De lekkerste groentechips maak je zelf… uit de airfryer!
Dit is een gastrecept van Joyce. Zij schrijft over tips, recepten en hoe en waar je kunt uit eten wanneer je coeliakie hebt op de blog Genieten Zonder Gluten. Speciaal voor Eet Goed Voel je Goed (en om mij te helpen tijdens mijn zwangerschapsverlof) ontwikkelde ze een leuk recept om zelf chips te maken! Niet frituren, maar lekker in de Airfryer. Veel plezier met dit recept!
Groentechips
Chips, wie houdt er niet van om op zijn tijd zo’n heerlijk bakje met zoutjes op te eten. We weten allemaal dat het niet heel erg goed voor je is, maar toch vinden we het lekker. Er komen steeds meer ‘gezonde’ varianten chips in de schappen van de supermarkt. Toch worden veel hiervan nog steeds gebakken in frituurvet. Erg gezond is het dus niet, ook niet als je voor een light versie kiest. Tijd dus om zelf te zorgen van gezonde variant van chips die we iets vaker kunnen eten.
Gastrecept van Joyce: Groentechips uit de Airfryer
Ingrediënten
- aardappel
- zoete aardappel
- wortel
- olijfolie
- zout
Instructies
- Voor dit recept heb je een airfryer of oven nodig. Zelf heb ik voor dit recept gebruik gemaakt van een airfryer, de tijden in een oven kunnen dus iets afwijken van de in dit recept genoemde tijden.
- Begin met het schillen van de groenten en snijd ze in dunne plakjes. Ben je niet zo goed in het snijden van dunne plakjes? Gebruik dan een dunschiller! Hiermee kun je ook mooie dunne plakjes maken.
- Leg in het mandje van je airfryer een stuk bakpapier en verwarm hem voor ongeveer 5 minuten op 150 graden.
- Terwijl de airfryer voor verwarmd, doe je de groenten in 3 verschillende bakken en voeg je een klein beetje olijfolie toe. Gooi de groenten niet bij elkaar. Ze hebben alle drie andere gaar tijd, dus voeg je ze één voor één toe aan de airfryer. Voeg voor de smaak ook een klein beetje zout toe.
- Zodra de airfryer is opgewarmd, voeg je de wortelschijfjes toe. Zet de airfryer op 150 graden en 35 minuten. Na 10 minuten schud je de airfryer bak met wortels goed door elkaar en daarna voeg je de schijfjes zoete aardappelen toe. Ongeveer 5 minuten later herhaal je dit, maar dan met de aardappel schijfjes. Uiteraard kun je ook de verschillende groenten los van elkaar bakken, dan duurt het gehele proces alleen iets langer.
- Zorg dat je af en toe kijkt tijdens het bak proces of de chips al klaar zijn. Je kunt zien dat de chips klaar is wanneer ze ‘uitgedroogd’ zijn. Laat ze hierna nog voor ongeveer 10 tot 15 minuten afkoelen buiten de airfryer. Dien ze hierna op in een schaal of bakje en je kunt heerlijk Genieten zonder Gluten.
Laat een reactie achter