Gegrilde Kipdijfilet met Zure Groenten en Pandanrijst

Een makkelijk lunchgerecht: Gegrilde Kipdijfilet met snelle zure groenten. Zo simpel, zelfs een snel afgeleide tiener kan het maken 😉

De kipdijfilet was in de aanbieding, dus daar sla ik dan altijd flink wat van in. Ik vind kipdijfilet smakelijker dan gewone kipfilet omdat het sappig blijft na het bakken of grillen en je kan er ook heerlijke stoofgerechten als curry mee maken. Ook dan blijft dijenvlees sappig en droogt kipfilet hartstikke uit.

En het kwam zo uit dat dat manlief naar een klus moest en de kids thuis waren met school. Dan vind ik het prettig om tussen de middag warm en iets uitgebreider te eten. Kommetje soep vooraf, een warme lunch en als het lukt, een lekker toetje! Marjanne wilde graag helpen want ze moest voor Engels een recept maken en uitschrijven. Het resultaat: heerlijke, gegrilde kipdijfilet die we gezellig saampjes maakten!

Gegrilde Kipdijfilet

Ik marineerde de kipdijfilet in citroensap, glutenvrije sojasaus en knoflook. Door de citroensap hoef je maar een kwartiertje ofzo te marineren. Daarna grilde ik de stukjes in mijn grillpan terwijl ik rijst kookte. Marjanne maakte een sushi geïnspireerde salade van komkommer en wortel. Het enige wat mij betreft miste was een avocado erbij. Maar die waren op, dus volgende keer beter!

Gildehoen Kip Kopen

Tip: wil je af en toe een lekker stukje kip eten, maar ben je – net als ik – anti-plofkip? De Gildehoenkip is een langzaam groeiend ras dat met zo min mogelijk medisch ingrijpen haar leven mag leven. Het resultaat is een stukje kip dat niet meteen krimpt en een hoop vocht in de pan achterlaat als je het bakt, lekker stevig van smaak is en een zeer redelijke prijs heeft. Kijk ook eens naar mijn artikel over de hele kip voor meer tips!

Gegrilde Kipdijfilet

Gegrilde Kipdijfilet met Zure Groenten en Pandanrijst

Een lekker lunchgerecht voor de koudere dagen, kids-proof en binnen 30 minuten op tafel!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Avondeten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Equipment

  • Grillpan

Ingrediënten
  

Gegrilde Kipdijfilet

  • 75 gram kipdijfilet per persoon
  • 1/2 citroen uitgeperst
  • 2 el sojasaus of kokos aminos
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 tl chili olie optioneel
  • zout en peper naar smaak

Zure Groenten

  • 1 komkommer
  • 1 kleine winterpeen
  • 1/2 wit uitje
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el sesamolie
  • 1/4 tl zout
  • beetje vloeibare honing optioneel
  • sesamzaadjes

Instructies
 

  • Snijd de kipdijfilet in evengrote blokjes.
  • Meng de overige ingrediënten voor de gegrilde dijfilet in een kom en doe hier de kip in. Roer goed om en zet ongeveer een kwartiertje weg.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pandanrijst is hier erg lekker bij, maar zilvervliesrijst of bloemkoolrijst kunnen ook.
  • Schil de komkommer en wortel en snijd ze in evengrote stukjes. Snipper het uitje.
  • Doe de groenten met de ingrediënten voor zure groenten in een kom en roer even goed door. Zet apart.
  • Verhit de grillpan of een koekenpan op middelhoog vuur en bak de stukjes dijfilet tot ze iets geblakerd en gaar zijn.
  • Verdeel de rijst, groenten en kip over de borden en bestrooi met wat extra sesamzaadjes.
  • Eet smakelijk!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

een bord het een orzo gerecht erop
Gezond eten

Orzo gezond: feiten en voedingswaarde

Orzo klinkt misschien exotisch, maar de kans is groot dat je het al eens gegeten hebt. Deze kleine pastasoort lijkt op rijst, maar is iets heel anders. In dit artikel duiken we in de vraag of orzo gezond is, wat het precies is, wat erin zit én of het beter

Lees verder »
aminozuren
Gezondheid Algemeen

Aminozuren: Essentiële bouwstenen voor je gezondheid

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten en spelen een cruciale rol in vrijwel elke functie van het lichaam. Ze zijn betrokken bij spieropbouw, herstel, energieproductie en zelfs je stemming. Maar wat zijn aminozuren precies, hoeveel zijn er, welke soorten zijn er en waar kun je ze uit halen? In dit

Lees verder »
zeekraal
Gezond eten

Is zeekraal gezond? Ontdek de voordelen en nadelen

Zeekraal is een uniek groentegewas dat vooral voorkomt langs kustgebieden en zoutmoerassen. Het staat bekend om zijn knapperige textuur en zilte smaak, maar is het ook echt gezond? In dit artikel ontdek je alles over de gezondheidsvoordelen, nadelen en voedingswaarde van zeekraal. Wat is zeekraal? Zeekraal, ook wel bekend als

Lees verder »