Chocoladetruffels Van Kokosolie En Vanille

Chocoladetruffels van Kokosolie en Vanille

Vanmorgen kwam ik een geweldig recept tegen en ik wist meteen dat ik deze moest maken! Terwijl ik vaak inspiratie opdoe van allerlei websites, was dit idee precies wat ik zocht. In plaats van suiker heb ik agave gebruikt en, omdat ik geen zin had om chocolade te smelten (met een kleine meid rond mijn voeten is dat gegarandeerd chaos), besloot ik cacaopoeder te gebruiken. Het resultaat? Verrukkelijke truffels die snel te maken zijn!

Ingrediënten:

  • 200 gram cacaopoeder
  • Ongeveer 50 ml honing of agave
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 2 eetlepels grasboter (kamertemperatuur)
  • 4 eetlepels kokosolie (kamertemperatuur)
  • Cacaopoeder, kokosrasp of andere droge ingrediënten voor de buitenkant (je kunt ook chilipeper, zeezout of koffiegranulaat gebruiken voor een verrassende twist)

Zo maak je ze:

  1. Meng alle ingrediënten goed door elkaar – eerst met een vork en daarna met je handen voor het beste resultaat. De geur alleen al zal je doen watertanden! Dit is ook een perfect moment om te proeven of de zoetheid naar wens is (mijn excuus om meteen een beetje te snoepen!).
  2. Zet het mengsel even in de vriezer, zodat het wat steviger wordt en je er makkelijk balletjes van kunt draaien.
  3. Neem nu twee dessertlepels en maak mooie quenelles, of draai met je handen balletjes van ongeveer 3 cm groot.
  4. Rol de truffels in cacaopoeder, kokosrasp, gehakte noten of een klein beetje zeezout voor extra smaak en textuur.

Wat kun je nog meer doen?

Deze chocoladespread is niet alleen lekker als truffels, maar kan ook dienen als smeersel voor koekjes of op het brood van je kinderen. De laurinezuur uit de kokosolie, vitamine D uit de boter, en de antioxidanten uit de cacao maken het een voedzame lekkernij. Je kunt het natuurlijk ook gewoon met een lepel opeten – niemand zegt dat je jezelf niet mag verwennen!

Genieten:

Als je de truffels eenmaal hebt gemaakt, leg ze dan op een mooi bord (ze verdienen het!) en neem rustig de tijd om van deze decadente traktatie te genieten. Een kopje thee of koffie erbij maakt het compleet.

 

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Een foto met een hele boel aardappelen
Gezondheid Algemeen

Zijn aardappelen gezond? Alles wat je moet weten

De aardappel is al jarenlang een basisvoedingsmiddel in veel huishoudens. Toch vragen mensen zich steeds vaker af of aardappelen nog wel in een gezond dieet passen. In dit artikel deel ik mijn inzichten en feiten over de voedingswaarde van aardappelen en of ze echt zo gezond zijn als vaak wordt

Lees verder »
maaltijden na het sporten
Gezondheid Algemeen

Goede maaltijden na het sporten | Tips en recepten

Na een intensieve training is het cruciaal om je lichaam de juiste voedingsstoffen te geven. Zoals je weet, heeft voeding een directe invloed op je herstel, energieniveau en spieropbouw. Maar wat zijn nu echt goede maaltijden voor na het sporten? In dit artikel deel ik mijn ervaring en inzichten om

Lees verder »
Gesneden stuk roggebrood
Gezond eten

Is roggebrood gezond? Ontdek de feiten

Roggebrood is een traditioneel brood dat vooral populair is in Nederland, Duitsland en Scandinavië. Het donkere, compacte brood heeft een uitgesproken smaak en een stevige textuur. Maar is roggebrood gezond? Als je het mij vraagt, absoluut! Laten we eens kijken naar de voedingswaarde en de voordelen van roggebrood. Wat is

Lees verder »