Hallo Allemaal! Wat ben ik blij er weer te zijn! En wat ben ik blij dat ik mezelf heerlijkjes vijf weken vrij heb gegeven van bloggen. Tijd om op vakantie te gaan, tijd om vrij te spenderen aan familie en vrienden, tijd om te vervelen, klussen op te pakken en eens flink bij te slapen.
Wat ik altijd heel grappig vind, is dat tijdens een lange periode waarin de wekker niet gezet wordt, ik uit mezelf rond negen uur wakker word. Ja, negen uur. En dan lig ik echt heel braaf voor elf uur in bed, licht uit en slapen. Of dit dan een inhaalslag is, of dat dit gewoon mijn ritme is, dat weet ik niet. Tegen de tijd dat ik niet meer door de wekker geleefd word, zal mijn leven er weer zodanig anders uitzien dat ik hoogstwaarschijnlijk (en hopelijk) met veel minder slaap toe kan.
Hoe dan ook, de zomerstop heeft weer flink wat ideeën opgeleverd en me flink aan het denken gezet over ‘hoe nu verder’. Want dat blijft. Noem het ontevredenheid, creatieve rusteloosheid (mooie uitdrukking maar erg pretentieus ;-)) of gewoon toe aan iets anders, maar ik heb de afgelopen vijf weken ook aangegrepen om zoetjes aan wat veranderingen op de blog aan te brengen.
Een belangrijke verandering voor mezelf en voor de blog is dat ik de subtitel veranderd heb. Voorheen profileerde ik mezelf als aanhanger van paleo-eten, Weston Price en een beetje GAPS. Allemaal goeie voedingspatronen en ik merk dat ik het dagelijks nog steeds veel gebruik. Alleen begon het label mij te storen. Ik kreeg opmerkingen en vragen van lezers in de trant van ‘ja, maar is dat wel strikt Paleo/ Weston Price?’ of: ‘Maar jij eet toch Paleo, zou je zus of zo dan wel doen?’. Als ik mezelf nooit het label ‘Paleo’ had gegeven, zouden zulke opmerkingen dan alsnog gemaakt worden? Ik denk het niet.
Na een flink aantal maanden bij mezelf en anderen te rade zijn gegaan, ben ik tot de conclusie gekomen dat…
Ja, wacht even, dit is heel wat bijzonders hoor…
…er geen perfect dieet of voedingspatroon is.
Okeeee…. ik heb het gezegd…. En ik ben er nog! Yay!
Maar gun me nog een moment om dit nader toe te lichten. Want dat er geen perfect dieet is, is natuurlijk algemene kennis. Maar waar ik tegenaan liep, was dat ik wel erg veel tijd besteedde en schuldgevoel had aan het eten volgens een bepaalde richtlijn, bedacht door een ander. En dat is natuurlijk grote onzin, want uiteindelijk gaat het maar om 1 ding: Gezond en onbewerkt eten. Rommel er uit, volwaarde voeding er in. En of dat nou op de Paleo, Weston Price of veganistische wijze gebeurd, daar kun je heel lang over discussiëren. Want wat voor de één werkt, is voor de ander doffe ellende.
Waar ik eigenlijk van af wil, is schrijven, werken en denken in één bepaalde richting. Of dat nou Weston Price, veganistisch, rauw, Paleo of wat-dan-ook is. Waar het om draait is goed eten, zonder onnodige toevoegingen, je lichaam voeden en kritisch luisteren naar je lichaam. Het is ontzettend leuk, interessant en leerzaam om boeken en websites te lezen van mensen die zich ontzettend goed voelen bij een bepaalde levenswijze en daar wellicht hun werk van hebben gemaakt, maar uiteindelijk draait het maar om 1 ding.
Jóuw gezondheid.
