Egg nog – Traditioneel en Vegan

Dit jaar heb ik EggNog ontdekt. Een heerlijk, fluweelzacht drankje met of zonder alcohol dat perfect past bij alle feestelijkheden die er aankomen! Normaal gesproken wordt egg nog gemaakt met suiker, maar het kan ook prima met agave, honing of ahorn siroop waardoor dit feestdrankje eigenlijk helemaal niet zo slecht is voor je!

Gebruik het liefst zo veel mogelijk biologische ingrediënten om de voedingswaarde van jou egg nog een extra boost te geven. En wil je je kinderen mee laten genieten? Dat kan! Laat de alcohol achterwege (of voeg na uitdelen zelf toe) en ook zij kunnen genieten van alle voordelen van boter en eieren!

Ben je op zoek naar een veganistische optie, scroll dan door naar beneden!

Traditionele EggNog – Suikervrij
2 Biologische eidooiers
500 ml volle (geiten-)melk. Kies voor rauw als je die mogelijkheid hebt.
250 ml verse room
1 el vanille extract
2 el agave, ahorn of honing (gebruik Stevia als je hier toch last van krijgt)
Nootmuskaat
50 ml rum (optioneel)

  • Neem een steelpan en doe hier de melk, room, eidooiers en de vanille in.
  • Breng zachtjes aan de kook en kluts ondertussen de eidooiers goed los. 
  • Zodra het kookt, draai je het vuur helemaal laag en blijf je nog even doorklutsen.
  • Voeg het zoet naar keuze toe. 
  • Zodra de eggnog dikker begint te worden, draai je het vuur uit. 
  • Roer een snuf nootmuskaat door de eggnog.
  • Serveer direct of laat het afkoelen en serveer het koud. 
  • Voeg rum toe als dit gewenst is (om wat voor reden dan ook)

Vegan Eggnog
750 ml Amandelmelk
1 el vanille extract
2 el agave, honing of ahornsiroop
2 el gemalen nootmuskaat
1/4 tl gemalen kaneel
Snufje gemalen kruidnagel

  • Maak amandelmelk volgens dit recept.
  • Schenk 750 ml amandelmelk in een glazen fles en voeg de overige ingrediënten toe.
  • Goed schudden. 
  • Zet het in de koelkast tot het goed koel is en serveer. 

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

raapzaadolie in een bowl
Gezond eten

Is raapzaadolie ongezond?

Raapzaadolie is zo’n product waar veel discussie over bestaat. De één prijst het vanwege de gezonde vetzuren, de ander vermijdt het vanwege de bewerking. Maar wat klopt er nu echt? Is raapzaadolie ongezond, of past het juist prima in een gebalanceerd dieet? Laten we het samen uitzoeken. Wat is raapzaadolie?

Lees verder »
veel verschillende ongezouten noten
Gezond eten

Wat is de gezondste snack?

We snacken allemaal wel eens. Even snel iets tussendoor, of gewoon uit trek. Maar zoals je weet, zijn lang niet alle snacks even goed voor je. De supermarkt ligt vol met verleidingen: van chips tot energierepen. De vraag is dan ook: wat is nou écht de gezondste snack? Wat maakt

Lees verder »
heel veel galia meloenen
Gezond eten

Is Galia meloen gezond?

Galia meloen is een zoete, sappige vrucht die vaak wordt gegeten als tussendoortje of in fruit- en zomersalades. Maar is deze meloensoort ook gezond? Als voedingsdeskundige kan ik je zeggen: ja, Galia meloen is een uitstekende keuze binnen een gebalanceerd voedingspatroon. In dit artikel leg ik uit waarom, wat de

Lees verder »