Egg nog – Traditioneel en Vegan

Dit jaar heb ik EggNog ontdekt. Een heerlijk, fluweelzacht drankje met of zonder alcohol dat perfect past bij alle feestelijkheden die er aankomen! Normaal gesproken wordt egg nog gemaakt met suiker, maar het kan ook prima met agave, honing of ahorn siroop waardoor dit feestdrankje eigenlijk helemaal niet zo slecht is voor je!

Gebruik het liefst zo veel mogelijk biologische ingrediënten om de voedingswaarde van jou egg nog een extra boost te geven. En wil je je kinderen mee laten genieten? Dat kan! Laat de alcohol achterwege (of voeg na uitdelen zelf toe) en ook zij kunnen genieten van alle voordelen van boter en eieren!

Ben je op zoek naar een veganistische optie, scroll dan door naar beneden!

Traditionele EggNog – Suikervrij
2 Biologische eidooiers
500 ml volle (geiten-)melk. Kies voor rauw als je die mogelijkheid hebt.
250 ml verse room
1 el vanille extract
2 el agave, ahorn of honing (gebruik Stevia als je hier toch last van krijgt)
Nootmuskaat
50 ml rum (optioneel)

  • Neem een steelpan en doe hier de melk, room, eidooiers en de vanille in.
  • Breng zachtjes aan de kook en kluts ondertussen de eidooiers goed los. 
  • Zodra het kookt, draai je het vuur helemaal laag en blijf je nog even doorklutsen.
  • Voeg het zoet naar keuze toe. 
  • Zodra de eggnog dikker begint te worden, draai je het vuur uit. 
  • Roer een snuf nootmuskaat door de eggnog.
  • Serveer direct of laat het afkoelen en serveer het koud. 
  • Voeg rum toe als dit gewenst is (om wat voor reden dan ook)

Vegan Eggnog
750 ml Amandelmelk
1 el vanille extract
2 el agave, honing of ahornsiroop
2 el gemalen nootmuskaat
1/4 tl gemalen kaneel
Snufje gemalen kruidnagel

  • Maak amandelmelk volgens dit recept.
  • Schenk 750 ml amandelmelk in een glazen fles en voeg de overige ingrediënten toe.
  • Goed schudden. 
  • Zet het in de koelkast tot het goed koel is en serveer. 

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Gezondheid Algemeen

Voordelen van rauwe geitenmelk

Rauwe geitenmelk is melk die direct van de geit komt en niet is gepasteuriseerd of op een andere manier verhit. Dit betekent dat alle natuurlijke enzymen, bacteriën en voedingsstoffen behouden blijven. Voorstanders van rauwe geitenmelk wijzen op verschillende potentiële voordelen ten opzichte van gepasteuriseerde melk. Voedingswaarde van rauwe geitenmelk Rauwe

Lees verder »
Stevia
Natuurlijke Verzorging

Wat is stevia? Gezond alternatief voor suiker

Stevia is een natuurlijke zoetstof die wordt gewonnen uit de bladeren van de Stevia rebaudiana plant, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika. De bladeren bevatten steviolglycosiden, stoffen die verantwoordelijk zijn voor de zoete smaak. Stevia is 200 tot 300 keer zoeter dan gewone suiker, maar bevat geen calorieën. Dit maakt het een

Lees verder »