Dus weg met de labels en meer ruimte voor gewoon Echt Eten (hoe vinden jullie dit label?) ;-). Ik voel me goed bij zo min mogelijk suiker, granen en ik eet nagenoeg geen bewerkt gemaksvoedsel. Maar ik wil tijdens de vakantie gewoon bij de MacDonalds kunnen eten zonder me daar schuldig over te voelen omdat ik zogenaamd ‘Paleo’ ben op mijn blog. Ik heb tijdens onze vakantie in Frankrijk bijna dagelijks heerlijk stokbrood met rauwmelkse brie gegeten. Sterker, ik leefde er zowat op. En op ijs. Veel ijs. Gewoon bij de ijsboer. En crepes met Nutella (of Motella, zoals onze dochter dat zegt).
En jongens, wat was dat lekker!
Ik kies daar zelf voor, ik hoef niet van een ander te horen dat dat eigenlijk niet Paleo of zelfdestructief of contra-productief of wat dan ook is.
Daar heeft volgens mij niemand behoefte aan. Zeker niet van mensen die je niet persoonlijk kennen. 😉
Dus!
Geen labels meer dus. Wel erg veel lekker en voedzaam eten 😉 En als je van brood houdt, ben je hier ook van harte welkom!
Een andere verandering, ietwat gerelateerd aan bovenstaand epistel (nogmaals, dank voor jullie geduld), is dat ik de mogelijkheid om anoniem te reageren heb uitgeschakeld. Met dat mijn blog groeit, krijg ik meer bezoekers. En meer bezoekers betekent over het algemeen meer reacties. Occupational hazard ;-). Helaas betekende dat ook dat ik steeds vaker anonieme reageerders op mijn blog kreeg die mij persoonlijk aanvielen en/ of kwetsende en vervelende opmerkingen achterlieten. Ik reageer er dan soms op, afhankelijk van de inhoud, maar vaak hoor ik er daarna nooit meer van.
Soms kan ik mijn ei via jullie kwijt door het op Facebook te zetten, maar eigenlijk is dat ook niet zo heel erg volwassen, hoewel wel heel bevredigend en amusant. Maar het overgrote deel van de tijd werd ik er vooral heel kwaad en onrustig van. En aangezien dit een blog is, gewoon geschreven in mijn eigen tijd, met mijn honden rond de benen en de koffiemachine aan, wil ik niet dat mijn blog een blok aan het been wordt omdat ik huiverig word voor nare opmerkingen. Het moet een plezier en een constructieve uitlaatklep blijven.
Kritiek, over welk artikel dan ook, is het probleem niet. Jullie hebben je vaak van je kritische kant laten zien en ik leer daar ook van. Samen komen we tot meer begrip voor elkaar en soms komen er goeie verbeteringen uit voort. Maar anoniem spuien ten koste van mijzelf, dat wil ik niet meer. Als je het niet eens bent met iets dat ik schrijf, mag je dat laten horen… met naam en toenaam.
Ja, ik weet het, ik heb wel eens leukere dingen besproken. Maar ik wilde dit toch even benoemen. We gaan gauw door naar iets luchtigers en dan laat ik jullie verder gaan met de dag.
Ik heb in ieder geval weer een aantal leuke plannen voor de komende maanden, waaronder:
- De publicatie van mijn nieuwste kookboek ‘Eet Goed, Voel je Goed voor elk Budget’ (hou mijn blog in de gaten voor meer updates)!
- Een leuke serie over schoollunches voor zowel kleine als grote kinderen. Pubers eten kennelijk ook 😉
- Een nieuwe uitdaging om samen te gaan doen. Ik ga nog niet verklappen waar het over gaat, maar het heeft deze keer niets met eten te maken.
- Meer recepten, mooie foto’s, bijzondere ingrediënten
- En een ontzettend leuk project waar ik jullie voor nodig heb! Hiervoor moet ik nog een aantal technische details goed op een rijtje hebben, maar ik weet zeker dat jullie er net zo blij en enthousiast van zullen worden als ik, dus jullie horen er heel binnenkort veel meer van!
