Zalf Maken met Kokosolie en Bijenwas

De herfst nadert, en met de ‘R’ in de maand merken we het aan onze huid: droge hielen, handen en plekjes in het gezicht. Mijn echtgenoot heeft er ook last van. Daarom deel ik graag dit recept voor een eenvoudige en effectieve zalf. Zalf maken met kokosolie en bijenwas is ideaal voor droge huidproblemen én volledig natuurlijk!

Waarom zelfgemaakte zalf?

Deze zalf combineert de voedende eigenschappen van kokosolie met de beschermende werking van bijenwas. Het resultaat? Een zalf die goed intrekt zonder een vette laag achter te laten. De toevoeging van essentiële oliën maakt het nóg effectiever.

Recept kokosolie en bijenwas zalf

Ingrediënten:

  • 25 gram bijenwas
  • 150-175 gram kokosolie (extra vergine)
  • Optioneel: 20 druppels essentiële olie (bijv. brandnetel, goudsbloem of ceder)

Bereidingswijze:

  1. Smelt de bijenwas au bain-marie.
  2. Haal de pan van het vuur en voeg de kokosolie toe. Roer tot alles volledig gesmolten is.
    Tip: Smelt de kokosolie niet in kokend water om de goede eigenschappen te behouden.
  3. Voeg eventueel essentiële oliën toe voor extra huidherstellende werking.
  4. Roer goed door en giet de zalf in een glazen pot of meerdere kleine potjes.
  5. Laat het afkoelen en stollen.

Voordelen van zalf maken met kokosolie

  • Veelzijdig: Gebruik het voor droge hielen, handen, gezicht, lippen, en zelfs babyhaar.
  • Praktisch: Bewaar kleine potjes op verschillende plekken in huis voor gemak.
  • Natuurlijk: Geen petroleumproducten of synthetische toevoegingen.

Extra tip

Heb je nog wat kokosolie over? Probeer dan deze gezichtsverzorging.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

darmgezondheid
Gezondheid Algemeen

De rol van darmgezondheid in je energie en humeur

De laatste jaren hoor je steeds vaker dat onze darmen een veel grotere rol spelen in onze gezondheid dan we dachten. Niet alleen voor de spijsvertering, maar ook voor hoe energiek we ons voelen en zelfs hoe we ons mentaal voelen. Je darmen worden niet voor niets ook wel je

Lees verder »
carpaccio op een bord
Gezond eten

Is carpaccio gezond? Alles over deze populaire klassieker

Carpaccio is een van de meest geliefde voorgerechten in Nederland. Dun gesneden rundvlees, vaak geserveerd met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en truffelmayonaise, het klinkt heerlijk, maar is het ook gezond? In dit uitgebreid artikel lees je alles over de voedingswaarde, gezondheidsvoordelen en aandachtspunten van carpaccio. Wat is carpaccio precies? Carpaccio

Lees verder »
Duurzaam en gezond koken
Gezond eten

Duurzaam en gezond koken met professionele horeca-apparatuur

Gezond eten begint bij de juiste ingrediënten, maar ook de manier waarop je kookt speelt een grote rol. Of je nu thuis graag experimenteert met nieuwe recepten of in een professionele keuken werkt: goede apparatuur maakt het verschil. Steeds meer mensen ontdekken dat koken met kwalitatieve horeca-apparatuur niet alleen sneller

Lees verder »