Eenvoudige Amandelmuffins – glutenvrij

Eenvoudige Amandelmuffins - glutenvrij

Heleen Quantrill
Glutenvrije amandelmuffins op basis van amandelmeel zijn voedzaam en vullen goed. Vries ze in om er langer van te kunnen genieten.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Brood
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 150 gram amandelmeel
  • 2 eieren
  • 1 el zoet kokosbloesemsuiker of honing
  • 1/4 tl baking soda bicarbonaat
  • 1/2 el appelcider

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Meng de droge ingrediënten en voeg hier de natte aan toe.
  • Meng goed door elkaar.
  • Schep muffinpapiertjes tot driekwart vol en bak deze in 25 minuten gaar.
  • Laat even afkoelen en versier naar behoefte, of laat ze zo.

Deze amandelmuffins zijn licht-zoet en heerlijk eenvoudig. Eet ze met wat boter en lekkere jam als ontbijt, of serveer met kaas en zuur als lunch. Dochter en ik zullen ze straks ‘versieren’ met een topping van frambozenjam en boter, zodat het ‘roze’ lijkt. Ja, je hebt een meid dus moet alles roze zijn! 😉

De foto hierboven laat een mengsel van boter en frambozenjam zien, gedrapeerd op het cakeje door dochterlief. Staat erg leuk bij dat groen! Goed van mij, he? 😉

Fijne dag!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

18 reacties

  1. Anonymous schreef:

    Ik heb ze inmiddels al meerdere keren gemaakt, erg lekker! Wat ook lekker is: stukjes appel/peer en rozijnen er door. twee eieren vervangen door zo’n 70 gr kokosolie extra vierge is ook erg lekker!

  2. Anonymous schreef:

    Hallo Heleen,

    Ik ben met veel plezier je recepten aan het uitproberen. Ik vraag me ook af of appelciderazijn hetzelfde is als appelazijn. En kun jij mij vertellen of er in (biologische) appelazijn alcohol zit?

    1. Anonymous schreef:

      Heb ze net gemaakt met appelazijn, prima gelukt!

  3. Ik heb bicarbonaat ofwel baking soda online besteld maar anders bij natuurwinkel o.i.d.
    Gisteravond de muffins gemaakt. Ik had alleen geen appelazijn dus ook gewoon witte azijn gebruikt. Mijn eigen variatie was door wat kaneel, koekkruiden, hennepzaadjes en een handje rozijnen aan het deeg toe te voegen. Was een groot succes en vult als een gek!

  4. Anonymous schreef:

    waar koop ik bicarbonaat? zegt me helemaal niets

  5. Hoi Heleen,

    Echt heerlijke recepten heb je! Ik ben sinds kort over op deze stijl van eten en dit soort recepten maken het een stuk leuker! Ik heb deze zojuist gemaakt en waren heerlijk, ik had er zelf nog een geblenderde banaan met een beetje appelsap doorheen gedaan en maanzaadjes. Dan wel wat langer in de over, maar ze waren heerlijk!!

    Ontzettend bedankt voor alles wat je deelt!
    Groetjes Josine

  6. Mis ik nog een ‘nat’ ingrediënt? Het is een droge, kruimelige berg meel geworden. Kan me niet voorstellen dat dit werkt. Graag reactie want ik wil ze graag goed maken.

  7. Anonymous schreef:

    Hoeveel muffins kun je maken van deze hoeveelheden ingredienten?

  8. Anonymous schreef:

    ik had geen appelcider in huis, ik heb er gewoon een koffielepel azijn in gegooid. Verder had ik nog wat kokosmelk in de koelkast staan en heb ik er flink wat kaneel in gegooid. Wel 5 minuten langer in de oven, vanwege de kokosmelk, anders zouden ze niet gaar zijn. Ze waren heerlijk, ook zonder clotted cream/jam! dankjewel!

  9. Anonymous schreef:

    Kinderlijk eenvoudig, ze staan in de oven. Ben benieuwd hoe ze smaken

  10. Dankjewel! 😀 Het is echt heel simpel om te maken. Binnen een half uur staat alles in de oven en is je keuken weer netjes.

    En ik gebruik deze combi omdat het het rijzende effect van elkaar versterkt. Amandelmeel is natuurlijk glutenvrij en zo krijg je een beetje een luchtige structuur er in. Vergelijkbaar met gistbelletjes in brood.

  11. Julia (NZ) schreef:

    Heel goed van jou! En het lijkt inderdaad eenvoudig.
    Zeg eens. Weet jij toevallig waarom in dit soort recepten altijd azijn wordt gebruikt?
    Gr,
    NZ

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

file americain op toast
Recepten

Zelf filet américain maken? Zo doe je dat!

Filet Américain is een heerlijk smeerbaar broodbeleg dat geliefd is in veel huishoudens. Zoals je misschien weet, staat het bekend om zijn romige structuur en hartige smaak. Hoewel het gemakkelijk te koop is in de winkel, raad ik je aan om het zelf te maken. Het is niet alleen verser,

Lees verder »
heel veel kersen
Gezond eten

Zijn kersen gezond? Ontdek alle voordelen hier

Kersen zijn niet alleen een heerlijke traktatie, maar ook een voedzame toevoeging aan je dieet. Maar hoe gezond zijn kersen eigenlijk? In dit artikel ontdek je alles over de gezondheidsvoordelen van kersen en hoe je ze kunt integreren in je dagelijkse voeding. Wat maakt kersen gezond? Kersen zijn rijk aan

Lees verder »
gember en geneden gember op een tafel
Gezond eten

Is gember gezond? Ontdek de voordelen!

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang een plek heeft in zowel de keuken als de geneeskunde. Maar is gember het echt zo gezond als vaak wordt beweerd? Laten we samen ontdekken wat gember voor jou kan betekenen. Wat is gember? Zoals je misschien weet, is gember de wortelstok

Lees verder »