En als allerlaatste wil ik jullie nogmaals wijzen op de Oer-Gezellige Nazomermarkt op zaterdag 31 augustus aanstaande. Ik weet het, het is te ver weg voor een flink aantal van jullie, maar het is van 11 tot 16 uur, dus als het even kan, kom gerust langs! Roelfien van Studio TeGast en ik hebben een flink aantal hele leuke mensen met bijzondere beroepen en interesses bij elkaar weten te brengen en als het weer een beetje meezit, maken we er een ontzettend gezellige dag in de frisse buitenlucht van. Ik ben er ook, dus kom langs en laat je verrassen!
Fijne dag allemaal!
© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.
Michelle zegt
Goed van je dat je voor jezelf opkomt en hier het eea duidelijk maakt!! Ben het helemaal met je eens, je hoeft je niet te verantwoorden aan anderen als je eens naar de mc donalds gaat of iets dergelijks.. gewoon doen wat jij wilt. Ik probeer ook steeds meer “echt te eten”, dat lukt niet altijd, maar zo langzaam aan voeg ik weer wat nieuwe dingen toe en laat ik andere dingen weg. Ik voel me er zo goed bij! Ik volg je al een tijdje en blijf je gewoon volgen. Welcome back!
Roos zegt
Leuke en handige blog heb je!! 🙂 Ik ben heel benieuwd naar de schoollunches! Met 4 kinderen vereist het behoorlijk wat denkwerk om elke keer iets lekkers en gezonds te verzinnen. Groetjes Roos.
Beleven zegt
Daar gaan we weer. Er zat een stomme tikfout in… En ik zag niet hoe ik de tekst kon wijzigen. Was natuurlijk weer veel te snel, want ik tik nu eenmaal snel… Sorry!
Hier komt de goede tekst.
Wát een leuke reacties hier! Ik doe mee en ben blij dat je weer terug bent. Je boek heb ik nog steeds elke dag onder handbereik, naast het boek van oervoeding. Ik mix er een beetje uit en kijk wat in onze situatie het beste past, want we zijn allebei al een tijdje gepensioneerd, dus wat ouder en dus moeten we gewoon een beetje uitkijken met onze voeding.
Veel succes met je nieuwe boek en je nieuwe activiteiten! Ik denk dat ik het lastig zal vinden om je nieuwe boek straks niet te kopen.
Veel succes en veel plezier en mooie momenten op 31 augustus. Ik kan er niet bij zijn, maar ik blijf je wel ‘volgen’.
Hartelijke groet!
Beleven zegt
This comment has been removed by the author.
Esther zegt
Poeh, wat een opluchting hé, die labels van je af gooien! Ik ben het helemaal met je eens. Gezondheid is een erg persoonlijke aangelegenheid, wat voor de één goed is, is voor de ander ‘vergif’. Geniet van je ‘nieuwe vrijheid’! 🙂
Groetjes Esther
Heleen Quantrill zegt
🙂
Dankjewel!
RozeMArijn zegt
Hallo Heleen,
Hoewel ik eigenlijk nooit reageer wil ik nu toch even zeggen dat ik het geweldig vind dat je zo recht uit spreekt en je hart volgt.
Fijn dat je eerlijk eten zo duidelijk op de kaart kunt zetten en er zulke fijne recepten van hebt.
Ik hoop nog lang van deze informatie die je geeft te mogen genieten.
Heleen Quantrill zegt
Hoi Rozemarijn,
Het feit alleen al dat je hierop wilde reageren hoewel dat niet je gewoonte is, zegt al heel veel vind ik. Ik ben blij dat mijn intentie met dit artikel goed overgekomen is!
Dankjewel!
karins knutsels zegt
Hoi Heleen, fijn dat je er weer bent!
