Crunchy Kokoskip, witte kool en courgette

Diegenen die mij op Facebook volgen, zullen dit al gezien hebben. Dit is een ontzettend leuk recept om samen met je kinderen te maken. Ze kunnen de kipstukjes door de kokos rollen, de courgettespaghetti omroeren en de borden mooi opmaken! En het is zo ontzettend lekker, het is bij ons al favoriet!


Crunchy Kokoskip, witte kool en courgette
500 gram kipfilet, in reepjes gesneden
1 ei, losgeklopt
100 gram kokosrasp
1 tl kurkuma
1 tl Keltisch zeezout
1 tl kerriepoeder

1/2 witte kool, in reepjes gesneden
Olijfolie of kokosolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, uitgeperst

1 courgette, in julienne
Olijfolie of gesmolten kokosolie
1 tl kerriepoeder
Evt. zout en peper

Kokoskip:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Neem een bakplaat en leg hier een vel bakpapier op.
  3. Droog de stukjes kip met wat keukenpapier. Zo blijft de kokos beter plakken.
  4. Meng de kokosrasp met het zout en de specerijen in een kom.
  5. Neem een andere kom voor de ei.
  6. Rol de kip eerst in de kokos, dan in de ei en vervolgens nog een keer in de kokos.
  7. Leg de stukjes kip op de bakplaat en bak in 30 minuten gaar.

Gestoofde witte kool:

  1. Neem een pan met een dikke bodem en verwarm hier de olie in.
  2. Bak de ui met de knoflook op middelhoog vuur voor een paar minuten.
  3. Voeg de gesnipperde kool toe en roerbak een paar minuten.
  4. Doe de deksel op de pan, draai het vuur laag en stoof het in ongeveer 20 minuten gaar.

Courgettespaghetti:

  1. Pak een kom en doe hier de olie met de specerijen in.
  2. Roer hier de courgettespaghetti in om.
  3. Serveer alles tegelijk en eet smakelijk!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

sojasaus in een bakje
Gezond eten

Sojasaus gezond of ongezond? De feiten op een rij

Sojasaus is voor veel mensen niet meer weg te denken uit de keuken. Een scheutje over rijst of door een wokgerecht geeft direct een heerlijke umamismaak. Maar als je bewust met je gezondheid bezig bent, vraag je je misschien af: is sojasaus eigenlijk wel zo gezond? In dit artikel leg

Lees verder »
voedingsmiddelen met veel Verzadigd vet
Gezondheid Algemeen

Verzadigd vet: wat zijn de voordelen en nadelen?

Vetten hebben vaak een slechte naam, vooral verzadigde vetten. Maar zijn die zorgen wel helemaal terecht? Zoals je weet, heeft je lichaam vet nodig om goed te kunnen functioneren. Ook verzadigd vet speelt daarin een rol. Toch hoor je vaak dat je er niet te veel van moet eten. Hoe

Lees verder »
heel veel spelt
Gezond eten

Hoe gezond is spelt?

Spelt is de laatste jaren weer helemaal terug van weggeweest. Je ziet het steeds vaker terug in broden, crackers, pasta’s en ontbijtgranen. Veel mensen kiezen voor spelt, omdat ze denken dat dit gezonder is dan gewone tarwe. Maar klopt dat eigenlijk wel? In dit artikel lees je wat spelt precies

Lees verder »