
- Leg de stukjes kip op de bakplaat en bak in 30 minuten gaar.
Gestoofde witte kool:
- Neem een pan met een dikke bodem en verwarm hier de olie in.
- Bak de ui met de knoflook op middelhoog vuur voor een paar minuten.
- Voeg de gesnipperde kool toe en roerbak een paar minuten.
- Doe de deksel op de pan, draai het vuur laag en stoof het in ongeveer 20 minuten gaar.
Courgettespaghetti:
- Pak een kom en doe hier de olie met de specerijen in.
- Roer hier de courgettespaghetti in om.
- Serveer alles tegelijk en eet smakelijk!
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.