Ik moet je zeggen… dit had ik even héél hard nodig. Ik ben enorm aan het worstelen met mijn paleo ‘stempel’ en voel me schuldig en zondig die enkele keer dat ik uit de bocht vlieg. Ik heb een eetstoornis verleden en merk nu dat ik dreig door te slaan naar rigide gezond. Dat wil ik niet!
Dankjewel dus voor deze eye opener. Vanaf vandaag eet ik ECHT!!
Karin.
Heleen Quantrill zegt
Hey Karin
*knufffff*
Meer niet eigenlijk 😉
Jol Frie zegt
Super label! Precies hoe ik erover denk. Wat een vakantie ook niet met je kan doen, he… even afstand nemen en alles laten bezinken van het afgelopen jaar is af en toe toe echt nodig in ons leven! Zelf zie ik het altijd als een soort van ‘nieuw begin’ na de schoolvakantie ipv Oud&Nieuw, zoals bij velen.
En inmiddels heb ik de geitenmelk/yoghurt gevonden in Emmeloord, hoor! Er is meer dan ik eerst in de gaten had; kwestie van goed zoeken, hahahaha….
Groetjes,
Jolanda
Heleen Quantrill zegt
Kijk, dat is goed nieuws. En wie weet wat je nog meer ontdekt! 😀
Af en toe merk je gewoon dat je er te dicht bovenop zit en het overzicht kwijt bent. Het was niet mijn intentie om een blog-pauze in te lassen, maar ik ben blij dat mijn man mij heeft weten overtuigen! Er is inderdaad veel goeds uit voortgekomen (naar mijn nederige mening uiteraard….)
Groetjes!
Afieke zegt
Wat fijn dat je er weer bent, vol frisse moed en frisse nieuwe gedachten! Ik heb je blogverhalen absoluut gemist de afgelopen weken. In je hernieuwde denkwijze over wel of niet eten volgens een bepaalde theorie kan me helemaal vinden. Het klinkt wel bevrijdend, eigenlijk.
Heleen Quantrill zegt
Ik ben ook blij er ‘weer te zijn’. En het voelt ook alsof er een last van mijn schouders is. We gaan ervoor!
Iris zegt
Oeps en ik vergeet nog te zeggen dat ik uitzie naar je komende artikelen en je nieuwe boek! Misschien een idee als ik daar een review van doe ipv die oude boeken? Wat je wilt?!
Heleen Quantrill zegt
Hey Iris,
Bedankt voor het meedenken. Ik denk dat het nieuwe boek inderdaad een goed idee is. Ik stuur je er eentje toe zodra ik’m in huis heb!
Groetjes!
Iris zegt
Heel verstandig Heleen, het label weg te laten;-) Zelf heb ik ook niet echt een label op mijn blog gezet, hoewel ik wel een intro over Weston A. Price er op heb staan. Nu doe ik GAPS en staan er dus veel graanvrije recepten ed. op mijn site, maar daarvoor al dachten de meeste mensen dat ik Paleo ben. Ik houd het gewoon op Real Food oftewel Echt Eten inderdaad en dat was ook in eerste instantie de naam van mijn blog, ware het niet dat die url al vergeven was.
Ik zie nu ook dat ik niet meer kan reageren met mijn naam en url, dat is wel jammer, want al die andere profielen zeggen niet zo veel over mij of ik heb ze niet eens… Dat is het lastige bij Blogger blogs, daar kun je niet met je WordPress.org account inloggen of Gravatar.
Carolien zegt
Welkom terug! En goed van je, die ‘subtiele’ verandering!
Kristel van der Klugt zegt
Hoi Heleen!
Goed dat jullie ook genoten hebben van de vakantie!
Ben erg benieuwd naar je nieuwe recepten en kookboek!
Veel schrijfplezier weer!
