Manlief is deze week weer uithuizig vanwege werk in Engeland, maar dat betekent zelden dat ik het dan rustig heb. Sterker, vaak ben ik dan drukker dan wanneer hij thuis is. Ik denk dat dit deels komt omdat ik geneigd ben om dingen ietwat op hun beloop te laten gaan omdat ik toch ‘de tijd heb’. En dat is onzinnig eigenlijk, want de tijd gaat niet ineens langzamer wanneer Simon niet thuis is. Ik moet juist meer doen.
Maar goed, ik heb lieve vriendinnen in het dorp, een nieuwe vriendin even verderop en plenty vriendjes en vriendinnetjes waar de kinderen altijd welkom zijn om te spelen. Ik zal dus niet klagen en dankbaar zijn voor datgene dat ik wél heb.
En gewoon niet zo lang bij die lieve vriendinnen blijven hangen als ik weet dat ik het eten nog op tafel moet zien te krijgen 😉 Sorry, girls!
Want het eten van vandaag is zeker de moeite waard om op tijd voor naar huis te gaan! Heerlijke gegrilde biefstukjes en een winterse coleslaw op basis van knolselderij, winterpeen en rode kool. Deze coleslaw kun je trouwens prima nog een dag of twee in de koelkast bewaren. Ik was zo lekker aan het snipperen met m’n nieuwe multi-rasp dat ik genoeg maakte om nog twee keer van te eten! Bewaar de coleslaw dan in een luchtdichte doos in de koelkast.
Gegrilde Biefstuk
1 portie
1 biefstuk per persoon van ongeveer 2,5 cm dikte
Zout en peper
- Zet een grillpan (bijvoorbeeld zoals deze) op een middelhoog vuur en laat een paar minuten heet worden.
- Bestrooi de biefstuk met zout en peper naar smaak.
- Leg de biefstuk op de grill en blijf er 5 minuten van af.
- Draai de biefstuk om en grill nog 5 minuten.
- De biefstuk zal nu medium zijn, precies zoals ik het lekker vind 😉
- Haal de biefstuk van de grill en vouw hem losjes in aluminiumfolie.
- Laat 10 minuten rusten voordat je de biefstuk aansnijd.
Winterse Coleslaw
6 flinke porties
2 winterpenen, schoongemaakt
1/2 knolselderij
400 gram rode en witte kool in totaal
1/2 rode ui
1 handvol verse kruiden zoals venkel, peterselie, bieslook en/ of munt, grof gesneden
Sap van 1/2 citroen
Olijfolie
2 el grove mosterd
Zeezout en zwarte peper naar smaak
- Snipper alle groenten in ongeveer gelijke grootte. Als je een mandoline of multi-rasp hebt, maakt dit het nog makkelijker.
- Meng in een ruime kom de citroensap, olijfolie en zout en peper door elkaar.
- Voeg de kruiden en mosterd toe en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg nu de groenten toe en roer goed om.
- Deze coleslaw wordt nog lekkerder als je hem een paar uur laat staan in de koelkast!
Waar wacht je nog op? Maak gauw de koelkastlade leeg en leef je uit op je eigen, winterse coleslaw!
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.
ikkenormaal zegt
Dit cole slaw moet ik ook eens maken. Bedankt voor het recept
Lot zegt
Knolselderij en rode kool is er! Ga dat vast snijden en 2 dagen in de koelkast en dan wat er nog meer is zoals bleekselderij erbij, ik heb ook vaak last van vers gesneden kool, dank voor de tip Spaarmoeder
Spaarmoeder! zegt
Coleslaw is heerlijk, ik wacht altijd twee dagen voor ik het eet, anders heb ik toch een beetje last van mijn buik van de kool.De kool is dan minder knapperig, maar heeft een minder sterke werking op de darmen.
Karin zegt
Je kunt de kool even blancheren of in warm water weken, dan is-ie wel minder knapperig, maar ook zachter voor je buik.
Berge zegt
Ziet er heerlijk uit, ben geneigd om weer gauw naar de winkel te rijden voor ingredienten, maar nog maar even geduld, tot ik weer om boodschappen moet, ben nl. net geweest!