Groeten,
Kristel
Kelly vd Loosdrecht zegt
Oh Heleen wat een goed nieuws, en welkom terug..! Heb ook moeite om me bij een bepaald label aan te sluiten. Maar wil inderdaad zo goed, gezond en puur mogelijk eten. Toch fijn te lezen dat er meer mensen zo denken en je niet meteen voor gek verklaren als je toch iets ‘slechts’ eet. Ik blijf zeker je blog met heel veel plezier volgen! Groetjes, kelly
izerina zegt
Jammer voor jou van die kritiek. Ook al ben je als lezer het niet altijd helemaal met iemand eens,de leerzame delen uit een blog zijn toch altijd een “cadeautje”?
Heleen Quantrill zegt
Absoluut. Ik lees ook wel eens artikelen waar ik echt niet mee eens kan zijn, maar zelfs als ik er later nog over nadenk, is dat al een positief iets. Het ergens niet mee eens zijn, is ook constructief! En daar mag best over gepraat worden. Maar wel als volwassenen 😉
Eva - maarallerminstsaai zegt
welkom terug en leuk dat je een reactie achterliet bij mijn aardbeispinazie-post.
Afgelopen week hadden wij (paleo-aanhangers) hier thuis toevallig met elkaar geconcludeerd dat wat ons vooral aantrekt in ons ‘dieet’ het feit is dat het om echt, onbewerkt eten gaat. Grappig 🙂
Heleen Quantrill zegt
Hey Eva,
Graag gedaan! Ik zag het artikel voorbijkomen en was geïntrigeerd door ‘aardbeispinazie’. Geweldig!
En echt eten smaakt ook gewoon veel beter. Ikzelf heb nog altijd best veel met paleo, maar mijn man is er eigenlijk helemaal vanaf gestapt. Of dat wat uitmaakt? Helemaal niks. Ik wil over zestig jaar terugkijken op een rijk leven met heeeel veel kleinkinderen en achterkleinkinderen en gezellige feesten, fijne vakanties en overwonnen tegenslagen. Ik wil niet terugkijken op moeizame momenten in de keuken omdat iets niet ‘paleo’ of wat dan ook is. Dat zou heel erg jammer van mijn tijd zijn! 😉
Bibiane Schoofs zegt
Hopelijk heb je een fijne vakantie gehad!
Soms is ‘fout’ eten best eens lekker… Dan moet je dan ook van volle teugen van genieten 🙂
heb een vraag voor je om maar meteen van start te gaan…
Ik kwam vandaag Mulberries tegen, dus ik probeerde via je site te kijken voor een recept of iets over Mulberries.
Er kwam niks uit….
Dus bij deze de vraag..
ben je er bekend mee, gebruik je ze wel eens? wat vind je er van
Heleen Quantrill zegt
Lekker mulberries! Ik eet ze zo, doe er verder niks mee. Gewoon in een grote pot met andere lekkere dingen en knabbelen maar. Neem ze ook wel mee in de tas in plaats van een rolletje snoep. Lekker zoet-zuur, stevig om op te kauwen en ze zien er leuk uit!
Spaarcentje/Wel en Wee zegt
gelijk heb je! Daarom heet mijn blog ook ‘Echt eten, puur koken’. Elk dieet heeft wel iets zinnigs maar uiteindelijk reageert elke lijf anders op voeding.
Ook goed dat je niet meer anoniem kunt reageren. Ik denk daar ook over na, dan vooral op mijn consuminderblog. Van de week kreeg ik weer een reactie en later een mail waar ik letterlijk beroerd van werd.
Welkom terug overigens, je hebt er zin in merk ik!
Heleen Quantrill zegt
Ik zal je eerlijk zeggen dat ik er lang over heb moeten nadenken, omdat ik ook van mening ben dat mensen gewoon moeten kunnen reageren, ook anoniem als ze dat liever willen. Maar nu de kogel door de kerk is, merk ik wel dat ik veel meer rust heb. Ik plan momenten van reageren en lezen in en ik kijk er weer naar uit in plaats van dat ik er tegenop zie.
Mail zal altijd lastig zijn, maar ook daar kan men niet anoniem reageren. Maar ik herken je gevoel absoluut! En wat voor mij de doorslag gaf was dat ik stress had van iets wat als hobby en liefhebberij was begonnen.
Ik hoop dus dat je gauw een beslissing kan nemen waar je zelf beter van wordt. Succes!
Lot de Wit zegt
Labeltjes kunnen natuurlijk handig zijn (als iemand een recept zoekt die past bij hoe hij/zij nu al eet.) Maar snap heel goed dat je ze niet meer fijn vindt! Groot gelijk. Echt eten is inderdaad het belangrijkste.
Heleen Quantrill zegt
Absoluut. Het is ook erg makkelijk zoeken als ik een lekker toetje voor mijn veganistische vriendin wil vinden door ‘vegan’ in te typen, dat is gewoon zo. Maar voor nu is dit goed zo.
Nicky Lenting zegt
Welkom terug! Ik hoop dat je echt genoten hebt van je vakantie 🙂
Ik vind “Echt eten” een prima omschrijving voor je blog! Geen labeltjes meer is een goede verandering.
Ik ben benieuwd naar je nieuwe plannen, projecten en uitdagingen dus ik blijf je blog volgen 🙂
Lot zegt
Fijn dat je er weer bent en zo’n lekker lang en duidelijk verhaal. Goed plan ook geen etiketje erop plakken. Weten wat je eet en waarom en waarom je zo af en toe junkfood eet. Zolang je van beide kan genieten is het goed wat mij betreft. Weer op tijd aan de rem trekken als je te vaak de neiging hebt “verkeerd” te eten.
Lekker weer elke dag hier lezen
Heleen Quantrill zegt
Dankjewel!
mieke arnts zegt
Go for it!!
Blijf je toch wel volgen 😉
Heleen Quantrill zegt
Daar doe ik het voor 😉
Groetjes!
Ramona van Egmond zegt
hoi Heleen,
welkom terug! Succes met alle plannen. Ik kan niet wachten op recepten voor tussendoortjes voor mijn studerende pubers.
groet,
Ramona
Mieke. zegt
Het is eigenlijk hetzelfde al wat Michael Pollan zegt: Eat real food, not to much and mostly plants.
En dan vooral het eerste: real food.
Jij noemt het: Echt Eten.
Ik ben het helemaal met je eens!
Angela zegt
Uit mijn hart gegrepen…;-) Ben het helemaal met je eens.
Helaas kan ik de 31e niet, wij hebben dan gemeentedag van de kerk. Jammer jammer. Anders was ik vast gekomen!
groetjes Angela
Heleen Quantrill zegt
Jammer dat je niet kan komen, maar alvast fijne dag! Ik hoop dat het die dag mooi weer is!
Groetjes!
Ma-Mariska zegt
Heerlijk om te lezen dat je hebt genoten van stokbrood met nutella ;-). Ook ik voel me meestal schuldig als ik brood, suiker of andere ongezonde dingen heb gegeten. Al is het deze vakantie wel weer een beetje teveel geweest en met als gevolg pijn in de buik en moe. Maar toch, ik blijf het heerlijk vinden en vind de omschakeling best lastig. Hoe bedoel je koolhydraatverslaafd!? Wij hebben nog 2 weken vakantie dus ik heb nog niet de rust met de 4 kids om me heen om me weer volledig te richten op gezonde voeding. Maar ik ga er weer in ieder geval voor om een gezonde avondmaal op tafel te zetten en weer wat meer smoothies te maken.
En ik vind het helemaal top dat je je eigen “label” hebt. Ik ben ook geen aanhanger van een leefstyle, ik heb het geprobeerd maar dat geeft mij zoveel stress en dat is natuurlijk ook weer niet de bedoeling. Inderdaad gewoon zoveel mogelijk puur eten en je gezonde verstand gebruiken. Tja en als je af en toe een keer uit de bocht vliegt, dan maar lekker van genieten 😉
Heleen, ga vooral zo door!
Gr, Mariska
Heleen Quantrill zegt
Geniet nog van de vrije weken samen, over twee weken ga je er weer tegenaan 😉 Wij zeggen dat ook tegen de kids: McDo’s is alleen voor als we op vakantie gaan. Zo blijft ‘slecht’ eten ook echt een traktatie en iets dat we met vakantie associëren. En als we thuiskomen, maak ik een grote pan kippensoep, eten we sla uit de tuin en biologische eitjes. Iedereen blij 😉
Groetjes!
Mieke zegt
Hoi Heleen, ik volg jouw blog nu een paar maanden en heb er al heel veel aan gehad. Ik leef nu ook ongeveer zoals jij het omschrijft: geen suiker, minder tarwe en meer groente, fruit en vetten. Eerst was het mijn doel af te vallen (doel bereikt ;-)), inmiddels doe ik het om me lekker bij te voelen. Maar ook ik eet ijsjes in de vakantie en koos gisteren nog lasagne toen we gingen eten bij de pizzeria. Heerlijk! En dan nu weer terug naar het uitgangspunt van gezond, puur eten. Het bevalt met zo goed, maar niet als keurslijf maar als keuze.
Ik hoop dat de ‘stomme’ reacties je niet weerhouden van nog veeel meer goede blogs want er staan heel veel blije volgers tegenover. Ga zo door, ik ben benieuwd wat je allemaal nog voor ons in petto hebt!!
Groetjes,
Mieke
annie laumen zegt
Heerlijk dat je er weer bent
Grt Annie
Heleen Quantrill zegt
😀 Hallo!
Nine zegt
Fijn dat je er weer bent! Heb je blog wel gemist. Helaas kan ik de 31e niet komen, dit is idd te ver. Ben super benieuwd naar je nieuwe onderwerpen en je nieuwe kookboek.
Groeten Nine
Heleen Quantrill zegt
Ik hoop snel meer info te hebben, maar de verwachting is dat het dit najaar uitkomt. We zullen het zien!
Groetjes!
Jeanette zegt
Nou moe….. je blog komt als geroepen. Ik denk er precies zo over! Ga alsjeblieft lekker door met schrijven en koken! Ik blijf je volgen.
Heleen Quantrill zegt
U roept, wij draaien 😉
Ireentje zegt
Dit is mijn eerste ontmoeting met uw blog en ik ben nu al blij….. Wat een goed plan!! 🙂 En u heeft er nieuwe volger bij.
Nog 1 vraag…. Waar is die Oer gezellige nazomer markt op 31 augustus? Op de link kan ik het ook niet goed terug vinden.
Alvast bedankt!
Groet Irene
Heleen Quantrill zegt
Hallo Irene,
Bedankt voor je reactie! En welkom!
De nazomermarkt is in Creil. In mijn vorige artikel kun je meer details vinden. Ik zal ook de link even aanpassen. Bedankt voor je opmerkzaamheid.
Groeten,
Heleen
jenlon zegt
Goed gezegd, goed geschreven. Gelijk heb je! Voor mij maakt het je blog alleen maar interessanter om te lezen omdat ik geen van al die genoemde diëten volg (en ook niet zou willen volgen) maar wel geïnteresseerd ben in gezonde voeding. Fijn dat je weer terug bent!
Wilma zegt
Gezellig dat je er weer bent! Gelukkig ik ben niet de enige…… Ik voelde me ook schuldig als ik eens een ijsje nam, of iets van een frietkraam. Hoewel ik er lichamelijk soms toch wel last van had, was het echt wel lekker. En, nog belangrijker, ik kan het gezond eten gelukkig weer gewoon oppakken!
Succes,mooie label! Ik zie je zaterdag 31 augustus! Heb er zin in!
Groetjes
Wilma
Corina zegt
Welkom terug! En je nieuwe label spreekt me erg aan!